Björnrike Björnvallsvägen 29 / Björnrike / Vemdalen / Härjedalen

Äntligen!

Utgångspris
1 995 000 kr
Totalareal
1 620 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
HÄRJEDALEN VEMDALENS KYRKBY 43:532
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Mellan backarna Nallesvängen och Riket i Björnrike ruvar den här juvelen. En obebyggd tomt som väntar på att någon ska sätta spaden i marken och bygga sitt drömboende. Den rejäla byggrätten på 200 kvm byggyta i två plan ger dig stort svängrum när du planerar. På din nya veranda kommer du att sitta med solen i ansiktet och Sonfjället som fond. Det är bara något stavtag till Nallesvängen som leder ned till barnområdet och några stavtag till så är du i Riket som ligger på andra sidan tomten. Härifrån har man gångavstånd till Björnrike Torg som nu växer fram strax nedanför. Det här läget är nästan för bra för att vara sant om det är så att Björnrike har ditt hjärta!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 10 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggrätt, anslutningar mm
  200 kvm byggnadsarea, högst 2 plan
  souterräng och vind får anordnas
  Högsta byggnadshöjd 7,5 m, högsta nockhöjd 9,5m
  utöver 200 kvm byggnadsarea får högst 30 kvm uthus eller balkong uppföras

  Eventuell köpare uppmanas att stämma av med Berg och Härjedalens Byggnämnd för att säkerställa byggrätten.
  0680-161 00
  mob@berg.se
Gemensamhetsanläggningar
 • Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:11
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  1620 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal:
  1620 kvm
 • Planbestämmelser
  Södra Björnvallen, björnrike, Detaljplan (Beslutsdatum: 20100325, Registreringsdatum: 20100630)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  528 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde:
  0 kr
 • Markvärde:
  528 000 kr
 • Typkod:
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Upplåtelseform:
  Tomt
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Sjö
 • 753 m
 • 4 min
 • 9 min
 • 19 min
Området

Björnrike

Björnrike är ett av resmålen i destination Vemdalen som, tillsammans med Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna, erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Björnrike profileras av sin trevliga utförsåkning i sydvästläge, med många barnvänliga backar och vacker utsikt över Sonfjället.

Skidåkning

I Björnrike lyser solen upp backarna hela dagen om vädret tillåter. Här finns Sveriges längsta Expresslift Grizzly Express. Från samtliga liftavstigningar kan du välja mellan att åka en lätt eller svår pist. I Björnrike är backarna långa och härliga och på flera ställen finns trevliga grillplatser där man kan samlas för lunch eller fika. Då många samsas om samma eld kan nya vänskaper lätt uppstå och barnen kanske hittar en ny skidkompis! Björnrike är också parkåkarnas paradis. Här har man satsat både på en barnpark för de lite yngre åkarna. Högst upp i skidområdet ligger SkiStar Snow Park. Här finns gröna, röda och svarta hopp och features. Här finns två längdspår, ett längst upp i området som inte är elbelyst och måste njutas på dagtid. Det andra ligger längst ned, inte långt från Björnrike Torg, och är elbelyst.

Service och restauranger

Björnrike Torg växer fram i nedre delen av Björnrike. Det är härifrån expressliften går, här finns en stor parkering och här har Skistar sin gästservice, Concept Store och skidhyra. Här finns planer på mer infrastruktur och komersiella lokaler och torget kommer att växa i framtiden. I Björnrike Centrat, som ligger längre upp i Björnrike, ligger en ICA-butik och ett gym med fjällets snyggaste utsikt. Här har också Skistar en mindre skidhyra och shop. I området finns flera restauranger både för lunch och middag.

Kommunikationer

Känns det långt eller allmänt jobbigt att åka bil till Vemdalen kan du boka en både miljövänlig och smidig resa med tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbuss Snöpendeln ansluter för vidare resa till/från Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Transfertid 10 – 25 minuter. Tågen går från Malmö via Göteborg och vidare uppåt utan byten. Det går också dagtåg från Stockholm. Tågen går under vintern. Sommartid går inlandsbanan förbi Röjan. Från Cityterminalen i Stockholm och hela vägen till Vemdalen kan du också åka med bussen Härjedalingen som sedan stannar på flera ställen i vårt område. Härjedalingen går hela året. Man kan även flyga till Sveg eller Östersund från Stockholm Arlanda.

Familjeliv

I Björnrike heter barnområdet Björnvallen. Här finns Valles skogsbana, Valles musikstudio, en minipark enkla hopp och rails, rullband, pulkabacke och enkla skidbackar. Björnvallen är också samlingsplats för skidskolan. Sameland ligger iBjörnvallen och är en upplevelse för alla åldrar och ett lärorikt möte med en spännande kultur hos samerna, ett av världens urfolk. Sommartid finns en äventysstig som erbjuder fina miljöer för hela familjen. Både sommar och vinter kan man gå upp på fjället och känner man sig stark kan gå till Vemdalsskalet och Vargen över fjället.

Fördelar

#Fiske
#Sport och friluftsliv
#Tryggt
#Skidspår
#Gym
#Cykeluthyrning
#Barnvänligt
#Golf
#Restauranger
#Caféer

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier