Björnrike Vesselstigen 19B / Björnrike / Vemdalen / Härjedalen

Vesselstigen 19B

Pris
650 000 kr
Tomtarea
1 273 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
HÄRJEDALEN VEMDALENS KYRKBY 43:483
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Nu finns möjligheten att köpa en tomt på populära Vesselstigen i Björnrike. I närheten finns Björnrikes skidanläggning, mataffär och restauranger.
Största byggnadsarea är 170 kvm för bostadshus och 30 kvm för uthus eller annan byggnad utan bostadsrum, högst två lägenheter. Tomten säljs med betalda anslutningar för vatten, avlopp och el för en lägenhet.
Välkommen att kontakta oss för mer information!

Bilder
Sponsrade länkar
Nedre kant på tomten
Övre sidan av tomten
Fakta
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggrätt, anslutningar mm
  ANSLUTNINGAR
  I tomtpriset ingår anslutningsavgift för en (1) boenhet för det kommunala vattnet och anslutningsavgift för en (1) boenhet för det kommunala avloppet
  Även elanslutningsavgift max 63A för en (1) boenhet ingår i priset.

  Samtliga anslutningar levereras vid tomtgräns.


  BYGGRÄTT
  Bostad högst två våningar högsta byggnadshöjd 5,5 meter.
  Största byggnadsarea per fastighet är 170 kvm dock högst 30 kvm för uthus eller annan byggnad utan bostadsrum. Högst två lägenheter per fastighet minsta fastighetsstorlek är 900 kvm.

  Utöver två våningar får suterrängvåning och/eller vind inte anordnas/inredas. Bestämmelserna innebär att bostadshus uppförs i en våning, i en våning med inredd vind, i en våning med suterrängvåning eller i två hela våningar.

  Bebyggelsen skall i sin utformning utgå från Härjedalens och bygdens byggnadstradition. Byggnader skall ha enkla former med taknock i samma riktning som långsidan. Fasader skall i huvudsak utgöras av trä. Taken skall ges en lutning på 25-35 grader och utföras med begränsade takutsprång. Färgsättningen skall harmoniera med bygdens traditionella färgsättning. Takmaterial skall utgöras av icke reflekterande material.

  För utförande och utformning i övrigt se kommunens designprogram. http://www.herjedalen.se/kommunservice/miljoochbygg/designprogram

  Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Bygg på Härjedalens Kommun. De svarar även på frågor avseende bygglov.
  Miljö & Bygg, Härjedalens Kommun:
  Tel. 0680-16100vx
  e-mail: miljo.bygg@herjedalen.se

  För frågor avseende tillkommande anslutningar av V/A, kontakta Henrik Ingvarsson, Härjedalens Kommun:
  Tel: 0680- 16191
  e-mail: henrik.ingvarsson@herjedalen.se
Gemensamhetsanläggningar
 • Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:11 - vägar, parkeringsplatser, gångväg med bro, sopstationer, naturmark med skidvägar samt sanddepåer.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  1273 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal
  1273 kvm
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Björnrike, Grundvattenskydd (Beslutsdatum: 19811215)
 • Planbestämmelser
  Nya Fritidshus i Björnrike, vemdalens Kyrkby 43:105 m Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20081120, Registreringsdatum: 20081217)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  681 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  0 kr
 • Markvärde
  681 000 kr
 • Typkod
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Upplåtelseform
  Tomt
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Björnrike är ett av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Björnrike i sig profileras av sin trevliga utförsåkning i sydvästläge, med många barnvänliga backar och vacker utsikt över Sonfjället.

  Här finns 6-stolsliften Grizzly Express, Sveriges längsta, högsta och Skandinaviens snabbaste 6-stolslift. Björnrike Centrat är byggnaden där allt är samlat under samma tak, här finns skidshop med uthyrning och verkstad, restaurang, afterski, barnlekrum och ICA butik. Björnrike Centrat är endast öppet under vintern.

  I området runt Grizzly Express växer ett nytt centrum fram. Här byggs det nya hus och här planeras en ny centrumanläggning där blandad kommersiell verksamhet kommer att ta plats.

  I området finns ytterligare tre restauranger, två längdspår varav ett upplyst och en skoteruthyrning.

  Sommartid erbjuds fjällvandring, bad, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande 18-hålsbana i Klövsjö.

  Mer info om vad som händer i Vemdalen -alla årstider, besök vemdalen.se
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier