Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Vemdalen
Högåsvägen 20
Utgångspris: 495 000 kr
Anmäl bud
Tomtarea: 3105 kvm
Upplåtelseform: Tomt
Fastigh.bet: Härjedalen Vemdalens Kyrkby 48:14

Vemdalen / Högåsvägen 20

Stor tomt med stor byggrätt

Byggklar, stor tomt som tillåter byggnadsarea på 180 kvm, två lägenheter och två våningar. Utöver det får man bygga 60 kvm uthus eller garage. Här finns stor potential! Tomten ligger högt i Vemdalens by med makalös utsikt över hela dalgången, mot Björnrike och mot Vemdalsskalet. Både platsen och byggrätten gör att detta passar både som semesterboende och bofast. Detta är ett nytt tomtområde där flera tomter redan sålts och byggnation har kommit igång på ett par dem. Nya byggstarter beräknas till våren. Genom området där tomten ligger går skoterleden och i utkanten av området går Vemdalens fina längdspår. Promenadavstånd till byn. Tomten är avstyckad och alla anslutningar är betalda och finns vid tomtgräns.

Utsikt mot Skalet
Utsikt mot Skalet
Skoterled genom området
Skoterled genom området
Utsikt ut i dalgången
Utsikt ut i dalgången
Fakta om tomtmarken
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggrätt, anslutningar mm
  BYGGRÄTT Bostäder, största byggnadsarea är 180 kvm Utöver detta får tomten bebyggas med högst 60 kvm uthus/garage Högst två våningar- högsta byggnadshöjd 7,5 m, högsta nockhöjd 9,5 m Högst två lägenheter per tomt Kvarteret får inte indelas i fler tomter än kartan i detaljplanen visar Minsta tomtstorlek är 1300 kvm ANSLUTNINGAR V/A och el - anslutningsavgifter för en boenhet ingår i priset och finns vid tomtgräns. Avgifter för boenhet 2 betalas av köparen enligt gällande taxa i Härjedalens Kommun. Förberett för fiberkabel med rör i backen. Tomten kommer att ingå i samfällighet för väg och renhållning.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  3105 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal
  3105 kvm
 • Planbestämmelser
  Del Av Vemdalens Kyrkby 48:1 Och 48:2, Detaljplan (Beslutsdatum: 20120327, Registreringsdatum: 20121106)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  264 000 kr (Fastställt avseende år 2016)
 • Byggnadsvärde
  0 kr
 • Markvärde
  264 000 kr
 • Typkod
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Upplåtelseform
  Tomt
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Vemdalen By Vemdalen ligger vackert mitt i härliga Härjedalen. I Vemdalens by, tillsammans med grannbyn Vemhån, bor det ca 1000 personer och under senare tid har allt fler visat intresse av att flytta hit. Vemdalen har mycket att erbjuda både vinter- och sommartid. Här finns en stor och mycket välsorterad frilufts- och fiskebutik som gjort sig känd genom sitt kunnande inom fiske, sitt utbud av varor och inte minst för sina öppettider. De är även ombud för systembolaget så här kan du beställa och sedan hämta upp din beställning. I byn finns även en inredningsbutik, en Icabutik, ett café, restaurang, bowlinghall, sportshop med skiduthyrning, stenugnsbageri, frisör och en charmig biograf som fungerar som de gjorde förr; med en paus mitt i filmen, mm. Tillsammans med den service som finns på Vemdalsskalet finner du det mesta du kan önska dig i en avstressad, naturskön och hemtrevlig omgivning. Destination Vemdalen innefattar resmålen Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna. Varje skidområde har sin egen unika profil. Här åker du på riktiga fjäll med rejäla fallhöjder. Vemdalen är snösäkert - första liften öppnar redan i november och säsongen sträcker sig ända fram till april. Totalt 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. I Vemdalen finns 50 km preparerade längdspår både för klassisk åkning och skate och 18 mil rösade leder på fjällen som passerar mysiga fikastopp. Sommartid erbjuds fjällvandring, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande och naturskön 18-hålsbana i Klövsjö. Mer info om vad som händer i Vemdalen - alla årstider, besök vemdalen.se Välkommen till Vemdalen!
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten