Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Jönköping / Bymarken
Lövingsgatan 22 A
Boarea: 49 kvm
Avgift: 2 397 kr/mån
Driftkostnad: 300 kr/mån
Rum: 1,5 rum
Våning: BV av 3 (Hiss finns ej)

Jönköping - Bymarken / Lövingsgatan 22 A

Stor etta med tillgång till solig trädgård, soldäck och spabad!

Att bo i bostadsrätt i ett villakvarter måste vara en av de ljuvligaste kombinationerna man kan välja. Här får du som bor en härlig miljö man på sommaren längtar efter, trädgård med möjlighet att både grilla, sola och bada. På nedre Bymarken, bland villor och flerbostadshus finner Ni denna unika lägenhet i souterrängplan om hela 49 kvadratmeter med egen ingång. Trots att detta är en etta så upplevs den många gånger som en tvåa tack vare dess generösa ytor. När lägenheten genomgick en totalrenovering 2012 lyckades man skapa en bostad med skön rymd, hög standard och bekvämlighet. Nyhetskänslan är fortfarande påtaglig och den öppna planlösningen känns lika självklar då som nu. Flera fönsterpartier i öster gör sitt till och försträcker den ljusa och luftiga känslan och bjuder dessutom på glimtar av Vättern. Gränsen mellan kök, matplats och vardagsrum har också suddats ut vilket har resulterat i en enda stor sällskapsyta vilket i sig bådar för långa och trevliga bjudningar. Köket är strategisk placerat på ena långväggen och modernt utrustat med rostfria vitvaror och maskiner. För avskild ro har man i vardagsrumsdelen skapat en sovalkov med hjälp av en vägg och mörkläggningsgardiner. Längst in i lägenheten finner man ett stilrent och helkaklat badrum med duschhörna och golvvärme. Den här lägenheten passar utmärkt för en student eller för dig som söker ett smidigt och lättskött boende med låg månadsavgift. I den redan låga månadsavgiften ingår dessutom en parkeringsplats.
Att bo i en mindre föreningen har sina fördelar; här har man tillgång till ett stort soldäck på trädgården i söder/västerläge med tillhörande spabad. Med andra ord - bekvämt men ändå med villakänslan i behåll. Bymarken är ett gemytligt och populärt område, lugnt och skönt beläget med behagligt gångavstånd från stadspulsen och citylivet. Föredrar du bussen så ligger busshållplatsen endast två minuter från bostaden. Närhet till vackra promenadstråk längs Dunkehallaravinen och Stadsparken, samt fina badmöjligheter med Vätterns sandstrand endast några stenkast från ytterdörren. I övrigt en attraktiv och väl underhållen förening med många stora renoveringar genomförda.
Varmt välkommen på visningen!

Sponsrade länkar

Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Entré
  Välkomnande och praktisk entré/hall med plats för klädavhängning och klädförvaring i en garderob. Redan i hallen möts man av lägenhetens fantastiska ljusflöde och dess luftiga och öppna planlösning. Här ligger ekparkett på golv och väggarna är målade i vitt.
 • Kök
  Köket är stilrent och modernt (2012) med vita högblanka luckor och grått kakel ovan bänkskiva i laminat med aluminiumlist. Spotlight i tak och under överskåpen ger bra och snygg belysning. Här är allt väl anpassat där allt har fått sin plats utan att tumma på förvaring och arbetsytor. Fullutrustat med induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn och micro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Samtliga i rostfritt utförande från 2012. Även här ligger ett ekparkett på golv och väggarna är målade i vitt. Plats för större matbord intill fönster med glimtar över Vättern.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet binds ihop med köket tack vare den öppna planlösningen vilket i sig bidrar till en stor social yta. Här har man dessutom med hjälp av en vägg (2016) skärmat av och skapa en mysig och avskild sovalkov. Ekparkett på golv och vita målade väggar samt en fondvägg. I övrigt trevligt ljusflöde från flera fönsterpartier.
 • Sovalkov
  Mysigt litet krypin med snygg och smart avskärmning mot vardagsrumsdelen i form av en vägg och mörkläggningsgardiner. Gott om plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Bra förvaringsmöjlighet genom en fristående skjutdörrsgarderob med mörka glasdörrar.
 • Duschrum
  Fräscht och ljust duschrum (2012) med grått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Golvvärme bidrar till extrem komfort och ett vädringsfönster ger naturligt ljusinsläpp. I taket sitter infällda spotlights. Utrustat med wc, handfat med svart högblank kommod, spegelskåp samt duschhörna med runda glasdörrar i klar glas. Här är det dessutom förberett för att kunna sätta in en tvättmaskin.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  49 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  1,5 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1929
 • Byggnadskommentar
  Flerbostadshus med 8 st bostadsrätter.
  Byggår: 1929
  Fönster: 2-glas och 3-glas
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning: Bergvärme
  Ventilation: Självdrag
 • Beskrivning
  Flerbostadshus med 8 st bostadsrätter.
  Byggår: 1929
  Fönster: 2-glas och 3-glas
Energideklaration
 • Energiprestanda
  40 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2013-02-06
 • Besiktningsman
  Jonas Sjögren , Eilac Sanering AB
TV/Internet
 • Fastigheten är ansluten till Wetternet, avseende bredband (FIBER) och TV-tjänster.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: 500 kr/månad. Har separat kö.
 • Parkering
  P-plats: Ingår i avgiften.
 • Parkering kommentarer
  Föreningen tillhandahåller två garageplatser och på gården finns plats för ca åtta bilar. Det finns möjlighet för varje lägenhet att nyttja en parkering. Garageplatsen kostar 500 kr/mån, för närvarande kö till.
Ekonomi
 • Avgift
  2 397 kr/mån
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  300 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  750 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  750 kr
 • Andel i förening
  8,03 %
 • Planerade avgiftsändringar
  Vid årsmöte 2017-05 beslutade man om hyreshöjning för att stärka kassan. Föreningen förväntar sig inga ytterligare höjningar, utan på sikt snarare en sänkning och tillbakagång till tidigare nivå, enligt kassören (2017-06-14). Detta är föreningens första och enda höjning sedan ombildningen.
Föreningen
 • Benämning
  BRF Sandbacken 3 i Jönköping.
 • Allmänt
  Föreningen Brf Sandbacken 3 i Jönköping bildades 2012 och består av fastigheten Sandbacken 3 som utgörs av ett trevåningshus med åtta lägenheter, samtliga upplåtna som bostadsrätter. Den totala bostadsytan uppgår till ca 551 kvm och lägenheterna är fördelade på 1 st 1 rok, 2 st 1,5 rok, 3 st 2 rok och 2 st 3 rok. Fastighetens byggår är 1929.

  Föreningen förvärvade fastigheten 2012-09-01, varvid inflyttning skedde i samtliga lägenheter.
  Alla lägenheterna är renoverade av Önnemo fastigheter under 2011-2012 i samband med ombildningen av föreningen.

  Byggnaden är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Dina Försäkringar Sydost.

  Föreningen ombesörjer snöskottning (via firma) och gräsklippning (Automoower).
 • Kommande renoveringar
  Då fastigheten totalrenoverades under 2012 och blev färdig precis innan inflyttning i september 2012 så bedöms renoveringsbehovet i övrigt som relativt litet. Staketet skall åtgärdas under 2017, förmodligen till ett nytt staket/mur.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Vid årsmöte 2017-05 beslutade man om hyreshöjning för att stärka kassan. Föreningen förväntar sig inga ytterligare höjningar, utan på sikt snarare en sänkning och tillbakagång till tidigare nivå, enligt kassören (2017-06-14). Detta är föreningens första och enda höjning sedan ombildningen.
 • Gjorda renoveringar
  2007 Ventilationskontroll
  2012 Nydragen el i hela fastigheten (ända från gatan)
  2012 Ny VVS
  2012 Alla eldstäder totalrenoverade med rostfria rör
  2012 Nybyggda stora balkonger
  2014 Fastigheten ansluten till Wetternet avseende bredband (FIBER) och TV-tjänster
  2015 Utbyte av bergvärmeanläggning med komplettering av 2 nya borrhål
 • Övriga utrymmen i föreningen
  På gården finns en separat byggnad med två garage och två gemensamma förråd samt ett rymligt soldäck med tillhörande fint utespa (2012), som fritt kan disponeras av medlemmarna.
  I källaren finns en gemensam renoverad tvättstuga med två tvättmaskiner och två torktumlare från 2012. En bra tvättbänk och plats för att hänga upp tvätten finns.
  I anslutning till tvättstugan ligger ett mindre rum med två bänkytor med underskåp.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Odla ätbart på liten yta
  Odla ätbart på liten yta

  Det krävs inte många kvadratmeter för att få till en egen köksträdgård. I hinkar och krukor kan du få ett grönt skafferi som räcker hela sommaren. Här är fem härliga odlingstips!

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Från slösande spekulanter till försiktiga supersparare på tio år
  Från slösande spekulanter till försiktiga supersparare på tio år

  Det finns flera faktorer som bidragit till att de svenska hushållens sparande så snabbt har stigit till så höga nivåer. En gynnsam ekonomisk utveckling de senaste tio åren har bidragit. Inkomsterna har stigit, fler har fått jobb och huspriserna har ökat samtidigt som både ränta och inflation varit låga.