Museigatan 3

Museigatan 3

Slutpris

2 200 000 kr


Öster City— Jönköping

Museigatan 3


Slutpris
2 200 000 kr

Öster City— Jönköping

Efterlängtad bostad i vacker fastighet anno 1854!

Skulle du vilja ha en bostad som du alltid längtar hem till och som gör dina gäster stumma av beundran? Då är du välkommen till Museigatan 3! Museigatan är den lilla gatstump som går längs Hovrättstorgets östra sida och fram till Slottsgatan i linje med entrén till museet och stadsbiblioteket. När du dock slinker in på Skillnadsgränd tystnar stadspulsen och din egen puls sjunker direkt. Innanför det faluröda planket är det som en annan värld, absolut mer lantligt än stadsnära, ja som om tiden stått still. Här ligger en oas med kullerstensgård, lummiga rabatter, gårdshus och kulturmärkta trähus i tidsenlig stil.

Två våningar upp från innergården ligger lägenheten. Men man kan även säga högst upp, för det är precis vad det är, på vinden. Förbered dig på chans till romans bland vackra plankgolv, välvda fönster, en kakelugn som utgör hjärtat i vardagsrummet, modernt kök, renoverat badrum, sovrum med utsikt mot stjärnhimlen och ett väl tilltaget vindsförråd för alla behov. Lägg därtill attribut så som husets äldre charm, massor vinklar och vrår med snedtak och ett strålande ljusflöde från fönster i två väderstreck som vetter mot den mysiga innergården och över Hovrättsparken. Mer idylliskt än så här blir det knappast!
Kort och gott en charmig och annorlunda lägenhet med det där "lilla extra" som ger bestående intryck och ett stort habegär.

Bor man på Museigatan har man nära till Jönköpings shopping, caféer och restauranger, samt endast 200 m till både Stora Coop och Coop Konsum. För den kulturintresserade ligger Jönköpings Teater, Stadsbiblioteket och Länsmuseet i var sin ände av kvarteret. För den aktive så är det nära till Rocksjön och Munksjöns klassiska löprunda där du aldrig är ensam på gruset. Det är dessutom gångavstånd till Vätterstranden och dess fina promenadstråk men också "Piren" som blomstrar sommartid.

Välkommen till en bostad som förtjänar ett möte med en spekulant som har höga krav!


Boarea
63 kvm
Avgift
3 537 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 2 (Hiss finns ej)
Såld
2019-10-18

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.