Ulvabäcksgatan 12

Ulvabäcksgatan 12

Slutpris

2 330 000 kr


Hångers— Ljungby

Ulvabäcksgatan 12


Slutpris
2 330 000 kr

Hångers— Ljungby

Välkommen till denna charmiga 30-talsvilla!

Lite som på landet fast vid en återvändsgata i stan.

Efter många härliga år är dags att ta farväl av vårt kära Ulvabäcksgatan 12.
Förälskelsen för 33 år sedan var omedelbar och den har hållit i sig. Ge det här huset lite kärlek och du får hundrafalt igen, så har det varit för oss. Det här är ett hus för dig som vill ha ett ljust hus med natur utanför fönsterna.

Under hösten har vi skördefest. Olika grönsaker från år till år, men bestående är vinteräpplena från gammeläppelträdet. I början skulle vi klippa och vårda, det var ett misstag. De senaste 20 åren har ingen klippt i trädet då det sköter sig själv och åldras med behag.

Kvällsdagg och sensommarkyla gör att vi kryper in på glasverandan tillsammans med levande ljus och en fotogenlampa. När höstkylan kommer på riktigt kurar vi framför kakelugnen med en god bok. Det är något speciellt med värmen från brasan. Vi brukar ha luckorna öppna och njuta av sprakandet och skenet från elden.

I slutet av november förvandlar sig huset till ett riktigt jul-hus. I de flesta rummen finns det fönster på 2 håll. Ljusstakar och stjärnor lyser upp och hjälper oss genom vintern. Tomtar kikar fram här och där och hustomten vakar som vanligt vänligt över oss.

I början av april förvandlar sig huset till ett sommarhus. Ljuset flödar genom alla rummen, glasverandan öppnar upp sig efter vintern och trädgården börjar så smått att grönska. Maskrosorna lyser upp vår tillvaro och fågelkvittret på morgonen är alltid lika inspirerande. När det inte regnar är balkongen vår givna soliga frukostplats.

I början av maj kommer Tornseglarna tillbaka. De har bott i kåken längre än vad vi har gjort och gör oss sällskap över sommaren. De förgyller vår tillvaro med fantastiska flyguppvisningar. Då och då gör igelkottarna oss den äran och bosätter sig i trädgården.

Vi är bortskämda med sommarplatser. När solen gassar är det oslagbart att sitta under ett äppelträd och låta sig skuggas av lövverket. Balkongen har blivit en favoritplats för sommarmiddagar. Varma kvällar blir vi ofta sittande och ser på när stjärnorna tänds. Skulle det mot all förmodan regna är glasverandan oslagbar.

Vår kära trädgård har alltid känts lagom oavsett om du är vuxen, barn, hund eller katt. Vi har älskat det relativt insynsskyddade läget och de fria ytorna för olika aktiviteter.

När barnen var små var det extra skönt att bo på den här lilla återvändsgatan. Nu uppskattar vi det på ett annat sätt. När man väl vant sig vid att det knappt kör några bilar förbi tomten så har man.
Lugnt, tryggt och tyst.

Lite som på landet fast vid en återvändsgata i stan.


Redan innanför dörren i hallen och trappan upp möts ni av villans 30-tals charm.
Villan har tilläggsisolerats och har bergvärme vilket möjliggör till låga driftskostnader.

Välkommen till ert nya hem!


Boarea/biarea
141/25 kvm
Driftkostnad
23 753 kr/år
Tomtarea
1 321 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-09-26

Mäklarhuset Ljungby

Denna villa på Ulvabäcksgatan såldes av oss 2019-09-26. Se alla våra försäljningar i Ljungby samt även på Ulvabäcksgatan.

Boka värdering

Micael Steneland

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, tyska ...+1

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.