Tåje 132

Tåje 132

Slutpris

3 550 000 kr


Fellingsbro— Lindesberg

Tåje 132


Slutpris
3 550 000 kr

Fellingsbro— Lindesberg

Välkommen till denna unika avstyckade gård med anor från 1700- och 1800-talet, Kastanjegården!

Välkommen till denna unika vackert belägna, avstyckade gård med anor från 1700- och 1800 talet, Kastanjegården, straxt utanför Fellingsbro. Mangårdsbyggnaden blev varsamt renoverad och restaurerad av föregående ägare i mitten av 1990-talet med hjälp Örebro Läns Museum. I mangårdsbyggnaden finner du flera vackra detaljer som gör villan enastående och som ger en härlig sekelskiftescharm. Det finns flera eldstäder som alla är i bruk såsom kakelugnar, gjutjärnskamin och en stor unik vedspis med murad spiskåpa som finns i det rymliga köket. Uppvärmning via bergvärme i mangårdsbyggnaden som gör att energianvändningen blir ekonomiskt.

På gården finns gott om plats för släkt och vänner då flygelbyggnaden och magasinet kan användas som bostäder, generationsboende eller bed & breakfast. Övriga byggnaderna genomgick även de renovering såsom ekonomibyggnad med stall/sadelkammare/vedförråd och förråd. Magasinet och flygelbyggnaden renoverades med lägenhet och dubbelgarage.

Kastanjegården är vackert beläget ute på landet, men samtidigt är det inte långt till närmaste större ort; Arboga. I Arboga finns allt man behöver såsom restauranger, matvaruaffärer, butiker, vårdcental, tågstation mm. Fellingsbro erbjuder bank, matbutik, pizzeria, bensinmack mm. På sommaren finns ett temperat utomhusbad och flera fina motionslingor (Käglan). För den idrottsintresserade finns utomhus idrottsanläggning, ishall och fotbollsplaner. Det finns även förskola och vårdcentral i Fellingsbro. Det finns också busstrafik till Örebro, Arboga och Lindesberg.


Boarea
ca 249 kvm
Driftkostnad
31 184 kr/år
Tomtarea
8 152 kvm
Rum
8 rum (4-6 sovrum)
Såld
2021-09-04

Mäklarhuset Arboga

Denna villa på Tåje såldes av oss 2021-09-04. Se alla våra försäljningar i Fellingsbro samt även på Tåje.

Boka värdering

Maria Hellström

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.