Ekoxvägen 28 / Åhus - Täppet / Åhus / Kristianstad

TA CHANSEN ATT BYGGA DITT DRÖMHUS!

Utgångspris
1 575 000 kr
Tomtarea
945 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
Kristianstad Åhus 56:210
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Ta chansen och bygg ditt drömhus i attraktivt och barnvänligt område!

Nu finns möjligheten att förvärva en tomt på 945 kvm med generös byggrätt på 200 kvm, ges här ett ypperligt tillfälle att bygga sitt drömboende för permanent- eller fritidsbruk. Vi tror att det absolut bästa boendet är det som skräddarsys efter dina egna behov och önskemål. Ett hem som speglar dem som lever i det. Tomten består idag av bevuxen naturtomt och härifrån har ni cykelavstånd till Täppetstranden som erbjuder bad och underbar sandstrand. All tänkbar service finner du i Åhus, med cykelavstånd till det mesta såväl affärer som skola, förskola, kommunikation, mm.

Livet i Åhus är med andra ord väldigt gott, året om eller säsongsvis! Varmt välkommen att åka förbi och ta en titt redan idag eller kontakta fastighetsmäklare Amanda Sundquist!

Bilder
Sponsrade länkar
Välkommen till Ekoxvägen!
Täppets fina sandstrand!
Fastighetskarta
Fakta
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Vatten
  Anslutningsavgifter för vatten & spill är betald.
 • Avlopp
  Anslutningsavgifter för vatten & spill är betald.
 • Byggrätt, anslutningar mm
  Anslutningsavgifter för vatten & spill är betald. Tillkommer en lägenhetsavgift på 10 800 inklusive moms som kommer när man börjar bygga och betalas av köparen. Anslutningsavgifter för el och fiber betalas av köparen. För aktuella anslutningsavgifter för el och fiber hänvisas till Kristianstad Kommun.

  Fastigheten om 945 kvm kan bebyggas där största byggnadsarea på huvudbyggnaden är 200 kvm. Komplementbyggnad får inte byggas samman med huvudbyggnaden. Fasaden ska utgöra träpanel och taket ska utföras som sadeltak. För mer information se bifogad detaljplan under fliken dokument.
Gemensamhetsanläggningar
 • Kristianstad Åhus Ga:11, Kristianstad Åhus Ga:10
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  945 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal
  945 kvm
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Grundvatten mm - Se beskrivning
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet Grundvatten mm
 • Planbestämmelser
  Åhus 56:107, Detaljplan (Beslutsdatum: 19950328)
 • Samfällighet
  Kristianstad Åhus s:56
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  572 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  0 kr
 • Markvärde
  572 000 kr
 • Taxeringsvärde beskrivning
  För en obebyggd småhustomt betalas en statlig fastighetsskatt med för närvarande 1% av taxerat tomtmarksvärde.
 • Typkod
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Kommentar, driftkostnad
  För gemensamhetsanläggning tillkommer en kostnad på 560 kr/år för fritidshus, 800 kr/år för permanentbostad alternativt 240 kr/år för obebyggd tomt.
 • Fastighetsskatt
  5 720 kr/år
 • Upplåtelseform
  Tomt
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Välkommen till underbara Åhus - beläget vid havet och Hanöbuktens milslånga sandstränder med den vackraste kust man kan tänka sig! Från Åhus kan man promenera längs stranden söderut så långt som till Kivik, och uppleva ljuset och skönheten året om.

  Åhus är lugnt, barnvänligt och cykelvänligt och erbjuder ett boende med all service såsom butiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, förskolor och skolor. Åhus har mycket bra och täta bussförbindelser med centralorten Kristianstad. Omgivningarna inbjuder till sköna promenader i mysiga kvarter med närhet till golfbana, båthamn, hav och natur.

  Pendlingsavstånd till Malmö/Köpenhamn. Direkttåg från Kristianstad till Köpenhamn/Kastrup. Sturup respektive Kristianstad Airport finns också inom bekvämt avstånd.

  Om sommaren bjuder Åhus tidvis på ett härligt folkmyller med festivaler, musik, restaurangliv och folk från när och fjärran som besöker vår fina by. Ett evenemang som satt Åhus på kartan är Åhus Beachhandboll Festival som går av stapeln på Täppet-stranden i juli varje år.

  Under alla årstider är Åhus en mysig plats med bl.a ett mycket uppskattat midsommarfirande och en lika omtyckt julmarknad som hålls i de anrika äldre delarna av byn, som en gång utgjorde Åhus medeltida stadskärna.

  Åhus är numera även välkänt för Åhusbaserade varumärken som Absolut Vodka, Blå Station, Ateljé Lyktan mm.

  Hela Österlen finns inom räckhåll med bil, buss eller cykel från Åhus. Att ta sig till sydspetsen och Kåseberga och Ystad tar ca en timme. På vägen kan man besöka Maglehem, Brösarps backar, Ravlunda, Kivik, Vik, Baskemölla, Simrishamn, Brantevik, Skillinge, Mälarhusen mm. Inte att förglömma Haväng med ett av Sveriges absolut vackraste naturlandskap.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier