Uppsalagatan 27 / Fältabacken / Helsingborg

Om-/tillbyggd villa på en attraktiv hörntomt på Fältabacken. Lågt kvm/pris!

Slutpris
4 550 000 kr
Boarea/biarea
210/32 kvm
Driftkostnad
44 109 kr/år
Totalareal
707 kvm
Rum
7 rum (5 sovrum)
Såld
2018-10-29
Bostaden är såld!

Denna villa på Uppsalagatan såldes av oss 2018-10-29. Se alla våra försäljningar i Helsingborg samt även på Uppsalagatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Fältabacken är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Varmt välkomna till denna familjevilla på ca 210 kvm i två plan. Huset ligger på en hörntomt med ett stort träddäck i söderläge. Huset är från början ett litet gammalt hus byggt 1915. Från år 2015 så har det gamla huset renoverats och man har byggt till huset både på höjden och på bredden så att huset nu erbjuder cirka 210 kvm boyta i två plan. Konstruktionsritningar finns bifogade under filer. Det är fortfarande en hel del små saker kvar att göra i huset vilket med marginal är inpriset i utgångspriset. Det saknas till exempel ett takfönster i ena sovrummet på ovanvåningen. Det är förberett för ett fönster men inte slutfört. Det finns även möjlighet att sätta ytterligare ett takfönster på ovanvåningen i det som används som allrum idag.

Husets entréplan bjuder på stora öppna ytor mellan köket, matplats och vardagsrummet. Ytan har också ett ljuvligt ljusinsläpp från tre väderstreck och från vardagsrummet har man även utgång till den stora träaltanen där det finns utrymme för både soffgrupp, grill och matplats. I vardagsrummet kan hela familjen sitta och trivas framför den öppna spisen. Hela våningen har renoverats de senaste åren och köket från Ikea monterades 2015 och här har man gott om förvaring och en köksö. Man har dubbla kyl och frys, dubbla ugnar, dubbla vaskar, diskmaskin, spishäll och inbyggd Micro. Vidare bjuder entréplanet på en gästtoalett och ett master-bedroom med eget badrum.

På ovanvåningen finner vi sedan ett allrum där barnen kan ha sitt egna lilla krypin. Här finns även husets resterande fyra rymliga sovrum. Här finns även en stor klädkammare och ett duschrum med toalett. Det finns även en stor vind som man kan nyttja till förvaring. Går man sedan ner i källaren så finns här tvättstuga och husets äldre dusch. Det finns pannrum där fjärrvärmepannan sitter och det ungefär halva källaren består av förvaringsyta. Det finns även en gammal toalett som är i obrukbart skick. Takhöjden i källaren är ungefär 1.95 m i snitt, lite högre i tvättstugan.

Tomten täcks idag till större delen av gräsmatta och nuvarande ägare har haft fokus på insidan. Runt tomtgränsen kan man sätta staket eller häck för att rama in tomten och även få lite extra insynsskydd. Tomten är tillräckligt stor för att kunna ha studsmatta, pool eller vad man nu önskar att ha.

Här bor man med promenadavstånd till flera förskolor och grundskolor. Populära Husensjö skola ligger ungefär 500 meter från huset. Man har nära till flera busshållplatser som lätt och smidigt tar dig vidare i staden.

Kort sammanfattat är detta ett hus med stor potential för den som inte är rädd för att själv slutföra ägarnas påbörjade projekt. Helt färdigställt kommer detta att vara ett fantastiskt hem som kan bli ditt för ca 21 500 kr/kvm vilket är det lägsta kvm/priset på området de senaste två åren. Passa på!

~SKYDDAT KÖP~
Huset har blivit besiktigat av säljaren och är kvalitetsstämplad med Skyddat Köp! Säljaren har valt omfattande försäkringar kopplade till besiktningen. Vid varje Skyddat Köp medföljer alltid en Trygghetsförsäkring för köparen som gäller i 12 månader från tillträdesdagen.

I besiktningsprotokollet står det att "kvalitetsintyg för våtutrymmen saknas". Det stämmer att säljaren inte har dessa. Det är dock certifierade hantverkare som har renoverat alla våtutrymmen. Företaget har dock gått i konkurs och säljaren har inte lyckats få fram intyg för badrummen.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration