Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Hjärnarp
Lyckornas väg 80
Utgångspris: 3 295 000 kr
Fastigh.bet: Hjärnarp
Objekttyp: Fritid
Inriktning: Fritid, Hästgård

Hjärnarp / Lyckornas väg 80

Unik fastighet i vacker lugn miljö!

Under våren kommer denna fastighet ut till försäljning. Denna unika fastighet är belägen i skogen, men ändå bara några minuter med bilen från Hjärnarp centrum. Här finner ni ett stort välbyggt, gediget hus som solotrumpetaren, arrangören och dirigenten Arne Lamberth ursprungligen lät uppföra på landet utanför Hjärnarp, Sigfridsgården i Söndrebalg. Han kallades för "tudar'n på Åsen" av lokalbefolkningen och lade omvärlden för sina fötter med sin trumpet. Förr fanns det både hästar och ett försök till fårhållning här på gården. Och turistbussar som stannade på grusvägen för att kika in på kändisens trädgård. Här finns möjligheter att bo vackert i en lugn miljö och utnyttja markerna och eventuellt bygga till/om stall för att hålla hästar eller får. Förutom ett rejält boningshus finns här, mindre stall, förrådsbyggnad, dubbelgarage, två trevliga gäststugor med gott om plats och tre kräftdammar. På entréplan finns ett stort ljust kök. I vardagsrummet finns det kamin. På entréplan finns även en gästtoalett, en matsal samt ett inglasat uterum och en veranda. Övre plan har ett charmigt allrum varifrån man når tre sovrum. I källaren finns det även här en kamin, en stor gillestuga, tvättstuga, bastu med dusch och här finns även flertalet klädkammare och förråd. Stallet har två mindre hästboxar och är numera till största delen ombyggt till en enklare gäststuga. Möjlighet finns att skapa fler och större boxar genom ombyggnation. Idag bedrivs ingen hästverksamhet, men här finns möjligheter för den som vill, det finns gott om betesmark som hör till fastigheten. I den andra byggnaden är det ett riktigt trevligt inrett gästhus med både mindre kök och toalett med dusch. På fastigheten finns även ett växthus. Välkommen till denna idyll i skogen med underbar natur, men ändå bara ca 15 minuter till Ängelholm centrum och ca 7 minuter till flygplatsen! Detta är en kommande försäljning, vill du anmäla ditt intresse eller veta mer vänligen kontakta ansvarig mäklare redan nu!


Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Fakta om gården
Beskrivning
Objekttyp/areal
 • Objekttyp
  Fritid
 • Inriktning
  Fritid, Hästgård
 • Generell areatyp
  34410kvm
 • Beskrivning för alla arealer
  Skogsimpediment 1ha Betesmark 2ha Tomtareal 3000kvm
Småhusbyggnad - Boningshus
 • Byggnadsår
  1973
 • Värdeår
  1973
 • Taxeringsvärde byggnad
  2 149 000 kr
 • Boarea
  199 kvm
 • Beskrivning
  Här finner ni ett stort välbyggt, gediget hus som solotrumpetaren, arrangören och dirigenten Arne Lamberth ursprungligen lät uppföra på landet utanför Hjärnarp, Sigfridsgården i Söndrebalg. Han kallades för "tudar'n på Åsen" av lokalbefolkningen och lade omvärlden för sina fötter med sin trumpet. Förr fanns det både hästar och ett försök till fårhållning här på gården. Och turistbussar som stannade på grusvägen för att kika in på kändisens trädgård. Hall Välkommen in i en rymlig hall. Rakt fram finns en gästtoalett och till vänster en generös avdelning för klädavhängning. Längre till vänster finner ni matplats som leder vidare till köket. Till höger från entrén finns ett stort ljust vardagsrum med kamin och utgång till uterum. Trappa upp till ovanvåning med hall, 3 sovrum och balkong. Trappa ned till källare med gillestuga, bastu, dusch, tvättstuga och gott om förvaringsutrymmen. Matrum Från hallen till vänster kommer ni in i matrummet som finns i direkt anslutning till köket. Kök Köksluckor i trä. Maskinell utrustning med ugn, fläkt, spis med häll, kyl och frys. Utrymme för matgrupp intill fönster med utsikt mot den fina innergården. Vardagsrum Till höger från hallen finns ett stort vardagsrum i ljusa toner på väggarna och trägolv. Här finns kamin som värmer gott. Från vardagsrummet kommer ni även ut till uterummet med härlig eftermiddagssol och utsikt över innergården. Här har nuvarande ägares tomater trivts alldeles utmärkt. Sovrum Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Ljusa väggar. Ekparkett på golvet. Ett stort fönster släpper in ett härligt ljus. Sovrum med ljusa väggar och golv. Sovrum med ljusa väggar och golv. Badrum Stort badrum indelat i två avdelningar. Ljust och fräscht med klinker i vitt och blått. Vask, bidé och badkar. Ljust med stora fönster. Källare En trappa ned finner ni en stor gillestuga med kamin och egen bar. Bastu, toalett och dusch. Tvättstuga och oerhört gott om förvaring.
Småhusbyggnad - Gästhus
 • Boarea
  70 kvm
 • Beskrivning
  Isolerat gästhus med vardagsrum, kök, ett sovrum och toalett med dusch på nedre plan. Stort loft på övre plan med plats för både förvaring och sovande gäster.
Småhusbyggnad - Stallbyggnad/Gäststuga
 • Beskrivning
  Fd stallbyggnad, där en del är kvar i originalutförande med två ponnyboxar. Möjlighet att bygga om så att det blir anpassat för större hästar. Används idag som förråd. Den andra delen med separat ingång är ombyggd till en enklare gäststuga med pentrykök, vardagsrum, toalett med badkar och sovloft. Här finns möjlighet att skapa det ni själva drömmer om i denna byggnad.
Kommentar till byggnader
 • Enskilt avlopp med borrad brunn. Vattenkvalitén är nyligen testad och vattnet är tjänligt. (högsta betyg)
Övriga uppgifter
 • Betesmark
  2ha betesmark med normal avkastning och kvalitét.
Övrigt
 • Trädgård Här finner ni ro. Det finns en enorm rhododendron som blommar alldeles underbart och mängder av vackra växter. Förra ägare har själva planterat ett kastanjeträd som nu växt upp till ett ståtligt träd som pryder baksidan av huset. Det finns vindruvor på baksidan av stallet och även i växthuset frodas de. Här finns stora gräsytor och många platser för barn att leka kurragömma. Alldeles i närheten av huset hittar ni dammarna som nuvarande ägare har anlagt. På fastigheten finns det åskledare.
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  2 598 000 kr (Fastställt avseende år 2014)
 • Byggnadsvärde
  2 201 000 kr
 • Markvärde
  397 000 kr
 • Taxeringsvärde beskrivning
  Småhusmark på lantbruk: tomtareal 3000kvm, taxeringsvärde: 291 000kr Småhusbyggnad på lantbruk: bostadsyta 70kvm, taxeringsvärde: 335 000kr Småhusbyggnad på lantbruk: bostadsyta 199kvm, taxeringsvärde: 1 814 000kr Skogsimpedimentsmark: 1ha, taxeringsvärde: 3000kr Betesmark: 2ha, taxeringsvärde: 103 000kr Ekonomibyggnad: 88kvm, taxeringsvärde: 52 000kr
 • Typkod
  120 Lantbruksenhet bebyggd
 • Värdeår
  2015
 • Upplåtelseform
  Lantbruk
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
7 frågor & Svar
 • Fråga ställd av Sara den 5 januari
  Hej, vad kommer priset ligga på? Och när kommer försäljningen ske?
  Svar från Ulrika Sörensen
  Fastigheten kommer ut till försäljning i feb/mars så som det är planerat nu. Utgångspriset är 3295000kr.
 • Fråga ställd av Elin den 1 december
  Hej! Jag är nyfiken på denna bostaden. Skulle gärna vilja se fler bilder samt få veta hur mycket mark som ingår och om V/A är kommunalt eller enskilt. Med vänlig hälsning, Elin
  Svar från Ulrika Sörensen
  Till fastigheten hör det 3,4 hektar mark. Enskilt avlopp med borrad brunn. Vattnet är nyligen testat och är tjänligt. (högsta betyg)
 • Fråga ställd av Andre den 21 augusti
  Vill veta mer om bostad bilder pris markstorlek.
  Svar från Ulrika Sörensen
  Hej! Jag skickar ett mejl till dig. Ha en trevlig dag! Mvh Ulrika
 • Fråga ställd av Ann-christine den 6 augusti
  Hej. Är intresserad av att veta hur mkt mark som finns och vad utgångspriset kommer att bli. Finns det fler bilder? Är också intresserad av när visning är. MVH
  Svar från Ulrika Sörensen
  Hej! Jag skickar mer info till er via mejl. Mvh Ulrika
 • Fråga ställd av Jennifer den 6 augusti
  Hejsan! Absolut intresserade, skulle vilja ha lite mer information om fastigheten och tomt/mark och eventuellt lite fler bilder. Mvh Jennifer
  Svar från Ulrika Sörensen
  Hej Jennifer! Jag hör av mig till dig med mer information om fastigheten via mejl. Trevlig helg/ Ulrika
 • Fråga ställd av Martin den 5 augusti
  Hej. Vi vill ha mer info och bilder.
  Svar från Ulrika Sörensen
  Hej! Jag skickar ett mejl till er med mer information om fastigheten. Mvh Ulrika
 • Fråga ställd av Ronny den 5 augusti
  Hej ! Jag vill ha lite mer uppgifter om stället. Vi har letat ett tag efter hus/Fritid nere vid åsen. Vi söker ngt dit vi kan flytta permanent senare och med plats för barn och barnbarn. Hur stort är det och hör det någon mark till det. Vad tror du att det kommer att gå ut för?
  Svar från Ulrika Sörensen
  Hej Ronny! Ja, det finns mark till fastigheten. Jag skickar ett mer utförligt svar till dig via mejl. Mvh Ulrika Sörensen
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn