Sök Meny
Visningar
 • Söndag 22 januari 13:30-14:00

  Öppen visning / Öppen visning. Välkomna!

Boka visning
Malmö / Kronborg-Pildammarna-Slottsstaden - Dammfri
Ribevägen 1 A
Utgångspris: Kalkyl 2 195 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 65 kvm
Avgift: 3 890 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 sovrum
Våning: 4 av 4 (Hiss finns)

Malmö - Kronborg-Pildammarna-Slottsstaden - Dammfri / Ribevägen 1 A

En av de absolut bästa.

En av områdets absolut bästa lägenheter på ett perfekt läge högst upp i huset (vån 4 med hiss). Härlig inglasad balkong, i rätt väderstreck och Pildammsparken ligger direkt utanför dörren med "tallrikens" stora grönyta. Lägenheten är öppen och ljus och snyggt renoverad med bredspacklade väggar och enhetligt ljust golv. Lägenheten är genomtänkt renoverad med trevliga och högklassiga detaljer. En lägenhet väl värd att komma och titta på. Välkomna på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Snyggt bad med allt man behöver
Snyggt bad med allt man behöver
Ribevägen 1 A
Ribevägen 1 A
Varm och hemtrevlig lägenhet
Varm och hemtrevlig lägenhet
Renoverat kök
Renoverat kök
Välskött förening intill Pildammsparken
Välskött förening intill Pildammsparken
Öppen ljus lösning med hallen mitt i lägenheten
Öppen ljus lösning med hallen mitt i lägenheten
Kök i vitt med Miele kyl
Kök i vitt med Miele kyl
På väg mot hallen
På väg mot hallen
Många trevliga detaljer
Många trevliga detaljer
Sovrum mot Ribevägen med klädkammare i anslutning
Sovrum mot Ribevägen med klädkammare i anslutning
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sovrum nummer två
Sovrum nummer två
Badrum med dusch
Badrum med dusch
Rejält vardagsrum
Rejält vardagsrum
Läshörna i samma rum
Läshörna i samma rum
Inglasad balkong i sydväst
Inglasad balkong i sydväst
Vy från balkongen Mariedalsvägen ut till höger och Pildammarna direkt till vänster
Vy från balkongen Mariedalsvägen ut till höger och Pildammarna direkt till vänster
I väntan på grilltider
I väntan på grilltider
Snyggt i föreningen
Snyggt i föreningen
Lugnt i centrum på Ribevägen
Lugnt i centrum på Ribevägen
Avstånd mellan husen
Avstånd mellan husen
Planritning 3 D
Planritning 3 D
Planritning
Planritning
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Här finner vi en av topplägenheterna i föreningen både vad det gäller läge och skick. Det är tämligen enkelt att hitta parkeringsplats utanför och hissen går från markplan upp till lägenheten och ner till källaren och tvättstugan. Lägenheten har renoverats och fokus har varit på ljus, öppenhet och detaljer. På golven ligger det enhetligt ett ljust skeppsgolv och trösklar är borttagna och dörröppningar breddade. Väggarna är bredspacklade och målade. Hallen ligger som ett nav, mitt i i lägenheten, kring vilket kök och ett sovrum är placerat inåt gården och vardagsrum och det andra sovrummet är placerat mot Ribevägen, i den genomgående lägenheten. Köket är en fräsch trevlig upplevelse i vitt. Här finns allt man behöver för att tillaga sin middag, kombinerad kyl/frys (Miele), diskmaskin (Cylinda), inbyggnadsugn och häll (Whirlpool) samt fläkt (Gorenje). I taket är spotlights placerat och bak diskbänken är det dekorativ laminat. I de bägge sovrummen är väggarna målade i en behaglig brun nyans. I det ena är en garderob placerat och det andra har en rymlig klädkammare, i hallen utanför. Båda rummen har en bra storlek och plats för dubbelsäng. Vardagsrummet är lika snyggt som den övriga lägenheten. Här är väggarna i likhet med hall och kök vita. Från vardagsrummet finns utgången till den härliga inglasade balkongen som är perfekt placerad och fungerar som ett uterum. Badet är helkaklat med stor rektangulär klinker och kakel, tidlöst elegant i vitt och grått. Badet är lika välgjort och genomtänkt som övriga lägenheten.Här finns fläkt, golvvärme, duschdörr i glas och golvvärme. En tilltalande trevlig trivsam lägenhet som har allt och ett perfekt läge. Kom gärna och bilda er egen uppfattning.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  65 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1946
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
 • Hisskommentar
  Från markplan
Energideklaration
 • Energiprestanda
  151 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2009-03-13
TV- och Internetanslutning
 • Brf. Ringsted har ett eget fastighetsnät (LAN) anslutet till HSB Malmös nät Bolina. HSB Bolina är ett operatörsneutralt stadsnät som erbjuder bredband, telefoni och tv. Genom Bolina kan man välja bredband, IP-telefoni och digital-tv från åtta olika leverantörer. Även möjligt att välja Telia, Bredbandsbolaget eller Com Hem. Kabel tv fås via föreningen från Com Hem, grundutbud.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Föreningen disponerar 57 parkeringsplatser (separat kö). Boendeparkering gäller i området. För mer information besök: www.malmo.se. Lätt att hitta parkerinsplats.
Ekonomi
 • Avgift
  3 890 kr/mån
 • Kommentar till månadsavgift
  Avgift 3880 kr. 10 kr tilläggsförsäkring
 • Kommentarer driftkostnad
  Nuvarande ägare förbrukar el för cirka 150-200 kr/månad.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,38599
 • Andel av årsavg.
  0,38599
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen har höjt avgiften med 3 % sedan 2017-01-01
Föreningen
 • Benämning
  HSB Brf Ringsted. I föreningen finns 273 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Ringsteds hus byggdes 1946 på fastigheten Odense 1 som föreningen innehar med tomträtt, vilken löper till 2020. Byggnaderna omfattar 273 lägenheter och 5 affärslokaler fördelade på 7 hus. Adresserna är Roskildevägen 25, 27, 29, Ribevägen 1, Mariedalsvägen 60 och Kronoborgsvägen 18 samt 20. Total lägenhetsyta är 15 541 kvm och lokalyta 990 kvm. Fastighetskontoret har öppet kl 07.00 – 16.00 alla dagar med postadress Ribevägen 1E 217 46 Malmö. Vicevärd: Julia Ivanovski nås på fastighetskontoret: Tisdagar 10.00 – 11.00 Telefonnummer: 010 - 442 32 19 E-mail: brfringsted@gmail.com
 • Kommande renoveringar
  Arbete pågår för relining av avloppssystemet. Delar av föreningens hus är redan utförda. För mer information kontakta styrelsen.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Avgifter förväntas vara oförändrade för kommande året.
 • Gjorda renoveringar
  Under åren 1987 till 1988 genomfördes en genomgripande ombyggnad av Brf Ringsted. Nya fönster, säkerhetsdörrar, tvättstugor, balkonger, hissar, konst och en ny utemiljö som uppskattas än idag av både boende och besökande. Föreningens målsättning är att hålla en hög boendestandard i en vacker och välskött utemiljö samt ha en långsiktig och stabil ekonomi. Därför arbetar föreningen kontinuerligt med att uppdatera både inne- och utemiljöerna för att hålla en hög standard. 1989 - Vattenstammar byttes i kök och bad. 2014 - Tak utbytt, fasad renoverades, nya tvättmaskiner installerades. 2015-2016 - Renovering/ byte av källarförråden, trädgårdsarbete, byte av föreningens belysningssystem, relining av avlopp.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör vinds- och källarförråd. Det finns flera tvättstugor i föreningen. Alla är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare samt i anslutning finns torkrum och mangel. Grillplatser är placerade på de välskötta gårdarna där man kan sitta och njuta tillsammans med grannar och vänner. Cykelställ på gården samt cykelförråd i källare. Fin gemensam gästlokal där det finns pentry, toalett med duschkabin, två bäddsoffor, bord, stolar, radio, TV, kaffekokare, mikrovågsugn, kyl samt porslin (hyres för 200 kr/dygn). Motionslokal.
Området
 • Välkommen till en välskött förening med mycket attraktivt läge vid Pildammsparken i ett av Malmös mest omtyckta områden. Här finner vi en rofylld miljö där du har gångavstånd till havet och flertalet parker, goda kommunikationsmöjligheter och promenadavstånd in till city. Du finner ett levande restaurang- och caféliv, brett serviceutbud och flertalet trevliga små butiker på gatorna runt omkring. Umas ligger på andra sidan parken. För pendlaren tar det bara några minuter promenad till citytunneln, Triangelns station. Pildammarna är Malmös mest populära joggingstråk med ett tillhörande utegym. Sommartid tar man gärna med sig filten och lägger sig på "tallriken" en stor grönyta eller matar änder och njuter av trädgårdsanläggningarna. Vill man träna inne finns ett antal gym att välja på och Malmö Arena finns på kort promenadavstånd.
 • Kommunikationer
  Via Mariedalsvägen och Lorensborgsgatan tar man sig snabbt till brofästet. Buss 8 går till Hyllie och stationen på ena hållet och till Malmö Högskola och centrum på andra hållet. Buss 1 är ett annat alternativ som går mellan Ellinelund och Käglinge och slutligen buss 3 ringlinjen vilken når hela innerstaden.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.