Vendelsfridsgatan 6 B / Lorensborg - Pildammarna / Malmö

Utsikt med låg avgift

Utgångspris
1 100 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
27 kvm
Avgift
1 790 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
13 av 16 (Hiss finns)
Visningar
 • Sön 25 mar 14:15-14:45

  Öppen visning / Öppen visning. Välkomna!

Boka Budgivning
Sponsrade länkar

På populära Lorensborg med Malmö stadion och Pildammarna som grannar säljes denna snyggt renoverade etta med låg avgift och fantastisk utsikt i en välskött förening . Lägenheten finns på våning 13 av 16 och den är utrustad med balkong. Hissen går från markplan. Bad och kök är nyrenoverade och här erbjuds ett både billigt och bekvämt boende med tillgång till allt man behöver. För den som önskar följer möblerna med i köpet. Klappat och klart att flytta in direkt.
Välkomna på visning!

Bilder
Nyrenoverat badrum
Vendelsfridsgatan 6 B låg avgift på hög höjd
Hall med förvaring
Rum med utsikt och ljus
Nyrenoverat kök
Vardagsrum mot hall
Inglasad balkong
Stora grönytor i föreningen
Vy från matbordet
Allt man behöver i ett kök
Fönster i badrummet
Snygg detalj
Visa alla 14 Bilder
Inspiration
Planritning
Planritning 3 D
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  I detta 16 våningshus finns det hiss från markplan och denna tar oss upp till våning 13 varifrån man har fantastisk utsikt. Lägenheten erbjuder ett bekvämt compact living boende till en låg kostnad där möblerna ingår i köpet om så önskas. Hallen har två garderober och plats att hänga kläderna. Ingången till det nyrenoverade badrummet finns i hallen och är en trevlig upplevelse. Här finns vit rektangulär kakel på väggarna med en dekorativ mörk bård bakom toalettstolen. På golvet ligger grå smårutig klinker, rent och sobert. Handdukstork, fönster och trevlig inredning bidrar till trivseln. Vardagsrummet är utrustad med tre garderober. Väggarna är vitmålade och parkett ligger på golvet. Rummet är ljust och här finns möjligheter för smarta boende lösningar. Från balkongen som ligger utanför rummet är det en fantastisk utsikt över föreningens välskötta innergård och vidare ut i fjärran. Det lilla köket innehåller allt man behöver för att laga sina måltider. Det är nyrenoverat med parkett på golvet och väggarna här är också vita. Köket kommer från Ikea och består av tidlösa vita släta luckor. Kyl/frys kommer från Electrolux och spishäll och inbyggnadsugn från Whirlpool. Mikrougnen är placerad i ett skåp över kylen. Här finner vi ett billigt och bekvämt boende på en liten yta och en fantastisk utsikt. Välkomna på visning!
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  27 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  1 rum
 • Våning
  13 av 16
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1959-60
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme och frånlufts ventilation.
 • Kommentar, hiss
  Två hissar från markplan. En stor och en mindre
Energideklaration
 • Energiprestanda
  95 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2008-06-17
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel TV via Com Hem. I varje lägenhet finns internetuppkoppling via Ownit på 500-1000 Mpbs som ingår i månadsavgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Parkeringsplatser finns i föreningen men i ett begränsat antal med kösystem. Det är dock gott om kommunala p-platser på gatumark.
Ekonomi
 • Avgift
  1 790 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Kommentar, månadsavgift
  Föreningen har sedan 2011 gemensamt elavtal i fastigheten, där varje medlem har sin egen mätare och debiteras första kvartalsmånaden via avgiftsavin.
 • Hushållsström
  90 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  90 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkringen är individuell och kostar enl. önskemål och förutsättningar. Kontakta gärna ert försäkringsbolag och hör vad det skulle kosta er.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  0,16645
 • Andel av årsavg.
  0,16645
 • Pantsättning
  är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2018-02-22.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  HSB Brf Järven.
 • Allmänt
  Föreningen färdigställdes 1959 och består av 323 lägenheter samt tre lokaler. Lägenheterna är fördelade på: 1 r o kokvrå 28 st, 2 r o k 144 st, 3 r o k 147 st, 4 r o k 28 st samt 6 r o k 1 st. Föreningens byggnader ligger på Tomträtt Knutstorp 1 och Knutstorp 6 och den skrivs om 2020. För närvarande är tomträtterna på 1.056.826 kr enligt kommunen. Föreningens belåning är enl. årsredovisning 1.382 kr/kvm. Vilket är lågt. Föreningens mailadress är brf137.jarven@ownit.nu.
  De har även en informativ hemsida, https://www.hsb.se/malmo/brf/jarven/om-foreningen/valkommen-till-hsb-brf-jarven/
 • Kommande renoveringar
  Det pågår byte elstammar och byte till 3-fas i alla lägenheter 2017-2020 (Vendelsfridsgatan 6A och 6B är färdigställda.). Stadiongatan 55E-D och halva C påbörjas september 2018, resterande 55C samt 55B-A påbörjas september 2019.Slipning Terazzobeläggning i trapphusen 2017-2020.
 • Gjorda renoveringar
  Innergården gjordes vid 2010, Relining av avloppsstammarna juli-augusti 2009, Elementen renoverades 2009, Trapphuset fick ny golvbeläggning 2008, Nya tvättmaskiner installerades 2008, Takpappen byttes 2005, Miljöhusen gjordes 2003, Vattenstammarna byttes 1996, Taken renoverades 1986-87, Fönster renoverades 1986, Balkongerna glasades in 1986, Entrépartier utbytta nov 2017, Fasadrenovering 9-våningshuset Stadiongatan 55A-E, tvätt av 16-våningshus våren 2016, En föreningslokal för medlemmarnas nyttjande har färdigställts 2016, Elsystemet har modulariserats och moderniserats 2015, Trappan i Stadiongatan 55A har slipats nov 2015, Armaturer för utomhusbelysning har bytts ut okt 2015, Miljöhuset på Vendelsfridsgatan 6 har målats om maj 2015, Källardörrarna har utrustats med automatisk dörröppning dec 2014, Golven i cykelkällaren på Stadiongatan 55 har målats om nov 2014, Källardörrarna i Stadiongatan 55 har målats om dec 2014.Samtliga hissar är utbytta 2013, Renovering av balkongfogar och målning av de icke inglasade evakueringsbalkongerna 2013, Alla elcentraler för ingående el är utbytta 2013, Gavlarna på 16-våningshuset har fått nya fogar. De har även tvättats och impregnerats 2013, Trädgården har bl.a. fått nya krukor och byggts om vid södra miljöhuset. Renovering av värmecentralerna och värmesystemet i 16-våningshuset
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör ett vindsförråd. I källaren finns tvättstugor och cykelförråd. Föreningen har även låsbart cykelförråd i separat hus. Här finns möjlighet att hyra en nyligen renoverad lokal utrustad med AV utrustning och pentry. Lokalen är avsedd för ca. 50 personer . Miljöhus finns på gården. Innergården, som är inhägnad, bjuder på stora grönytor, lekplats samt sitt- och grillplatser.
Området
 • Stadionområdet, Solbacken och Pildammsparken inbjuder till promenader och aktiviteter i närliggande gym och idrottsanläggningar. Här är god servicenivå med flertal livsmedel butiker, med Coop stadion som det stora inköpsstället.
  Lorensborg var det första storskaliga bostadsområdet i Sverige då det byggdes under andra halvan av 1950-talet. Det färdigställdes lagom till fotbolls-VM 1958, som spelades på den nya stadionbyggnaden strax intill. Området, som kallades för Stadionstaden, var ytterst modernt med hög standard och nytänkande arkitektur.
  Gatunamnen kommer från de gamla gårdarna som fanns här förr i tiden: Lorensborg, Perstorp och Vendelsfrid. Husen är ritade av Fritz Jaenecke, Sten Samuelson, Thorsten Roos, Bror Thornberg och Svenska Riksbyggens arkitektkontor i Stockholm.
 • Kommunikationer
  Kommunikationerna är mycket goda. Via Lorensborgsgatan tar man sig snabbt till brofästet och ringlederna kring Malmö. Med busslinje 8 är du på Hylliestation på några minuter och på andra hållet är du snabbt inne i centrum. Ringlinjen buss 3 tar dig runt i de inre delarna av Malmö.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier