Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
HÖGANÄS / Mölle
Gyllenstiernas alle 10
Utgångspris: Kalkyl 2 995 000 kr
Lägg bud
Boarea: 85 kvm
Avgift: 4 600 kr/mån
Driftkostnad: 500 kr/mån
Rum: 2 rum (1 sovrum)
Våning: 3 av 3 (Hiss finns)

HÖGANÄS / Mölle / Gyllenstiernas alle 10

Unik "paradvåning" i Mölle

Unik "paradvåning" i Mölle. med kungliga balkonger, fiskbensparkett, välvda fönster och högt i tak. Allt i nyskick i badrum och kök. En våning som passar lika bra för permanent boende som ett underbart "fritidshus" vid havet.

Sponsrade länkar
Saniflo
Annons

Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  En fantastisk våning med havet som granne från vilket fönster Ni än väljer. Vackra golv som Ni kan se på bilderna! Köksavdelning med frukostbalkongen intill kaffebryggaren... öppen planlösning.
  Stor salong som enkelt kan möbleras för flera olika syften. Känslan av att det är nära till fest är väldigt påtaglig när man står mitt i rummet, om Ni förstår vad jag menar. Den runda torndelen har en balkong som går i hela rundningen. den är förvisso inte så bred men ändå något helt extra! Kanske testa ett kungligt vink till resten av byn? Sovrummet är mycket stort och har även det en balkong som ni ser på bilderna, även här full havsutsikt!
  Badrummet har marmorgolv och kaklade väggar, fönster ger ljus och här finns även tvättmaskin och faciliteter för klädvård. Inte så stort men ändå fullt tillräckligt och lite lyxig känsla infinner sig även här!
  Sammanfattningsvis en helt suverän "lya" att fly till och vintertid kura ihop sig med en god bok ( vill du göra det framför en brasa så finns det goda förutsättningar att installera en kamin). Sommartid strosa ner till hamnen på en minut och äta något gott, se på havet och låta solen gå ner.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  85 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum (1 sovrum)
 • Våning
  3 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1908
 • Hisskommentar
  Stor handikappvänlig hiss
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  Parkering sker på gatan och för närvarande är det inga avgifter i Mölle by.
Övrigt
 • Bostadsrättsföreningen förvaltas av Bredablick.
Ekonomi
 • Avgift
  4 600 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Försäkring
  300 kr/mån
 • Hushållsström
  100 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  100 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  500 kr/mån
 • Kommentarer driftkostnad
  Driftskostnaderna är svåra att uppskatta då nuvarande ägare endast haft bostadsrätten som ett fritidsboende.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  10,1918
 • Andel av årsavg.
  10,1918
 • Andelstal insats
  10,1918
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-09-12.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Utöver månadsavgiften tillkommer egna kostnader för internet och TV.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
  Låna upp till 2850000:-, ränta per 20170912 ca 1,5% förhandlad rörlig ränta. Kostnad ca 2500 kr/mån. Amortering tillkommer beroende på hur mycket ni lånar.
Föreningen
 • Benämning
  BRF Mölleläge.
 • Allmänt
  Byggnaden är renoverad under senare år i samband med att föreningen bildades. betydande kostnader har tagits för att renovera byggnaden under åren från bildandet av föreningen.
  170701 genomfördes en justering av avgifterna som var ganska stor, med 62,5%. Idag betalar man avgiften kvartalsvis och den uppgår som angivet till 13800 kr/kv, 4600 kr/mån.
  Byggnader och mark i föreningen anges till ett värde om 27317347 kr per utgången av 2016. Föreningens totala lån uppgår till ca 6900000 kr per dagens datum. skillnaden från årsredovisningen från 2016, som anger belåning ca 4900000:- är att föreningen återköpt en bostadsrätt i maj i år.
  Bilagt bland filer finns årsredovisning för 2015 och 2016.
  Föreningen upplåter 9 av de 11 bostadsrätterna med bostadsrätt. 2 lägenheter ägs och hyrs ut av bostadsrättsföreningen
Området
 • Se bilagda filer om nya Mölle hamn. det kommer att satsas rejält på hamnmiljön med nya promenadstråk, sköna sittmiljöer och restauranger för sena sommarkvällsmiddagar! Givetvis kommer det att medföra mer människor i byn som annars varit en ganska tyst och stilla oas. Att en ny hamnmiljö skulle ha en mycket positiv verkan på priserna på fastigheter i Mölle råder det ingen tvekan om. Därför kanske det är ett väldigt bra läge att investera just nu.


  Samhället var från början ett fiskeläge, men kom att spela en stor roll i den framväxande turismen i Sverige i slutet av 1800-talet. Till detta bidrog – och bidrar – Mölles natursköna läge invid Öresunds norra utlopp, med Kullaberg som bakgrund. Gemensamhetsbad för män och kvinnor introducerades i Ransvik i början av 1900-talet. Storhetstiden som turistort inträffade strax före första världskriget, men även under mellankrigstiden var turistströmmarna stora. Fortfarande är Mölle en populär turistort med en tredubbling av invånarantalet under sommarmånaderna.
  Runt 1890 började plötsligt män och kvinnor bada till­sammans i skånska Mölle. Både danskar och tyskar vallfärdade till den lilla badorten för att få en skymt av »synden».

  Kiuriosa:
  Text: Hans Bengtsson

  I århundraden hade livet i det lilla nordvästskånska fiskeläget lunkat på i stilla mak. Men under 1800-talets andra hälft blev det plötsligt liv och rörelse. Synden flyttade in och Mölle hamnade på världskartan.
  Sommaren 1910 stod i sitt flor och folk från när och fjärran drogs dit för att delta i excesserna. Det vill säga bada och ha trevligt. För värre än så var det faktiskt inte. Men ryktet om att könen badade tillsammans spreds via vykort och stumfilmer som spelades in i Mölle.

  Mölle är en av Sveriges äldsta turistorter. Redan på 1840-talet hade hemma­turismen rullat i gång så smått. Några decennier senare dök också de första utländska gästerna upp för att ströva i de natursköna omgivningarna, klättra på klipporna, bada och koppla av.
  Runt 1890 briserade så den stora bomben: män och kvinnor badade ihop! Helt öppet och ogenerat. Det var en knall som gav eko långt ut i Europa och folk strömmade till.
  Danskar vällde in med ångfärjor från bland annat Köpenhamn. Till och med den tyske kejsaren Vilhelm II hittade till Mölle. I juli 1907 gjorde han ett nedslag och fick med egna ögon skåda den synd han läst om i tidningen därhemma. Det finns dock inga bildbevis på att han själv badade.

  Lite om Mölle golfklubb:

  Bildades: 1943, Banan invigdes: 1945
  - Banarkitekt: Ture Bruce
  - Antal hål: 18, par 70
  - Längd: Röd 4 617 m, Gul 5 292 m
  - Slope: Röd 70.5/125, Gul 69.3/134
  - Areal: Fairway 6.5 ha, Greener 8 000 m2
  - Antal bunkrar: 24 st.
  - Banrekord: Johny Andersson 63 slag 1969
  - Hedersmedlemmar: Johny Andersson,
  Sven-Eric Fridlund, Bertil Lövgren,
  Jan Rube, Elisabeth Södergren och
  Annika Sörenstam

  Även tennisen är stor i Mölle, lite fakta om "Möllespelen":

  Möllespelen är den stora turneringen på sommaren som arrangeras av Mölle TK. Den lockar varje år runt 100 deltagare och genomförs i juli varje år på klubbens båda grusbanor. Möllespelen har ett 20-tal olika klasser som ska passa de flesta spelare, både herrar och damer, juniorer och seniorer. Några klasser har så kallat handicap-system.

  Badplatsen Mölle, Solviken ligger i Höganäs i Skåne län. Solviken ligger utmed Öresund strax norr om Mölle i Höganäs kommun. Bad sker från brygga och stranden består av klappersten.
  Badet är registrerat som sk. EU-bad av Höganäs kommun enligt direktiv 2006/7/EG. Badplatsen med provtagningspunkt visas på kartan. Badvattnet fick 2009 och 2012 bedömningen utmärkt kvalitet och 2010 och 2011 bra kvalitet vid klassificering enligt badvattendirektivet. Kommun Höganäs Län Skåne Badvattenprofil för Mölle, Solviken Höganäs kommun, Miljöavdelningen Beskrivning Badplatsen Solviken ligger utmed Öresund strax norr om Mölle i Höganäs kommun. Badet har kapacitet för mer än 200 badande per dag. Stranden består av klappersten, är 300 meter lång och begränsas av klippor i norr och söder. Botten består av sten och klippor.Djupet vid bryggans innersta badtrappa är omkring 1 meter. Service Toalett, badbrygga, lekplats, barnbassäng, avskilt dambad

  Lite fakta om Mölle hamn:
  Sjökort
  922, 923
  56°16,9N 12°29,5E

  Hamnen är en arrendehamn och för driften ansvarar
  Mölle Hamn Ekonomisk Förening .(716439-6025)
  Vid hårda V-NV vindar är hamnen orolig och inseglingen kan vara svår och det uppmanas till försiktighet.

  Fiske- och småbåtshamn
  Gästhamn
  Förtöjning: pålare, ankare
  Hamndjup: 3 m djup vid kaj
  Hamnkontor:
  Hamnkapten Daniel Löfkvist
  042-34 70 07

  Ströva längs hav och i skog:

  Kullabygden erbjuder något så unikt som riktiga skogar, samtidigt som du kan ströva längs vår vackra kust. För klättrare är det en unikt och välbesökt plats med fantastiska möjligheter uppe vid fyren.

  I övrigt finns det alla tänkbara möjligheter att förlora sig i god mat och dryck i "Mölle by the sea", så kallar de bofasta sin älskade stad!

  Kullaberg var scenen för serien Kullamannen som jag minns var otroligt spännande när man var barn. Miljöerna är fantastiska och inte minst har ju Lars Vilks satt Kullabygden på kartan. En författare, debattör och filosofie doktor som skapat sitt eget land här på Kullabygden, historien om Ladonien skall man såklart ha full koll på när man har köpt sin bostadsrätt här.
  Mölle är raka motsatsen till exempelvis Båstad, lugnet härskar och man får en exklusiv känsla av stillhet, lugna samtal och nätter där människor äter gott och sover gott utan störning. Enligt min mening en av de absoluta pärlorna på den skånska västkusten.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Skåne / Mölle