Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
HÖGANÄS / Mölle
Möllelägevägen 6A
Pris: Kalkyl 3 850 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 78 kvm
Avgift: 3 745 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 är sovrum

HÖGANÄS / Mölle / Möllelägevägen 6A

Lägenhet med gårdsträdgård mitt i Mölle, BRF Provence i Mölle ub.

Ett helt underbart boende i en liten exklusiv förening, mitt i Mölle. I Höst startar arbetet med att bygga om byggnaden till 4 exklusiva bostadsrätter. Inflyttning beräknas till innan jul 2017. Är du snabb så kan du vara med och påverka ytskikt och annat i den bostadsrätt som du väljer att boka. Kontakta oss idag för mer information!

Sponsrade länkar
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  78 kvm
 • Rum
  2 rum, varav 1 är sovrum
Byggnadssätt
 • Allmän information
  En mycket centralt belägen fastighet med en modern och vacker byggnad, mitt i exklusiva Mölle. Byggnaden är helrenoverad 2006 då den byggdes om till ett hotell och nu under 2017 kommer smärre ombyggnationer att ske för att färdigställa BRF Provence i Mölle . Här skapas nu 4 exklusiva och moderna boenden mitt i Mölle. En exklusiv bostadsrättsförening med stark ekonomi kommer att bli resultatet av den här ombyggnationen.
Övrigt
 • VIKTIGT OM FÖRHANDSBOKNING I DET HÄR PROJEKTET:
  Den här bostadsrättsföreningen är under bildande. Arbetet pågår just nu med att få alla bygglov på plats, upprätta och få en godkänd ekonomisk plan. Bilda bostadsrättsföreningen. Detta beräknas ske under sensommar/höst 2017.
  Nu kan man förhandsboka sig en av de fyra blivande bostadsrätterna. Bokningsavtal skrivs och bokningsavgift erläggs om 25000:-.
  Skulle det av någon anledning inte gå att genomföra projektet återfår de som har bokat sin bokningsavgift. Detta gäller även om man som bokare inte önskar kvarstå vid sin bokning i projektet.
  Så snart bygglov och ekonomisk plan är klar och bostadsrättsföreningen är bildad så skrivs förhandsavtal och där erlägger man 10% kontant.
  Upplåtelseavtal skrivs som steg 3 i processen och det är det sista steget innan inflyttning.
  Slutbetalning erläggs på tillträdesdagen. vilken beräknas till årsskiftet 2017/18  Byggnadens historia är i stora drag följande:
  Från början var det en charkuterifabrik med lång historia i Mölle. Spåren av den syns fortfarande i källaren där det finns det gamla kaklet på väggarna, som av en slump passar det väldigt bra in i det franska konceptet som övriga huset har. Påminner om tunnelbanan i Paris. Charkuterifabriken gick så bra att den växte ur sina lokaler och valde att flytta in till Höganäs i början av 70-talet. Byggnaden blev ett boklager under en längre tid och 1996 köpte nuvarande ägare byggnaden och inredde en egen bostad i en del. Tankar fanns om att göra byggnaden till ett annex till annat hotell i byn och detta verkställdes 2006 då Hotell Provence uppstod. I taxeringen anges 2006 som nybyggnadsår och det med anledning av att ombyggnationen var så omfattande att omtaxering genomfördes. Det finns kvar rester av den gamla byggnaden (som ovan nämnt källaren med mera).
  Ombyggnationen blev så bra att ägarna beslutade sig för att göra det till ett helt eget hotell och drev verksamheten med framgång under några år. det finns flera resultat om man googlar på "Hotel Provence".
Ekonomi
 • Kommentar till månadsavgift
  I månadsavgiften ingår driftskostnader till föreningen på ca 300 kr/kvm i kalkylen. Detta skall gott och väl täcka de driftskostnader som krävs för att driva byggnaden med bostadsrätterna och de gemensamma utrymmena. Medlemmarna kan i framtiden lösa föreningens lån och på så vis avsevärt få ner sina månadsavgifter.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel av årsavg.
  0,2708
 • Andelstal insats
  0,2469
Föreningen
 • Benämning
  Brf Provence i Mölle
Området
 • Se bilagda filer om nya Mölle hamn. det kommer att satsas rejält på hamnmiljön med nya promenadstråk, sköna sittmiljöer och restauranger för sena sommarkvällsmiddagar! Givetvis kommer det att medföra mer människor i byn som annars varit en ganska tyst och stilla oas. Att en ny hamnmiljö skulle ha en mycket positiv verkan på priserna på fastigheter i Mölle råder det ingen tvekan om. Därför kanske det är ett väldigt bra läge att investera just nu.


  Samhället var från början ett fiskeläge, men kom att spela en stor roll i den framväxande turismen i Sverige i slutet av 1800-talet. Till detta bidrog – och bidrar – Mölles natursköna läge invid Öresunds norra utlopp, med Kullaberg som bakgrund. Gemensamhetsbad för män och kvinnor introducerades i Ransvik i början av 1900-talet. Storhetstiden som turistort inträffade strax före första världskriget, men även under mellankrigstiden var turistströmmarna stora. Fortfarande är Mölle en populär turistort med en tredubbling av invånarantalet under sommarmånaderna.
  Runt 1890 började plötsligt män och kvinnor bada till­sammans i skånska Mölle. Både danskar och tyskar vallfärdade till den lilla badorten för att få en skymt av »synden».

  Kiuriosa:
  Text: Hans Bengtsson

  I århundraden hade livet i det lilla nordvästskånska fiskeläget lunkat på i stilla mak. Men under 1800-talets andra hälft blev det plötsligt liv och rörelse. Synden flyttade in och Mölle hamnade på världskartan.
  Sommaren 1910 stod i sitt flor och folk från när och fjärran drogs dit för att delta i excesserna. Det vill säga bada och ha trevligt. För värre än så var det faktiskt inte. Men ryktet om att könen badade tillsammans spreds via vykort och stumfilmer som spelades in i Mölle.

  Mölle är en av Sveriges äldsta turistorter. Redan på 1840-talet hade hemma­turismen rullat i gång så smått. Några decennier senare dök också de första utländska gästerna upp för att ströva i de natursköna omgivningarna, klättra på klipporna, bada och koppla av.
  Runt 1890 briserade så den stora bomben: män och kvinnor badade ihop! Helt öppet och ogenerat. Det var en knall som gav eko långt ut i Europa och folk strömmade till.
  Danskar vällde in med ångfärjor från bland annat Köpenhamn. Till och med den tyske kejsaren Vilhelm II hittade till Mölle. I juli 1907 gjorde han ett nedslag och fick med egna ögon skåda den synd han läst om i tidningen därhemma. Det finns dock inga bildbevis på att han själv badade.

  Lite om Mölle golfklubb:

  Bildades: 1943, Banan invigdes: 1945
  - Banarkitekt: Ture Bruce
  - Antal hål: 18, par 70
  - Längd: Röd 4 617 m, Gul 5 292 m
  - Slope: Röd 70.5/125, Gul 69.3/134
  - Areal: Fairway 6.5 ha, Greener 8 000 m2
  - Antal bunkrar: 24 st.
  - Banrekord: Johny Andersson 63 slag 1969
  - Hedersmedlemmar: Johny Andersson,
  Sven-Eric Fridlund, Bertil Lövgren,
  Jan Rube, Elisabeth Södergren och
  Annika Sörenstam

  Även tennisen är stor i Mölle, lite fakta om "Möllespelen":

  Möllespelen är den stora turneringen på sommaren som arrangeras av Mölle TK. Den lockar varje år runt 100 deltagare och genomförs i juli varje år på klubbens båda grusbanor. Möllespelen har ett 20-tal olika klasser som ska passa de flesta spelare, både herrar och damer, juniorer och seniorer. Några klasser har så kallat handicap-system.

  Badplatsen Mölle, Solviken ligger i Höganäs i Skåne län. Solviken ligger utmed Öresund strax norr om Mölle i Höganäs kommun. Bad sker från brygga och stranden består av klappersten.
  Badet är registrerat som sk. EU-bad av Höganäs kommun enligt direktiv 2006/7/EG. Badplatsen med provtagningspunkt visas på kartan. Badvattnet fick 2009 och 2012 bedömningen utmärkt kvalitet och 2010 och 2011 bra kvalitet vid klassificering enligt badvattendirektivet. Kommun Höganäs Län Skåne Badvattenprofil för Mölle, Solviken Höganäs kommun, Miljöavdelningen Beskrivning Badplatsen Solviken ligger utmed Öresund strax norr om Mölle i Höganäs kommun. Badet har kapacitet för mer än 200 badande per dag. Stranden består av klappersten, är 300 meter lång och begränsas av klippor i norr och söder. Botten består av sten och klippor.Djupet vid bryggans innersta badtrappa är omkring 1 meter. Service Toalett, badbrygga, lekplats, barnbassäng, avskilt dambad

  Lite fakta om Mölle hamn:
  Sjökort
  922, 923
  56°16,9N 12°29,5E

  Hamnen är en arrendehamn och för driften ansvarar
  Mölle Hamn Ekonomisk Förening .(716439-6025)
  Vid hårda V-NV vindar är hamnen orolig och inseglingen kan vara svår och det uppmanas till försiktighet.

  Fiske- och småbåtshamn
  Gästhamn
  Förtöjning: pålare, ankare
  Hamndjup: 3 m djup vid kaj
  Hamnkontor:
  Hamnkapten Daniel Löfkvist
  042-34 70 07

  Ströva längs hav och i skog:

  Kullabygden erbjuder något så unikt som riktiga skogar, samtidigt som du kan ströva längs vår vackra kust. För klättrare är det en unikt och välbesökt plats med fantastiska möjligheter uppe vid fyren.

  I övrigt finns det alla tänkbara möjligheter att förlora sig i god mat och dryck i "Mölle by the sea", så kallar de bofasta sin älskade stad!

  Kullaberg var scenen för serien Kullamannen som jag minns var otroligt spännande när man var barn. Miljöerna är fantastiska och inte minst har ju Lars Vilks satt Kullabygden på kartan. En författare, debattör och filosofie doktor som skapat sitt eget land här på Kullabygden, historien om Ladonien skall man såklart ha full koll på när man har köpt Hotel Provence.

  Mölle är raka motsatsen till exempelvis Båstad, lugnet härskar och man får en exklusiv känsla av stillhet, lugna samtal och nätter där människor äter gott och sover gott utan störning. Enligt min mening en av de absoluta pärlorna på den skånska västkusten.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Skåne / Mölle / Möllelägevägen