Sök Meny
Visningar
 • Onsdag 18 oktober 18:00-18:30

  Öppen visning

Boka
NACKA / Älta / Hedvigslund
Alpvägen 54
Utgångspris: Kalkyl 4 895 000 kr
Lägg bud
Boarea: 108,4 kvm
Avgift: 5 429 kr/mån
Driftkostnad: 1 602 kr/mån
Rum: 4 rum (3 sovrum)

NACKA / Älta - Hedvigslund / Alpvägen 54

BR-parhus i mysig omgivning

I natursköna Älta finns äntligen ett parhus till salu i detta attraktiva och barnvänliga område med äkta ”bullerbykänsla”. Bostaden erbjuder fyra rum och kök fördelat på två våningar. Entrévåning med kök, duschrum/tvättstuga och vardagsrum samt övervåning med tre sovrum och badrum. Från vardagsrummet via dörrar når man en väl tilltagen altan med sol under större delen av dagen och även sommarsol till ca kl. 20.00. Altan även på bostadens baksida med tidig morgonsol och sen kvällssol. Välplanerad trädgårdstomt som erbjuder bl.a jordgubbsland, äppelträd, svarta vinbär, ölandstok, humle och fläder ger en prunkande grönska som i kombination med gräsyta och uteplatserna gör att man längtar hem till trädgården. Ett boende att trivas i helt enkelt! Älta är perfekt för den urbana familjen med närhet till skog och natur men på behagligt avstånd från storstadens puls. Nära förskola, skola och bra busskommunikationer till Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Haninge och övriga Nacka.

Sponsrade länkar
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Älta Ishall
Älta Ishall
Älta IP
Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Utegym vid Älta IP
Utegym vid Älta IP
Älta Tennishall
Älta Tennishall
Stavsborgs BP
Stavsborgs BP
Hellasgården
Hellasgården
Saniflo
Annons

Lägg till Kommentarer från vänner och ägare

Speciellt område med trevlig grannsämja. På föreningsdagarna bjuds det på grillkorv och dryck. Fri bortforsling av trädgårds avfall och grovsopor någon gång per år.

Den boende
Lägg till Vad vi gillar med Alpvägen 54

Två uteplatser i trädgården

 • 1

Nära till idrottsutövande i Älta if

 • 1

Nära till skolor och barnomsorg

 • 1

Lugnt och tryggt område

 • 1

Stora förvaringsutrymmen

 • 1

Ljuset faller in vackert

 • 1

Nära kollektivtrafik

 • 1

Tillräckligt parkeringsutrymme

 • 1

Energisnål

 • 1

Barnvänligt område

 • 1

Grön omgivning

 • 1

Trevliga grannar

 • 1

Solig trädgård

 • 1
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  ENTRÉVÅNING
  Entréhall:
  Rymlig entréhall med avhängningsyta till höger och dörr in till duschrum/tvättstuga. Till vänster, ingång till kök och rakt fram når man det generösa vardagsrummet. Ytterdörr med stort glasparti släpper in rikligt med ljus till hallen.

  Duschrum/Tvättstuga:
  Fönster mot baksidan av huset. Toalett, handfat, dusch och spegelskåp med ljusramp. Tvättmaskin och torktumlare under vit bänkskiva i laminat. Diskho för grovrengöring. Här står bostadens frånluftsvärmepump. Vitt kakel på väggarna.

  Kök:
  Ett hemtrevligt kök med matplats vid fönster mot bostadens framsida. Grå köksluckor med fasade ränder samt handtag i rostfritt ger köket en lantlig karaktär fast av modernare stil. Öppningsbart fönster över diskbänk med dubbla hoar och bänkskiva i laminat. Grönmelerat kakel ovan bänkarna. Maskinellt erbjuder köket kyl, frys, häll, ugn, diskmaskin och fläkt. Öppning både ut till hallen och en dörr med spröjs från köket in till vardagsrummet, ger en känsla av rymd.

  Vardagsrum:
  Tack vare fönster och dubbla dörrar ut mot altanen ges vardagsrummet en mycket ljus och luftig känsla. Här ryms både stor soffgrupp och matsalsbord. Till höger ligger den vitmålade trappan som leder upp till övervåningen. Även här finns ett fönster som ger ljus både till vardagsrummet och upp i trapphuset.

  ÖVERVÅNING
  Från trappan når man en hall som ger access till tre sovrum och ett badrum.

  Sovrum vänster:
  Till vänster ett sovrum med fönster mot bostadens gavel. Snedtak längst ena väggen.

  Sovrum vänster:
  Sovrummet bredvid är ett lite större sovrum med fönster även här mot husgaveln. Garderob med skjutdörrar. Snedtak längs långväggen.

  Sovrum höger:
  Övervåningens tredje sovrum har en charmig takkupa med fönster som vetter mot innergatan och husets framsida. En snedvägg ger rummet en härlig atmosfär. Härifrån når man en generös klädkammare.

  Badrum:
  Badrum med vitt kakel på väggar. Toalett, handfat på kommod, högskåp och spegelskåp med ljusramp. Badkar med lejontassar. Dubbelt öppningsbart fönster mot baksidan av huset.
Fakta om bostaden
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1999
 • Upplåten mark
  Föreningen har inte kunnat tillhandahålla uppgift om uteplatsens/tomtens storlek och inte heller om den är upplåten med bostadsrätt eller annan form av nyttjanderätt.
 • Värme och ventilationsanl.
  Egen frånluftsvärmepump med vattenburet system. Föreningen ansvarar för frånluftsvärmepumpen.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  67 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2008-05-05
TV/Internet
 • Fiber via Bredbandsbolaget finns indraget till huset. Bostadsrättsinnehavaren står själv för abonnemanget.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  En parkeringsplats finns till varje bostad.
Övrigt
 • Vitvaror:
  2015
  Frånluftsvärmepump, Bosch

  2014
  Fläkt, Gorenje

  2011
  Spishäll, Ikea
  Ugn, Ikea

  2009
  Kylskåp, Siemens
  Frys, Siemens
  Diskmaskin, Bosch

  2010
  Tvättmaskin, Bosch
  Torktumlare, Bosch

  Renoveringar
  2017
  Målat väggar i hall på entrévåningen och hall på övervåningen

  2015
  Ny förrådsdörr på kallförråd

  2012
  Ny garderob i sovrum vänster på övervåningen

  2011
  Omlackering av köksluckor
  Väggar i kök målas
  Ny bänkskiva i kök

  2010
  Nytt laminatgolv i kök och entréhall.

  2009
  Nytt golv på övervåningen i hall och samtliga sovrum
  Samtliga väggar målades
Ekonomi
 • Avgift
  5 429 kr/mån
 • Uppvärmning
  1 476 kr/mån
 • Försäkring
  126 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  1 602 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Kommentarer driftkostnad
  I kostnaden för uppvärmning ligger även kostnaden för hushållsström. Säljaren förbrukar ca 12 000 kWh/år. Vattenkostnaden ingår i månadsavgiften med en förbrukning upp till 140 m³. Vid avläsningen varje år får hushållen antingen tillbaks pengar eller betala extra beroende på hur stor vattenförbrukningen har varit. I nuvarande hushåll är det totalt 3 personer. Driftskostnaden är enligt uppgift från säljarna och ej ytterligare kontrollerade.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 143 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  457 kr
 • Andel i förening
  3,779
 • Pantsättning
  Bostadsrätten är pantsatt vilket innebär att säljaren har tagit lån med lägenheten som säkerhet. Dessa lån löses dock i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår vatten, sophämtning, snöröjning, parkeringsplats samt yttre underhåll såsom tak och fasad.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Hedvigslund.
 • Allmänt
  Föreningen bildades 1998 och förvärvade fastigheten Nacka Älta 94:45 1999. Fastigheten är bebyggd med nio parhus om 108 kvm och åtta fristående hus om 115 kvm. Samtliga i fastigheten ingående 26 bostadslägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Den totala boytan är 2869,6 kvm.
 • Gjorda renoveringar
  2013-2014 Byte av fasader
  2017 Målning av träfönster och altandörrar
  2017 Rensning av ventilationskanaler
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Ett rymligt, fristående förråd tillhör bostadsrätten. Bra med förvaringsmöjligheter finns även på vinden.
Området
 • Området:
  Älta satsar mycket på barn-och ungdom när det gäller idrott, så vi är stolta över att ha en fin ishall, tennishall och Älta IP med både gräs- och grusplan. Fler grus-och gräsplaner finns runt om i Älta. Både i och runt Älta finns närhet till ett flertal badsjöar och vill man bada i havet så ligger Erstaviks havsbad på cykelavstånd. Hellasgården som ligger ca 10 minuter bort med bil erbjuder motionsslingor, utomhusgym, fina löp- och längdspår m m. Även det relativt nyrenoverade Flatenbadet med sandstrand, hopptorn, kiosk mm har ett uppskattat utegym. Nyaste tillskottet med utegym ligger nere vid fina Älta IP, precis intill Ältasjön. Vill man åka utför, ligger Hammarbybacken på behörigt avstånd vid Sickla ca 15 minuter bort med bil. Sickla köpkvarter har en uppsjö av affärer, boutiquer, restauranger, caféer, biograf etc. Nacka forum, bara några minuter därifrån likaså. Den närliggande grannkommunen Tyresö erbjuder bl a en 18 håls golfbana, ridhus, badmintonhall och badhus med äventyrsbad.

  Sjöar:
  Sjöarna i närheten är förutom Ältasjön med badmöjligheter är även Flaten, Strålsjön, Sandasjön, Ulvsjön, Söderbysjön, Dammtorpssjön och Källtorpssjön. I närområdet ligger även friluftsanläggningen Hellasgården vid Källtorpssjön och Erstaviks fina 1700-talsherrgård nära Erstaviksbadet.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  Ett större utbud av affärer och restauranger finns i Tyresö Centrum ca 5 minuters bilväg bort eller Sickla köpkvarter ca 10-15 minuter bort.

  Kommunikationer:
  Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-1
  Mer information hittar ni på www.nacka.se

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Bostad / Sverige / Stockholm / Älta / Alpvägen