Sök Meny
Visningar
 • Tisdag 26 september 19:30-20:00

  Öppen visning

Boka
Nacka / Älta
Backstigen 16
Utgångspris: Kalkyl 7 295 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 178 kvm
Driftkostnad: 50 904 kr/år
Tomtarea: 1 011 kvm
Rum: 7 rum (5 sovrum)

Nacka / Älta / Backstigen 16

Insynsskyddad oas på lugn återvändsgata!

Vit putsad villa om 178 m² fördelat på 7 rum och kök, varav 5 sovrum. Varmgarage för två bilar, härlig trädgård med sol hela dagen, som till största delen är skyddad från insyn under årets varma månader. Lugnt barnvänligt läge. Två närliggande skolor dit även de mindre barnen kan promenera på egen hand. Bussar in till stan ett stenkast från huset. Naturreservat rikt på svamp och bär och med fina löpspår och promenadslingor finns på kortare promenadavstånd.

Denna bostad är
ett skyddat köp

Läs mer om fördelarna

Sponsrade länkar

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Saniflo
Annons

Rumsbeskrivning
 • Entrévåning
  Entré:
  Vita väggar och blyertsgrå klinkers med golvvärme vid entrén. Entréhallen övergår till en innerhall i vinkel med vita väggar, mönstrad fondtapet i mustiga färger samt ekparkett. Direkt till höger vid entrén, vitmålad trapp upp till det övre våningsplanet. Till vänster toalett, följt av inbyggda garderober samt öppning till kök. Från innerhallen når man två sovrum, badrum och tvättstuga. Inbyggda garderober. Rakt fram från entrén – generös öppning in till vardagsrummet.

  Toalett:
  Vita väggar, mönstrad fondtapet på brun botten. På golvet, matchande brun klinker. Toalett samt handfat på minikommod. Ett öppningsbart fönster mot entrésidan släpper in ljus.

  Kök:
  Stort socialt kök med gott om arbetsyta och förvaring. Arbetskök i vinkel med melerade stenbänkar och björkluckor. Vitrindel, öppna hyllor samt infälld belysning under överskåpen blir trivsamma detaljer. Rostfria vitvaror. Bred induktionshäll. Varmluftsugn och micro i arbetshöjd. Kyl och frys. Infälld dubbel ho samt diskmaskin. Matplatsen är generös och rymmer många. Här sitter man ledigt tio personer men ger plats för många fler. Fyra fönster i två väderstreck samt en glasad dörr ut till altanen låter rummet bada i ljus. En bred öppning in till vardagsrummet kopplar ihop rummen och ger en öppen känsla. Vita väggar och ekparkett.

  Vardagsrum:
  Även detta rum är ett ljust härligt rum med helglasad altandörr samt fyra fönster i två riktningar. Vita väggar och ekparkett. Breda öppningar in till både kök och hall.

  Sovrum 1:
  Vita väggar och en fondtapet i härliga och somriga färger. Ekparkett. Fönster ut mot baksidan.

  Sovrum 2:
  Detta är familjens master bedroom, även här med fönster ut mot baksidan. Mullvadsfärgade väggar, fondvägg av vitmålad liggande panel och en härlig cremefärgad heltäckningsmatta ger rummet värme. Dörr till klädkammare med hyll- och hängförvaring.

  Tvättstuga:
  Fönster mot entrésidan släpper in ljus. Vita väggar och klinkergolv med elburen värme. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Tvättbänk med djup ho och förvaring. Inbyggda garderober för förvaring.

  Badrum:
  Rymligt helkaklat badrum i vitt och blått med ornamentsfönster mot entrésidan som släpper in ljus men ingen insyn. Hörnbubbelbadkar och handdukstork. Inredning i björk och vitt med generöst handfat på kommod. Spegelskåp med infällda spotlights samt högskåp ger god förvaring. Infällda spotlights i taket. Golvvärme.
 • Övervåning
  Vitmålad trapp och trapphus leder upp till det övre våningsplanet, där man kommer upp i ett ljust härligt allrum varifrån man når tre sovrum och husets andra badrum. En hel garderobsvägg bakom skjutdörrar i vitt och spegelglas ger generös förvaring. Fondvägg med förhöjt väggliv, klädd i liggande brunbetsad råspånt med ett öppningsbart takfönster ger rummet karaktär. Två fönster som vetter mot baksidan ger ytterligare ljusinsläpp. För övrigt vita väggar och ekparkett. Längs husets långsidor löper kattvindar, som möjliggör extra förvaring. Lucka till vind med möjlighet till förvaring.

  Sovrum 3 till vänster:
  Förhöjt väggliv till vänster klätt i en härlig grön fondtapet med stora vita stjärnor. För övrigt vita väggar. På golvet ekparkett. Fönster ut mot husets vänstra gavel.

  Sovrum 4 till vänster:
  Här är det förhöjda vägglivet till höger. En bredrandig fondtapet i grått och vitt sätter tonen i rummet. Vita väggar och ekparkett. Även här fönster mot vänstergaveln.

  Badrum till höger om trapp:
  Helkaklat badrum i blått med vit inredning. Handfat på generös kommod. Stor spegel med belysning samt vägghängda skåp. Toalett, dusch och handdukstork. Förhöjt väggliv med öppningsbart takfönster som gör badrummet ljust.

  Sovrum 5 till höger om trapp:
  Vita väggar och ekparkett. Alkov med förhöjt väggliv klädd i brunbetsad råspont. Platsbyggda bokhyllor blir en fin detalj. Fönster och glasdörr ut till en generös härlig solterrass i sydost.

  Terrass:
  Ett generöst trädäckat soldäck om 50 kvm, med gott om plats för både loungedel och solsängar. Här uppe spenderar familjen mycket tid under de varma sommarmånaderna. Trappa ned till trädgården på baksidan.
Fakta om bostaden
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  1 ½-plans villa
 • Byggnadsår
  1975
 • Standardpoäng
  34
 • Mark
  Trädgårdstomt
 • Grund
  Krypgrund med betongbjälklag, Vidbyggt garage med betongplatta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Fasad
  Putsad tegelvägg, gavelspetsar med träpanel
 • Takbeklädnad
  Sadeltak med betongpannor och underlagstak av råspont
 • Fönster
  Kopplade 2-glas samt 3-glas isolerfönster
 • Ventilation
  Självdrag
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Radonkommentar
  Radonmätning upprättad 1999-05-10, årsmedelvärde: 170 Bq/m³. Gränsen för sanitär olägenhet är 400 Bq/m³, vid nybyggnad gäller gränsvärdet 200 Bq/m³ (uppgift hämtad från Gammadata).
 • Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Renovering Omarbetning etc
  Renovering ute:
  2017:
  Entrétrappa i skiffer
  Bytt altantak

  2014:
  Putsat husfasad
  Altan utanför kök:
  Utbyggnad av altan, bytt till räfflad trall, samt satt upp insynsskyddande staket

  2013:
  Ny fasad/målat vid fönsterkupa
  Ny fasad/målat på husets kortsidor
  Bytt till räfflad trall på solterrassen samt nytt staket, nya trappsteg och nytt trappräcke

  2012:
  Lekstuga

  Renoveringar inne:
  2017:
  Toalett vid entré: Målat väggar och tak
  Målat trappa och trapphus
  Målat väggar i tvättstugan

  2016:
  Induktionshäll, Electrolux
  Varmluftsugn, Electrolux
  Micro, Electrolux
  Kyl och frys, Husqvarna
  Diskmaskin, Husqvarna

  2015:
  Tvättmaskin, Bosch
  Torktumlare, Electrolux
  Sovrum 1, entréplan: tapetserat, målat väggar, tak, lister

  2014:
  Nya altandörrar på entréplan och övre plan
  Ny ytterdörr
  Ny klinker i hall samt golvvärme

  2013:
  Nya fönster i samtliga sovrum övre plan
  Master bedroom, entréplan:
  målat väggar samt satt upp råspont
  Lagt heltäckningsmatta

  2011:
  Allrum och sovrum 5 övre plan: satt upp råspont
  Nytt golv hela övervåningen
  Ytskiktsrenovering väggar och tak i samtliga rum 2010-2011

  2010:
  Gästtoalett i hall: tapetserat, lagt klinker, nytt handfat och toalett
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  115 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2017-09-21
TV/Internet
 • Öppen fiber.
Gemensamma anläggningar
 • Gemensamhetsanläggningar
  Nacka Älta Ga:24 - Vägförening.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  1011 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Tomtbeskrivning
  Vitt hus med putsade väggar och vita snickerier beläget på en lugn återvändsgata. Vackert belyst fasad ger huset elegans. Framsida i söderläge bäddas in av grönska mot den mycket sparsamt trafikerade villagatan. Buskar, barrväxter, blandad plantering med bl a rosor och lavendel samt ett körsbärsträd vid stenbelagd gång som leder upp till entrén. En generös inglasad altan mot entrésidan där man lätt sitter tio personer, skyms från gatan av buskar och ett äppelträd från vilket man kan plocka äpplen direkt från altanen. Kvällssol och infravärme i taket gör att detta är en favoritplats långt in på hösten. Varmgarage för två bilar i den högra delen av villan under ett generöst soldäck. Asfalterad uppfart rymmer tre bilar. Mot den vänstra gaveln, - härlig delvis insynsskyddad altan med plats för sittmöbler. De breda, räfflade planken i trädäcket känns inte bara exklusiva, utan även väldigt sköna för bara fötter. Infälld ledbelysning ger stämningsljus om kvällen. Trädäcket löper vidare runt huset och kantar de mjuka stenhällarna som leder upp till en gräsklädd baksida - perfekt för lek. Här får studsmatta, lekstuga, rutschkana och klätterställning plats med lätthet. En syrénberså blir en härlig plats för fikastunder. På baksidan krusbär, röda och svarta vinbär, rabarber och två pallkragar som ger plats för diverse ätbart. Trappa upp till solterrassen.
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Villa
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet Villa
 • Planbestämmelser
  Snipan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19700203), S 53, Stadsplan (Beslutsdatum: 19680306)
 • Samfällighet
  Nacka Älta S:47 - Väg.
 • Samfällighet
  Nacka Älta S:48 - Väg.
 • Samfällighet
  Nacka Älta S:2 - Väg.
 • Samfällighet
  Nacka Älta S:9 - Väg.
 • Samfällighet
  Nacka Älta S:12 - Väg.
Övrigt
 • Säljarnas egna tankar - Det här har vi tyckt bäst om:
  Vi har trivts fantastiskt bra i huset och i det lugna, rogivande området. Vi har uppskattat det öppna och ljusa köket och vardagsrummet, som inbjuder till social samvaro. I vardagsrummet har man en fin utsikt mot baksidan. När barnen var mindre var det skönt att kunna ha uppsikt över dem när de lekte på tomten. Överlag har det varit ett perfekt boende för oss som barnfamilj. En lugn återvändsgata, många kompisar till barnen på promenadavstånd och nära till det mesta, såsom skola, bad, tennishall, fotbollsplan, affär m.m. Barnen har uppskattat att leka kurragömma på den spännande, delvis kuperade tomten och att kunna kasta boll, hjula osv på den plana delen av gräsmattan.
  Det har varit lätt att bjuda hem vänner och umgås både inne och ute. De många sovrummen gör också att det har varit enkelt att ha släkt och vänner som har övernattat, utan att man har behövt ”vara inpå varandra”.
  De många uteplatserna gör att man kan sitta och njuta i solen från morgon till kväll. Att ta det första morgonkaffet i syrénbersån har varit en skön start på dagen. På eftermiddagen har vi gärna tagit fikat uppe på terrassen och till kvällen ätit middag i härlig kvällssol på den halvinglasade infravärmeförsedda altanen. Där har vi kunnat sitta många sena kvällar även när det varit lite kyligt.
  En god grannsämja ska inte underskattas och det finns det gott om på Backstigen. Genom åren har det varit ett par mycket uppskattade gatufester, då grannarna (både vuxna och barn) samlas, äter och dricker tillsammans, umgås och har trevligt. Samtidigt är det en lugn gata och oftast hör man mer vindsus och fågelkvitter än något annat….
  Den närmaste busshållplatsen når man på ca 1 minut, vilket har varit otroligt effektivt när man har bråttom till jobbet. Ändå är det inte på samma gata, vilket också varit positivt. Det är väldigt lite trafik på Backstigen överhuvudtaget, då det är en återvändsgata.
  Både vi och våra barn kommer att se tillbaka på våra år på Backstigen 16 med oerhört många positiva och fina minnen av både hus och område.
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  4 139 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  1 933 000 kr
 • Markvärde
  2 206 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1975
 • Uppvärmning
  29 221 kr/år
 • Försäkring
  11 100 kr/år
 • Vatten och avlopp
  6 219 kr/år
 • Renhållning
  4 364 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  50 904 kr/år
 • Beskrivning av kostnader
  I uppvärmningskostnaden ligger även kostnaden för hushållsel, säljarens årsförbrukning är 23 850 kWh. Försäkringskostnaden är inkl. lösöre. Driftkostnaden är beräknad på 4 personer som bor i hushållet. Försäkringskostnaden är högre än normalt då säljarna har valt att ha flera tilläggsförsäkringar. Driftskostnaderna är hämtade från säljarna och ej ytterligare kontrollerad.
 • Årlig elförbrukning
  23 850 kwh/år
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Fastighetsskatt
  7 687 kr/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 10 pantbrev om totalt 4 675 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Området:
  Nära till Nackareservatet och Ältasjön. Busskommunikationer till bl a Slussen och Gullmarsplan på gångavstånd. Den senare endast ca hundra meter ifrån huset. Vackra promenadstråk och bra motionsspår på promenadavstånd och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon. Stigen runt Ältasjön är en populär och vacker promenadslinga. Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, en kortare promenad bort, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m m. Vid Älta centrum ligger fritidsgården som också är populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass. Förskolor, skolor F-6 och F-9 på gång- och cykelavstånd. Älta satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med både grus- och gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta samt en tennishall. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil och ett flertal badsjöar runtom och i Älta finns på gång- och cykelavstånd. Hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellas är ett uppskattat utflyktsmål. Ca 10 minuter med bil till Sickla Köpkvarter och några minuter till, till Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i Nackareservatet en bit ifrån huset. Närliggande Ältasjön har en härlig badplats. Man tar sig på cykel bl a till Flatenbadet som har servering, sandstrand och hopptorn, till Strålsjön belägen i Nackareservatet eller vidare till havsbadet i Erstavik. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  Sjöar:
  Sjöarna i närheten är förutom Ältasjön med badmöjligheter är även Flaten, Strålsjön, Sandasjön, Ulvsjön, Söderbysjön, Dammtorpssjön och Källtorpssjön. I närområdet ligger även friluftsanläggningen Hellasgården vid Källtorpssjön och Erstaviks fina 1700-talsherrgård nära Erstaviksbadet.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  Ett större utbud av affärer och restauranger finns i Tyresö Centrum ca 5 minuters bilväg bort eller Sickla köpkvarter ca 10-15 minuter bort.

  Kommunikationer:
  Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-1
  Mer information hittar ni på www.nacka.se

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Hetaste inredningstrenderna i höst!
  Hetaste inredningstrenderna i höst!

  Hösten är på ingång och vi ser fram emot den i särklass mysigaste tiden på året. Chilli’s inredningsexpertJohanna Niva listatRde senaste trenderna

 • Mäklarhusets köpguide för husköpare
  Mäklarhusets köpguide för husköpare

  Nu är det dags för dig att köpa hus. Kanske är det största ekonomiska beslutet du kommer att ta under en livstid. Det finns då en mängd viktiga frågor att ha koll på. Vi på Mäklarhuset lotsar dig genom ditt husköp och i denna guide har vi sammanställt några vanliga frågor från husköpare.

 • Odla ätbart på liten yta
  Odla ätbart på liten yta

  Det krävs inte många kvadratmeter för att få till en egen köksträdgård. I hinkar och krukor kan du få ett grönt skafferi som räcker hela sommaren. Här är fem härliga odlingstips!

  Bostad / Sverige / Stockholm / Älta / Backstigen