Björnmossvägen 60, bv / Bastuområdet / Älta / Nacka

Renoverad 4:a i markplan

Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
82,8 kvm
Avgift
4 992 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
1 av 2 (Hiss finns ej)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Med ett fördelaktigt läge i området ligger denna trivsamma lägenhet som har renoverats med stor omsorg under senare år. Bostadens 82,8 m² erbjuder fyra rum och kök med möjlighet till ytterligare ett sovrum. Helkaklade bad- och duschrum varav det ena med tvättavdelning. Smakfullt renoverat kök med öppen planlösning mot hall som gör bostaden luftig och trivsam. Vid entrén ett generöst förråd med gott om plats för förvaring och även en mysig farstukvist med mindre plantering och rosenbuskar som angränsar gräsyta och skogsdungen utanför. Från vardagsrummet når man en insynsskyddad oas med sol från efter ca kl. 12:00 till eftermiddag. Blandad plantering och vitt staket mot den lugna områdesgatan utanför. Här bor man i en välskött förening. Nära förskola, skola och bra kommunikationer till både Gullmarsplan, Slussen, Tyresö samt övriga Nacka. Bara ett stenkast från bostaden når man skog och natur med flertalet badsjöar och trevliga promenadstråk. Älta är perfekt för den urbana familjen som vill ha småstadskänslan nära härlig natur men ändå på behörigt avstånd från storstadens puls.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 35 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréhall:
  Välkomnande, ljus och inbjudande entréhall med öppen planlösning mot det smakfullt nyrenoverade köket. Direkt till höger, walk-in-closet följt av ingång till duschrum med tvättavdelning. Till vänster, den öppna planlösningen mot kök och rakt fram når man vardagsrummet. I hallen finns en garderob och avhängning för ytterkläder. Vitmålade väggar och vit marmorgolv med värmeslingor i entréhallen följt av ekparkett som är genomgående för bostaden. Infällda spotlights i taket.

  Walk-in-closet:
  Från hallen når man en walk-in-closet. Här finns det gott om plats för klädavhängning. Här finns även elskåp placerat.

  Duschrum:
  Nyrenoverat och mycket fräscht helkaklat duschrum med vitt kakel och grå/svart klinkergolv med värmeslingor. Duschhörna med en vägg i klarglas, wc och tvättställ med två draglådor. Över tvättstället sitter ett spegelskåp med infällda spotlihts och det finns även handdukstork. Ovan tvättmaskin och torktumlare ligger en bänkskiva i gjuten betong. Intill finns också en infälld nisch med plats för t ex handdukar. Högt sittande fönster skänker duschrummet trivsamt ljus utan insyn. Infällda spotlights i tak.

  Kök:
  Ett helt nygjort kök som har renoverats med smakfulla och exklusiva materialval och som bjuder in till matlagning och social samvaro. Kök i vinkel med vita köksluckor och infällda handtag. Bänkskivor i kompositmaterial och diskbänk med enkel ho. Ovan bänkarna sitter en rostad plåt som skapar en unik känsla. Maskinellt erbjuder köket induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, inbyggnadsmikro och kyl/frys. Diskmaskin finns integrerad i övrig inredning. Matplats för 4 personer vid fönster mot bostadens framsida. Infällda spotlights i tak ovaför bänkskivan. Parkettgolv och vita väggar.

  Vardagsrum:
  Vardagsrum med fönster och halvglasad dörr ut till den mysiga och trädäckade uteplatsen på bostadens framsida. Parkettgolv och vita väggar + en fondvägg i svart. Här finns plats för soffgrupp eller fåtöljer samt även plats för läshörna eller kontorsdel. Möjlighet finns att ta bort väggen mellan vardagsrummet och det intilliggande sovrummet och på så sätt få ett riktigt generöst vardagsrum.

  Sovrum:
  Sovrum med fönster mot baksidan. Ekparkett, vita väggar + en grå fondvägg.

  Innerhall:
  Innerhallen ger access till två sovrum och ett badrum. Vita väggar och ekparkett.

  Badrum:
  Helkaklat badrum med ett ljust och mönstrat kakel samt ljust klinkergolv. Handfat, spegelskåp med infällda spotlights och wc samt badkar. Infällda spotlight i tak.

  Sovrum till vänster om badrum:
  Generöst sovrum med fönster mot bostadens framsida. Här finns plats för dubbelsäng. Väggar målade i en turkos ton + en fondvägg från Disneys "Frost".

  Sovrum till höger om badrum:
  Sovrum med fönster mot bostadens baksida. Även här med plats för dubbelsäng. Väggar målade i en lila ton + en fondvägg från Disneys "Frost".
Fakta
Beskrivning
 • Boarea:
  82,8 kvm
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  1 av 2
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1985
 • Upplåten mark
  Ingen mark är upplåten vid köp av bostadsrätt. Det innebär att medlem inte äger marken (uteplatsen, balkongen) utanför lägenheten. Uteplatser, entréer och balkonger omfattas av föreningens regelverk och får inte byggas om eller ändras utan godkännande av styrelsen. Om medlem vill göra väsentlig förändring vid uteplats krävs ett godkännande från styrelsen först. Väsentlig förändring innebär förändring av staket, häck, markbeläggning, färgsättning, etc.
 • Värme och ventilationsanl.
  Vattenburen värme via bergvärme.
Energideklaration
 • Energiprestanda:
  165 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-06-02
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget. Internet ingår ej i månadsavgiften, tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.
  Grundutbud av kabel-tv ingår i månadsavgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: 250 kr/månad. Har separat kö.
 • Parkering
  P-plats: 125 kr/månad. Har separat kö.
Övrigt
 • Kök:
  - Komplett renovering, Ballingslöv - 2019

  Vitvaror i kök:
  - Induktionshäll, Siemens – 2019
  - Fläkt, FläktWoods - 2019
  - Inbyggnads diskmaskin, Siemens – 2019
  - Kyl och frys, Siemens – 2019
  - Inbyggnadsugn, Siemens - 2019
  - Inbyggnadsmicro, Siemens - 2019

  Entréhall:
  Komplett renovering med golv, väggar och tak med infällda spotlights - 2019

  Duschrum/tvättavdelning:
  - Totalenoverat - 2016/17

  VItvaror i tvättstuga/duschrum:
  - Tvättmaskin, Siemens– 2016
  - Torktumlare, Siemens – 2016

  Sovrum:
  Nymålade och omtapetserade väggar, nymålat tak, nya golv och ny el - 2016/17

  Vardagsrum:
  Nymålade väggar, nymålat tak, nya golv och ny el. - 2016/17

  Byte av elcentral - 2016/17
  Vid renovering av köket - 2019, trådades elen till centralen om.

  Badrum:
  - Renoverat av tidigare ägare - Årtal okänt.
Ekonomi
 • Avgift:
  4 992 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Hushållsström:
  500 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  500 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  3
 • Kommentar, driftkostnad
  Utöver driftkostnaderna om 500 kr/mån betalar säljaren 83 kr/mån för hemförsäkring. Driftskostnaden är hämtad från säljaren och ej ytterligare kontrollerad.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  0,01163
 • Andel av årsavg.:
  0,016299
 • Andelstal insats:
  0,01163
 • Pantsättning
  Bostadsrätten är pantsatt vilket innebär att säljaren har tagit lån med lägenheten som säkerhet. Dessa lån löses dock i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet..
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Segelskutan. I föreningen finns 94 lägenheter.
 • Allmänt
  Fastigheterna bebyggdes 1985 och består av 24 flerbostadshus och 2 småhus. Föreningen upplåter 94 lägenheter med bostadsrätt.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har under åren underhållit fastigheterna enligt underhållsplanen. Se föreningens årsredovisning.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till bo­stads­rät­ten till­hör ett kall­för­råd be­lä­gen pre­cis ut­an­för en­trén till bo­sta­den.

  Det finns två ge­men­sam­hets­lo­ka­ler, en i det nor­ra om­rå­det och en i det söd­ra om­rå­det.
  För­e­ning­en har även ett grovsop­rum och två för­råd med träd­gårds­ut­rust­ning för att med­lem­mar­na skall ha till­gång till ma­te­ri­al som un­der­lät­tar ar­be­tet att hål­la snyggt i om­rå­det.
Området
 • Älta har otroligt mycket att erbjuda som ger en känsla av enkelhet och vardagslyx för både barn och vuxna. Naturreservat med vackra promenadstråk, bra motionsspår och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon, samt ett antal badsjöar runt om och i Älta inbjuder till ett rikt friluftsliv. Stigen runt Ältasjön som ligger mitt i samhället är en populär och vacker promenadslinga. Sjön Flaten som ligger i början av Älta, är en av Stockholms renaste badsjöar. Vid Flatenbadet finns bryggor på flera platser och ett hopptorn. Sommartid finns servering och minigolfbana i anslutning till badet. Fina promenadstigar genom orörd natur leder runt sjön. I Kolarängen i Ältas utkant, finner man Ulvsjön och Sandasjön och hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellasgården, med sitt rena mineralrika vatten är ett uppskattat utflyktsmål. Strålsjön som är en populär badplats framförallt för familjer med mindre barn, även kallad Cocacolasjön av ortsbefolkningen för dess mörkbruna vatten, ligger inbäddad i Erstaviksskogarnas grönska. Sjön innehåller mycket humus, som kommer från myrmarkerna i Nackareservatet. Det är humusämnena som ger vattnet den djupa bruna färgen. Sjön omges av två naturreservat: Strålsjön-Erstavik och Älta mosse-Strålsjön. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.
  Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m.m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass. Ner mot Älta IP beläget vid Ältasjön, finns en matvaruaffär, pizzeria och Ältakrysset med kiosk och grill.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-2
  Mer information hittar ni på www.nacka.se
 • Kommunikationer
  Buss 401 Från Älta (Ekstubben) till Slussen.
  Buss 801 Från Älta till Gullmarsplan.
  Buss 814 Från Älta (Södra Hedvigslund) till Gullmarsplan (Rusningstrafik).
  Buss 821 Från Tyresö centrum via Älta till Nacka Närsjukhus.
  Buss 840 Från Handenterminalen via Älta till Nacka Strand.
  Nattbuss 491 Från Stockholm C via Älta till Nyfors (Tyresö).
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken
Platser
 • Ältakrysset
  272 m
  Älta Gård Pizzeria
  276 m
  Restaurang Peking
  985 m
  Älta Träffen
  989 m
  Pizzeria Bellissimo
  1,35 km
 • Föräldrakooperativet Humlan
  64 m
  Älta skola
  202 m
  Älta Gårds förskola
  324 m
  Förskolan Bäckaliden
  592 m
  Förskolan Solstrålen
  672 m
 • Lidl
  2,29 km
  Hemköp skarpnäck
  3,69 km
  Coop Nära Farmarstigen
  4,08 km
  Hemköp Sköndal C
  4,23 km
  Hemköp
  4,48 km
 • Saltsjö-Duvnäs station
  4,21 km
  Östervik station
  4,5 km
  Storängen station
  4,76 km
  Lillängen station
  4,9 km
  Trångsund station
  5,09 km
 • Bastuvägen
  209 m
  Björnmossvägen
  232 m
  Älta gård
  245 m
  Nyvägen
  261 m
  Bäckalidsvägen
  537 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Restider & Platser

 • Vatten
 • 469 m
 • 4 min
 • 3 min
 • 10 min
 • Hav
 • 3,76 km
 • 14 min
 • 24 min
 • 1 tim 29 min
 • Tågstation - Saltsjö-Duvnäs station
 • 4,21 km
 • 21 min
 • 22 min
 • 1 tim 24 min
 • Hållplats - Bastuvägen
 • 209 m
 • 2 min
 • 1 min
 • 6 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier