Björnmossvägen 4 / Älta Gård / Älta / Nacka

Med ett ostört läge, är ett av Ältas sista sommarhus redo för nästa ägare.

Slutpris
5 400 000 kr
Boarea/biarea
61/38 kvm
Driftkostnad
15 960 kr/år
Totalareal
1 740 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2019-09-02
Bostaden är såld!

Denna villa på björnmossvägen såldes av oss 2019-09-02. Se alla våra försäljningar i Älta samt även på björnmossvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Älta Gård är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Prunkande uppväxt trädgård med privat läge mitt i centrala Älta. Med ett ostört läge och på en stor, uppvuxen trädgårdstomt om 1 740 m² står ett av Ältas sista sommarhus och väntar på nästa ägare. Fastigheten som har varit i samma släkts ägo sedan huset byggdes i början av 1930-talet är nu till salu! På tomten står idag ett litet 1½-planshus om 61 + 38 m². Bostadens 3 r o k erbjuder veranda, balkong och en liten oinredd vind samt källare med badrum och garage . Huset är ett gediget bygge, men är i behov av renovering. På tomten finns vidare ett mindre gästhus, lekstuga, växthus samt en friggebod. Uppväxt lummig trädgård med minimal insyn från närliggande grannar. Trots att det är nära till bussar, skolor, närservice och vacker natur samt flertalet badsjöar, känns det fantastiskt att hitta en fastighet i Älta med detta ostörda läge på en stor trädgårdstomt. Nära skolor, förskolor, bussar till bl a Slussen och Gullmarsplan,

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Älta Gård

Älta Gård ligger i centrala Älta och har fått sitt namn från en gammal herrgård vilket också gav namnet till kommundelen Älta. Här finns bra med närservice i form av matbutik (Coop), Älta Pizzeria, Älta kiosk och grill samt en bensinmack. Bara någon minut från Älta Gård ligger vackra Älta IP med badplats, fotbollsplaner samt utegym m.m.

Natur och badsjöar

Nere vid Älta IP ligger Älta Sjön, här finns en superfin badplats med badbrygga. Perfekt för barnfamiljen under varma sommardagar. På promenadavstånd kan du ta dig upp till Erstaviks naturreservat för härliga promenadstråk och löpslingor samt fler badmöjligheter. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.

Fritid och lek

Älta har ett fantastiskt föreningsliv och man är stolt över sina vackra idrottsanläggningar. På Älta IP finns en 7-manna konstgräsplan, en 11-manna konstgräsplan, badplats, café, utegym, parkourpark samt en tennishall. Tar man sig några minuter upp mot Älta centrum så hittar man Älta Ishall och ytterligare en 11-manna konstgräsplan (Stavsborgs BP).

Förskolor och skolor

Älta Gårds förskola är en kommunal förskola och ligger där gamla herrgården Älta Gård låg. Mitt emot denna ligger grundskolan Älta skola som har fått utmärkelser i landet flera gånger, senaste utmärkelsen var "kvalitetsutmärkelsen Bättre skola 2008". Tar man sig lite längre upp i området mot Bastuområdet så hittar man föräldrakooperativet Humlan.

Kommunikation

Från Älta Gård går buss 401 via Sickla och vidare till Slussen, bussen tar ca 30 minuter. Nattbuss 491 går från Slussen via Älta Gård och vidare till Tyresö. Buss 821 går från Tyresö via Älta Gård och vidare till Nacka Sjukhus. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta Gård och vidare till Nacka Strand. Bara någon minut från Älta Gård ligger Björnmossvägens busshållplats där man kan ta sig på 20 minuter in till Gullmarsplan med buss 801.

Tips & inspiration