Sök Meny
Visningar
 • Måndag 23 oktober 18:00-18:30

  Öppen visning

 • Söndag 22 oktober 13:30-14:15

  Öppen visning

Boka
NACKA / Älta / Hedvigslund
Blåbärsslingan 61
Utgångspris: Kalkyl 4 295 000 kr
Lägg bud
Boarea: 116 kvm
Avgift: 5 804 kr/mån
Driftkostnad: 2 470 kr/mån
Rum: 5 rum (4 sovrum)

NACKA / Älta - Hedvigslund / Blåbärsslingan 61

På en lugn återvändsgata i populärt barnvänligt område är nu detta väldisponerade BR-grändhus till salu. Bostadens 116 m² är fördelade på två plan och fem rum och kök. Entrévåningen erbjuder kök, helkaklat duschrum och rymligt vardagsrum. Husets övervåning har fyra sovrum, helkaklat badrum och stor kallvind. Generöst trädäck på husets baksida med sol fram till ca tre tiden på eftermiddagen. På husets entrésida finns gräsmatta och här har man eftermiddag- och kvällssol. Vidare finns carport och förråd. Nära skola, buss, centrum och natur.

Sponsrade länkar

Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Lekplats i området
Lekplats i området
Älta IP
Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Älta Tennishall
Älta Tennishall
Utegym vid Älta IP
Utegym vid Älta IP
Älta Ishall
Älta Ishall
Stavsborgs BP
Stavsborgs BP
Hellasgården
Hellasgården
Saniflo
Annons

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Lägg till Vad vi gillar med Blåbärsslingan 61

Barnvänligt område

 • 1
Rumsbeskrivning
 • Entrévåning:
  Hall:
  Välkomnande entréhall med ljusa väggar och grå klinker som övergår i ekparkett. Här finns avhägningsyta samt garderob och städskåp. Genom en bred öppning till höger når man kök och via en innerhall når man det ljusa och inbjudande vardagsrummet. Till höger i hallen når man duschrum och till vänster finns ett förråd/klädkammare under trappan. Till vänster - trappa upp till övervåningen.

  Kök:
  Kök från Myresjö med köksluckor i ek och handtag i rostfritt, gott om förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, varmluftsugn, fläktkåpa samt induktionshäll. Ljust terrakottafärgat kakel ovan bänkskiva i ek samt diskbänk med dubbla hoar. Fönster mot husets entrésida samt ett lågt liggande fönster över diskbänken ger köket rikligt med ljus.

  Tvättstuga:
  Från köket når man tvättstugan med vita väggar och grått klinkergolv. Tvättmaskin och torktumlare under bänkskiva i vit laminat. Fönster mot husets gavel. Här står även husets frånluftsvärmepump.

  Duschrum:
  Helkaklat duschrum med vitt kakel och klinker i en gråblå nyans. Toalett, handfat, duschhörna, spegelskåp med infällda spotlights.

  Förråd:
  Ett rymligt förråd under trappan med plats för både hängande och liggande förvaring. Vita väggar och ekparkett.

  Vardagsrum:
  Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Från hallen flyter ekparketten skarvlöst in i vardagsrummet. Fönster i vinkel och stort fönster samt helglasad dörr ut till altanen låter vardagsrummet bada i ljus.

  Trappa:
  Vitmålad trappa upp till övervåningen.
 • Övervåning
  Hall:
  Från trappan kommer man upp i en hall som ger access till fyra sovrum samt badrum. Till vänster från trappan, två sovrum, rakt fram husets andra badrum och till höger två sovrum till. Vindslucka med integrerad stege upp till kallvind med bra förvaringsmöjligheter. Ljust mönstrad tapet och ekparkett.

  Sovrum 1:
  Ett ljust och trivsamt sovrum med ett generöst fönster mot husets baksida. Från fönstret har man vidsträckt utsikt över skog och natur. Garderob bakom skjutdörrar. Vitmålade väggar och ekparkett.

  Sovrum 2:
  Rymligt sovrum med fönster i vinkel med samma trivsamma utsikt som i föregående sovrum. Garderob bakom skjutdörrar. Tapet på väggar och ekparkett.

  Sovrum 3:
  Rymligt sovrum med fönster i vinkel. Härlig utsikt över skog och natur samt området utanför. Garderober infällda i vägg. Tapet på väggar och ekparkett.

  Sovrum/kontor 4:
  Nuvarande ägare använder detta rum som kontor men kan med fördel nyttjas som ytterligare ett sovrum. Den fransk balkongen med helglasad dörr släpper in rikligt med ljus. Vita väggar och ekparkett.

  Badrum:
  Helkaklat badrum med vitt kakel och ljust terrakottafärgat klinker med golvvärme. Toalett, handfat på kommod som ger bra förvaring, spegelskåp med infälld belysning.
Fakta om bostaden
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2006
 • Värme och ventilationsanl.
  Frånluftsvärmepump med vattenburen värme. Bostadsrättsföreningen ansvarar för frånluftsvärmepumpen.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  51 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2013-05-23
TV/Internet
 • Ansluten till kabelnät (kabel-TV grundutbud ingår i avgiften).
  Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 190 kr/mån då bostadsrättsföreningen har upphandlat bredband- och IP-telefoniuppkoppling.
Uteplats
 • Välkomnande entrésida med trappa och entré under tak. Gräsmatta och mårbärsbuskar mot den lugna innergatan.

  På bostadens baksida en privat trädgård med altan, gräsmatta och blandad planering med bl.a björnbärsbuskar, smultron och syrenbuskar. Här kan man njuta av solen fram till ca kl. 13.00. På altanen finns plats för loungemöbel eller matmöbel. Hög avskiljare och rosenbuskar mot grannar. Från trädgården når man även ett förråd.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  Parkering- och carportplats på tomten. I området finns även parkeringsplatser för gäster.
Övrigt
 • Vitvaror:
  2016
  Tvättmaskin, Electrolux
  Torktumlare, Electrolux
  Diskmaskin, Whirlpool

  2013
  Häll

  2006
  Fläktkåpa
  Kyl
  Frys
  Samtliga vitvaror ovan från Electrolux

  Renoveringar:
  2017
  Parkett i kök
  Garderober i sovrum 1 och 2
  Målat väggar i sovrum 1 och 4
  Tapet i sovrum 2
Ekonomi
 • Avgift
  5 804 kr/mån
 • Försäkring
  226 kr/mån
 • Hushållsström
  1 687 kr/mån
 • Telia Triple Play
  190 kr/mån
 • Vatten
  367 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  2 470 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Kommentarer driftkostnad
  I kostnaden för hushållsel ligger även kostnaden för uppvärmning. Säljaren hade förra året en förbrukning om 13 592 kWh/år. I nuvarande hushåll är det totalt 4 personer. 2 vuxna och 2 tonåringar. Vattenkostnaden debiteras varje lägenhetsinnehavare individuellt. Vid avläsningen varje halvår får hushållen antingen tillbaks pengar eller betala extra beroende på hur stor vattenförbrukningen har varit. Detta hushåll hade förra året en vattenkostnad på 4 400 kr/år.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  2,98739
 • Andelstal insats
  3,16229
 • Pantsättning
  Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt innebär att säljaren har tagit lån med lägenheten som säkerhet. Dessa lån löses dock i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår sophantering och skötsel av området och egen carport samt egen p-plats på uppfart utanför huset. Till månadsavgiften om 5 804 kr tillkommer en obligatorisk avgift om 190 kr/mån, då bostadsrättsföreningen har upphandlat ett avtal för Telia Triple Play med TV, bredband- och IP-telefoni. Vattenkostnaden debiteras varje lägenhetsinnehavare individuellt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Tallstigen 2.
 • Allmänt
  Föreningen är bildad under 2005 och består av 35 bostadsrätter i form av både grändhus (23 st) och radhus (12 st). Husen uppfördes av NCC under 2006.
Området
 • Älta har otroligt mycket att erbjuda som ger en känsla av enkelhet och vardagslyx för både barn och vuxna. Naturreservat med vackra promenadstråk, bra motionsspår och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon, samt ett antal badsjöar runt om och i Älta inbjuder till ett rikt friluftsliv. Stigen runt Ältasjön som ligger mitt i samhället är en populär och vacker promenadslinga. Sjön Flaten som ligger i början av Älta, är en av Stockholms renaste badsjöar. Vid Flatenbadet finns bryggor på flera platser och ett hopptorn. Sommartid finns servering och minigolfbana i anslutning till badet. Fina promenadstigar genom orörd natur leder runt sjön. I Kolarängen i Ältas utkant, finner man Ulvsjön och Sandasjön och hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellasgården, med sitt rena mineralrika vatten är ett uppskattat utflyktsmål. Strålsjön som är en populär badplats framförallt för familjer med mindre barn, även kallad Cocacolasjön av ortsbefolkningen för dess mörkbruna vatten, ligger inbäddad i Erstaviksskogarnas grönska. Sjön innehåller mycket humus, som kommer från myrmarkerna i Nackareservatet. Det är humusämnena som ger vattnet den djupa bruna färgen. Sjön omges av två naturreservat: Strålsjön-Erstavik och Älta mosse-Strålsjön. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.
  Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m.m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass. Ner mot Älta IP beläget vid Ältasjön, finns en matvaruaffär, pizzeria och Ältakrysset med kiosk och grill.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-1
  Mer information hittar ni på www.nacka.se

  Kommunikationer
  Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
  Bostad / Sverige / Stockholm / Älta / Blåbärsslingan