Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Blåbärsslingan 49 / Älta - Hedvigslund / Älta / Nacka

Unik 1 ½ plans villa med stora sociala ytor, högt i tak och härlig insynsskyddad baksida

Utgångspris
6 995 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea/biarea
165/8 kvm
Driftkostnad
50 668 kr/år
Tomtarea
643 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Visningar
 • Sön 21 okt 12:00-12:45

  Öppen visning

Boka Budgivning

Denna unika 1 ½ plans villa om 165 m² ligger i ett mycket barnvänligt bostadsområde med en härlig ”Bullerbykänsla”. Området har en mix av friliggande villor och BR-radhus samt BR-grändhus. Då området har begränsad biltrafik, väljer de flesta att låta sina barn fritt springa och cykla omkring i området. Mitt emot huset finns även en lekplats för de mindre. Huset har 6 rum och kök och härliga vinklar samt generöst ljusinsläpp från stora fönster. Sociala ytor i öppen planlösning. På övre våningsplanet är det öppet upp i nock. Altaner både på fram- och baksida bjuder på sol hela dagen. Carport med förråd samt växthus för den odlingsintresserade. Närmsta förskolan på gångavstånd. Övriga skolor F-9 på cykelavstånd. Nära bussar till bl a Slussen och Gullmarsplan.

Mäklarhuset Friends 10 fördelar
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 46 bilder
Planritning
Mäklarhuset Friends
Lägg till Vad vi gillar med Blåbärsslingan 49

Stora förvaringsutrymmen

 • 1

Ljuset faller in vackert

 • 1

Fri utsikt

 • 1

Nära kollektivtrafik

 • 1

Tillräckligt parkeringsutrymme

 • 1

Energisnål

 • 1

Barnvänligt område

 • 1

Trevliga grannar

 • 1

Grön omgivning

 • 1

Solig trädgård

 • 1
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entréhall:
  Man kommer in i hallen som ger känslan av fantastisk rymd, då det är öppet ända upp i taknocken på andra planet. Fönster i dörren bredvid dörren samt stora fönster som följer formen på snedtaket, låter hallen bada i ljus. Till höger, trappa upp till det övre våningsplanet. Till vänster kapphall och dörr in till duschrum/wc. Rakt fram, dubbelskjutdörrar i glas in till de sociala ytorna. Brunt klinkergolv, ljusa tapeter och fondtapet i glada färger. Larm.

  Kapphall:
  Praktisk, platsbyggd öppen klädförvaring i valnöt. Ljusa väggar och samma bruna klinker som i entréhallen. Dörr till duschrum.

  Duschrum/wc:
  Helkaklat badrum i vitt och brunt. Vita stora plattor på väggarna, en fondvägg av liggande brun stavmosaik med trälook och brunmelerat klinkergolv med vattenburen golvvärme. Runt handfat med blandare i stilfull design på lådkommod i valnöt med tjock skiva i valnöt. Stor spegel med belysning. Dusch bakom välvda klarglasdörrar. Toalett. Ett öppningsbart ornamentsfönster släpper in ljus men ingen insyn. Infällda spotlights i taket.

  Matsal/vardagsrum:
  Detta öppna härliga rum är i vinkel. Generös matplats där man kan sitta upp till 20 personer vid fest och härligheter, belägen vid de dubbla helglasade dörrarna som leder ut till altanen på baksidan. Till vänster, köket och till höger fortsätter vardagsrumsdelen där fönster som når ända ned till golv och upp till tak fortsätter ljusinsläppet. Mellan fönster och altandörrar, en rund braskamin med täljstens överliggare. En halvvägg med tre fönstersmygar mellan matsalsdel och vardagsrum, ger en mysig läshörna. Ekparkett, ljusa väggar och fondtapet i svart. Från vardagsrumsdelen når man ett sovrum/kontor.

  Sovrum 1/kontor:
  Två fönster mot entrésidan släpper in ljus. På golvet ekparkett, på väggarna en diskret mönstrad tapet i beige. Spröjsad glasdörr in till vardagsrummet.

  Kök:
  Köket avgränsas av en halvö med sittmöjlighet för 3-4 personer mot matsalsdelen. Det U-formade köket har gott om förvaring och arbetsyta. Vackra vita luckor med valnötsdetaljer och valnöten kommer tillbaka i de tjocka arbetsbänkarna och i diverse detaljer. Vitrinskåp med belysning över diskbänken blir ger både god förvaring och blir en fin detalj. Tre fönster över bänkarna släpper in ljus och årstidsväxlingarna kommer härligt nära. Belysning under samtliga överskåp. Mullvadsfärgad liggande stavmosaik över arbetsbänkarna. Generös diskbänk med dubbla hoar samt diskmedelspump. Vitvaror i aluminium. Micro och varmluftsugn i arbetshöjd, kyl, frys och diskmaskin samt utdragbar fläkt. Induktionshäll.

  Tvättstuga/groventré:
  Tvättstugan är väl tilltagen och har gott om utrymme både för klädvård och förvaring. Generös arbetsbänk i ek över tvättmaskin och torktumlare. Djup tvättho med skåpsförvaring, städskåp samt övrig förvaring i väggskåp med frostade glasdörrar. Svart klinkergolv, samt den inre delen med ekparkett. Där hittar man även en inspektionslucka till krypgrund. Frånluftsvärmepump samt centraler för el och fiber. Dörr med ornamentsfönster ut till carporten belägen vid vänster gavel. Praktiskt när man kommer med tunga matkassar och sovande barn.
 • Övervåning
  Man kommer upp i en möblerbar hall/allrum med fantastisk rymd. Ljuset flödar in från de stora fönsterna mot entrésidan som följer taket som är öppet upp i nock, och från två öppningsbara takfönster med specialbeställda fast monterade mörkläggningsgardiner. Förhöjt väggliv till höger. Dörrar till badrum samt tre sovrum. Ljus tapet och ekparkett.

  Badrum till höger om trapp:
  Spännande vinklar och detaljer möter upp. Helkaklat i sober stil med plattor och klinker i brunt och ljus nougat. Elburen golvvärme. Ett stort hörnbadkar är placerat under det förhöjda vägglivet till vänster och ramas in av platsbyggda hyllor av cremevit dekorsten. Toalett. Dusch bakom välvda klarglasdörrar. Runt handfat med blandare i stilfull design på lådkommod i valnöt med tjock valnötsskiva. Stor spegel med belysning. Handdukstork. Infällda spotlights i taket. Ett litet öppningsbart fönster släpper in ljus.

  Sovrum 2, master bedroom, rakt fram från trapp:
  Detta ljusa härliga rum som vetter mot baksidan har ett vanligt och tre höga spännande fönster som följer takets lutning ända ned till golvet. De senare med specialbeställda vertikaler som skyddar mot ljuset. Förhöjt väggliv till höger och öppet upp i nock. Två dubbelgarderober infällda i väggen. Ekparkett och en ljus mönstrad tapet. Röret från braskaminen tittar förbi här på väg genom taket.

  Sovrum 3, höger:
  Vita väggar och ekparkett. Förhöjt väggliv till höger. Fönster mot husets vänstra gavel. Dörr till en smart specialbyggd förvaring som utnyttjar spillytan från takets olika vinklar mellan allrum och sovrum. Här har man även gjort infällda nischer för förvaring i väggen ut mot rummet med en vit plexiglasbaksida vilket gör att belysningen från förvaringsutrymmet kommer igenom som en cool detalj. Markis manövrerad inifrån.

  Sovrum 4, vänster:
  Här är det förhöjda vägglivet till vänster. Fönster ut mot vänster gaveln. Ekparkett och ljusa väggar. Markis manövrerad inifrån. Lucka till förvaringsvind.
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  1 ½ plans hus
 • Byggnadsår
  2006
 • Standardpoäng
  31
 • Grund
  Krypgrund med installerad avfuktare
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Träpanel
 • Takbeklädnad
  Betongpannor
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
 • Vatten
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Vattenburen värme via frånluftsvärmepump och direktverkande el samt täljstenskamin
 • Renovering Omarbetning etc
  Renoveringar:
  2017
  - Sotat braskaminen
  - Pergola altan, baksida
  - Målat fasad
  - Altan framsida

  2015
  - Spaljéer baksida
  - Staket och grindar baksida

  2014
  - Värmeisolerat förråd bakom carport

  2013
  - Specialbeställda mörkläggningsgardiner allrum, öp

  2011
  - Växthus
  - Byggt om och förstorat tvättstugan
  - Arbetsbänk tvättstuga

  2010
  - Eldriven terrassmarkis 21m2
  - Markiser, manuellt manövrerade sovrum 3, 4
  - Byggt väggar och satt in skjutdörrar mellan entréhall och vardagsrum

  2007/08
  - Anlagt trädgård, stenbeläggning, gräs, buskar och träd

  2007
  - Specialbeställda vertikaler master bedroom
  - Altan baksida
  - Lagt golv uppe på vinden

  Årtal vitvaror:
  2018
  - Tvättmaskin, Bosch
  - Renoverat torktumlaren
  - Bytt kompressor frys

  2015
  - Spis

  2007
  - Resterande vitvaror

  Övrigt:
  - Hemlarm, Safetyline sms kopplat
  - Braskamin, Contura
  - Centraldammsugare

  Badrum:
  - Inredning, Ballingslöv
  - Blandare, AXOR, Hans Grohe

  Kök:
  - Ballingslöv
  - Vitvaror, Siemens

  Tvättstuga:
  - Tvättmaskin, Bosch
  - Torktumlare, Siemens
  - Frånluftsvärmepump, Nibe Fighter 360P
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  74 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2018-08-21
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  En trädäckad altan på höger sida om entrén har kvällssol ända fram till 21.30 om sommaren.
  På baksidan löper den trädäckade altanen längs husets hela bredd, samt i vinkel runt högergaveln. Längst till vänster, en härlig pergola under tygtak, - perfekt för loungemöbeln. Under den breda terrassmarkisen står matmöbeln skyddad vid behov. Gott om plats för grillplats, solsängar mm.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Carport för en bil. Lucka i taket till stuvutrymme. Bakom carporten värmeisolerat förråd med hyllförvaring och arbetsbänk. Man får plats med ytterligare en bil på den stenbelagd uppfarten framför carporten. Gästparkering finns mitt emot huset på den lugna områdesgatan
Gemensamhetsanläggningar
 • Nacka Älta Ga:61 - Väg, belysning, ledningar, lekplatser, grönområden och kanalisationer m.m., Nacka Älta Ga:62 - Väg, belysning och ledningar., Nacka Älta Ga:65 - Kanalisation för digital-tv och bredband.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  643 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Beskrivning, tomt
  En häck av idegran och en uppmurad plantering med blodlönn, bambu, buxbom mm markerar tomtgränsen mot den lugna innergatan. Muren är ett riktigt smycke med front av melerat skiffer. Trappa och en stenbelagd gång upp till entrén samt stenbelagd gång/uppfart till Carport och tomt vid husets vänstra gavel. Infälld belysning i markstenen, belysning i rabatten samt markspotar satta på ljusrelä, ger vacker belysning. Vit panel och grå markiser över de två sovrummen som vetter mot husets vänstra gavel, samt en eldriven väder- och vind terrassmarkis över altanen på den insynsskyddade baksidan. Härliga plana gräsytor perfekta för lek. Ätbart i trädgården, vinbär, jordgubbar äpplen, plommon, björnbär och druvor från vinrankan i växthuset. För den odlingsintresserade finns förutom växthuset, även ett flertal odlingslådor. För övrigt, bl a Klematis snowflake som man hittar på fler ställen, syrén, ett fantastiskt prydnadskörsbärsträd, rosor och lavendel. En hög tujahäck och murar ramar in tomten och gör baksidan i det närmaste helt insynsskyddad. Staket med grindar gör baksidan perfekt för att hålla mindre barn och hundar kvar inom synhåll.
 • Planbestämmelser
  Dp 96, Detaljplan (Beslutsdatum: 19930624)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  5 544 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde
  3 581 000 kr
 • Markvärde
  1 963 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  2006
 • Försäkring
  8 100 kr/år
 • Vatten och avlopp
  3 600 kr/år
 • Renhållning
  1 908 kr/år
 • Sotning
  105 kr/år
 • Elkostnad
  15 699 kr/år
 • Hushållsström
  13 900 kr/år
 • Samfällighet
  7 356 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  50 668 kr/år
 • Beskrivning av kostnader
  I elkostnaden och hushållselen ligger även kostnaden för uppvärmning. Driftskostnaden är baserad på 4 personer i hushållet. Nuvarande ägare förbrukar ca 18 179 kWh/år. Kostnaden för försäkring är inkl. lösöre. Samfällighetsavgiften betalas per kvartal (1 839 kr). I samfällighetsavgiften ingår Telia Triple Play med TV-paket Stor, 100 Mbit bredband och ip-telefoni. Driftskostnaden är hämtad från säljaren och ej ytterligare kontrollerad.
 • Årlig elförbrukning
  18179 kWh/år
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Fastighetsskatt
  7 812 kr/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 1 pantbrev om totalt 3 500 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Villan är belägen centralt i Älta med promenadavstånd upp till Älta Centrum och med skolor och förskolor, samt busskommunikationer till bl a Tyresö, Slussen och Gullmarsplan i direkt närhet. Älta har otroligt mycket att erbjuda som ger en känsla av enkelhet och vardagslyx för både barn och vuxna. Naturreservat med vackra promenadstråk, bra motionsspår och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon ligger på promenad- och cykelavstånd från huset, samt ett antal badsjöar runt om och i Älta som inbjuder till ett rikt friluftsliv. Stigen runt närliggande Ältasjön är en populär och vacker promenadslinga. Likaså badplatsen vid Älta IP, som ligger på promenadavstånd. I det närliggande Nackareservatet finns många spår med olika längd att vandra och springa. Sjön Flaten som ligger på cykelavstånd är en av Stockholms renaste badsjöar. Vid Flatenbadet finns bryggor på flera platser och ett hopptorn. Sommartid finns servering och minigolfbana i anslutning till badet. Fina promenadstigar genom orörd natur, leder runt sjön. I Kolarängen i Ältas utkant, finner man Ulvsjön och Sandasjön och hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellasgården, med sitt rena mineralrika vatten är ett uppskattat utflyktsmål. Strålsjön på cykelavstånd, som är en populär badplats framförallt för familjer med mindre barn, även kallad Cocacolasjön av ortsbefolkningen för dess mörkbruna vatten, ligger inbäddad i Erstaviksskogarnas grönska. Sjön innehåller mycket humus, som kommer från myrmarkerna i Nackareservatet. Det är humusämnena som ger vattnet den djupa bruna färgen. Sjön omges av två naturreservat: Strålsjön-Erstavik och Älta mosse-Strålsjön. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.

  Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum, som ligger på promenadavstånd från huset. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand. I närliggande Älta industriområde växer det fram en företagsby, där man även hittar pizzeria samt frisör.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-2
  Mer information hittar ni på www.nacka.se
 • Kommunikationer
  Bra bussförbindelser finns från Älta med direktlinje till Gullmarsplan från Södra Hedvigslund med buss 814. Även buss 816 och 801 går till Gullmarsplan. Till Slussen åker ni med buss 401 från Ekstubben. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.
Sponsrade länkar
Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier