Finserudsgränd 17 A, bv / Hedvigslund / Älta

VÄLPLANERAD 3:A MED RADHUSKÄNSLA!

Boarea
59 kvm
Avgift
3 681 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
BV
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

KOMMANDE FÖRSÄLJNING I JANUARI!

Välkommen på visning av denna yteffektiva och välplanerade 3:a om 59 kvm med härlig radhuskänsla! Här är det bara flytta in och njuta.
Samtliga ytskikt är nymålade under senare år. Genomgående ekparkett i hela bostaden. Stilfullt badrum med klinker och kakel samt dusch bakom glasvägg. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. Stor trädäckad altan med stilfullt staket med grind på framsidan av huset och på baksidan har säljaren byggt ytterligare en altan i ett insynsskyddat läge där man njuter av långa grillkvällar!
Här bor ni i ett barnvänligt villaområde med närhet till bra busskommunikationer till Gullmarsplan och Slussen. Inom gångavstånd ligger Älta centrum med närservice. Älta är ett naturskönt område med flertal badsjöar och underbar natur!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall:
  Öppen och inbjudande hall med avhängningsyta direkt till höger. Vid entrén ligger ett grafitgrått klinkergolv som följs av en ekparkett vilken löper genomgående i resterande delar av lägenheten. En garderob ger bra förvaring för ytterkläder alternativt städmaterial.

  Badrum:
  I anslutning till hallen ligger det stilfulla badrummet med vitkaklade väggar och ett klinkergolv i grått. Wc, handfat samt duschhörna bakom vägg i klarglas. Extra tillbehör är inbyggda ledspotlights med dimmerfunktion i taket som ger en stämningsfull belysning. Här finns både tvättmaskin och torktumlare från 2014. Här står även bostadens frånluftsvärmepump.

  Kök:
  Med öppen planlösning mot vardagsrummet ligger det väldisponerade köket. Vita, släta luckor och lådfronter med handtag i rostfritt. Bänkskiva i oljad ek samt ny extra stor diskho i svart. Ovan köksbänken sitter ett stilfullt kakel i vitt. Ett avlångt fönster ovan diskbänken. Induktionshäll och varmluftsugn, kyl/frys, diskmaskin samt en inbyggnadsmicro i praktisk arbetshöjd.
  Snygga takspotlights från Rydéns följer med köpet.
  Matplats för 4 personer skärmar av mellan vardagsrum och kök och blir till en social punkt i hemmet.

  Vardagsrum:
  Vardagsrummet är rymligt med plats för stor soffgrupp. Säljaren har byggt upp en halvvägg mellan vardagsrummet och hallen som blir till en naturlig plats för tv:n och gör rummet lättmöblerat. Här behöver inga kablar synas då inbyggda rördragningar är förberedda fram till skåpet i hallen där multimedia utrustningen har sin plats.
  Stora fönsterpartier ger ett rikligt ljusinsläpp och en halvglasad altandörr leder ut till den härliga altanen på framsidan mot huset.

  Sovrum 1:
  Det större av sovrummen har ingång från hallen. Fönster mot gräsmattan på baksidan av huset. Garderob ger bra förvaring av kläder.

  Sovrum 2:
  Det mindre av sovrummen rymmer även den en dubbelsäng samt har 4 st. flyttbara garderober längs hela väggen. Detta rum har ingång från vardagsrummet och fönster mot altanen på husets baksida.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  59 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  3 (2 sovrum)
 • Våning:
  BV
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2006
 • Upplåten mark
  Marken ägs av brf:en men den trädäckade altanen ingår i lägenheten vilket innebär att bostadsrättsinnehavaren äger trädäcket men marken ägs av brf:en.
 • Värme och ventilationsanl.
  Vattenburet radiatorsystem kopplat till egen frånluftsvärmepump. Frånluftsvärmepumpen, ytterdörr och uteplats är bostadsrättshavarens ansvar.
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration ej utförd
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Föreningen har avtal med Telia för Triple play med tv (basutbud), bredband (Fiber) och IP telefoni för en obligatorisk kostnad om 308 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften.
Uteplats
 • Trädäckad altan på framsidan av huset med utgång från vardagsrummet. Ett stilfullt staket runt altanen blir även till ett insynsskydd.
  På baksidan av huset har säljaren uppfört ytterligare en altan där man sitter i ett insynsskyddat läge och njuter av solen.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Parkeringsplats med elstolpe går att hyra för 300 kr/mån. Det finns 36 stycken p-platser.
Övrigt
 • Renoveringar:
  2019
  -Byggt ny altan på baksidan av huset
  - Målning med kalkfärg av fondvägg i Sovrum 1 och vardagsrum
  - Ny bänkskiva, blandare, diskho, kakel i köket

  2016
  - Byggnation av staket runt altanen

  Renoveringar utförd av tidigare ägare:

  2016
  - Samtliga väggar vitmålades
  - Montering av glasvägg i badrum
  - Byggnation av vägg mellan vardagsrum och hall

  2015
  - Altanen vitlaserades
  - Inbyggnadsmicro installerades

  Vitvaror:
  Induktionshäll - 2019
  Varmluftsugn - 2019
  Inbyggnadsmicro - 2015
  Tvättmaskin, Bosch - 2014
  Diskmaskin, Electrolux - 2006
  Torktumlare, Electrolux - 2006
  Kyl/Frys, Electrolux - 2006
Ekonomi
 • Avgift:
  3 681 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår vatten. Uppvärmning och hushållsel ingår ej i avgiften. Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 308 kr/mån för gruppanslutning av internetabonnemang för bredband och IP-telefoni.
 • Uppvärmning:
  914 kr/mån
 • Bredband:
  308 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  1 222 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Detta hushåll består av två personer som under ett år förbrukar ca 7111 kwh för uppvärmning och hushållsel. I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 162 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  2,50749
 • Andelstal insats:
  2,29528
 • Pantsättning:
  är pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Tallstigen 1.
 • Allmänt
  Husen byggdes av NCC Construction och stod klara för inflyttning 2006.
  Det finns 5 stycken flerfamiljshus och 1 st radhus innehållande 41 lägenheter.
  Lägenheterna är belägna på mysig liten skogshöjd och består av charmiga 2-plans byggnader.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen målade samtliga fasader 2016.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Det finns ett förråd tillhörande lägenheten.
Området
 • Ett smakfullt arkitektritat område i behagliga färger. I området ligger allt från lägenheter till villor som har samma arkitektoniska språk. Lägenheten ligger på nedre botten, i ett charmigt trähus hus på två våningar som rymmer fyra lägenheter. Entré och förråd under tak. Trädäckad altan på framsidan av huset. Gästparkering finns i området. En liten lekplats ligger strax utanför som man kan se från kök och vardagsrum. Det finns en till, lite större lekplats lite längre upp i området. Promenadväg ned till bussar och centrum.

  Området:
  Älta satsar mycket på barn-och ungdom när det gäller idrott, så vi är stolta över att ha en fin ishall, tennishall och Älta IP med både gräs- och grusplan. Fler grus-och gräsplaner finns runt om i Älta. Både i och runt Älta finns närhet till ett flertal badsjöar och vill man bada i havet så ligger Erstaviks havsbad på cykelavstånd. Hellasgården som ligger ca 10 minuter bort med bil erbjuder motionsslingor, utomhusgym, fina löp- och längdspår m.m. Även det relativt nyrenoverade Flatenbadet med sandstrand, hopptorn, kiosk m.m har ett uppskattat utegym. Nyaste tillskottet med utegym ligger nere vid fina Älta IP, precis intill Ältasjön. Vill man åka utför, ligger Hammarbybacken på behörigt avstånd vid Sickla ca 15 minuter bort med bil.

  Sickla köpkvarter har en uppsjö av affärer, boutiquer, restauranger, caféer, biograf etc. Nacka forum, bara några minuter därifrån likaså. Den närliggande grannkommunen Tyresö erbjuder bl a en 18 håls golfbana, ridhus, badmintonhall och badhus.

  Sjöar:
  Sjöarna i närheten är förutom Ältasjön med badmöjligheter är även Flaten, Strålsjön, Sandasjön, Ulvsjön, Söderbysjön, Dammtorpssjön och Källtorpssjön. I närområdet ligger även friluftsanläggningen Hellasgården vid Källtorpssjön och Erstaviks fina 1700-talsherrgård nära Erstaviksbadet.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset. Ett större utbud av affärer och restauranger finns i Tyresö Centrum ca 5 minuters bilväg bort eller Sickla köpkvarter ca 10-15 minuter bort.

  Kommunikationer:
  Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801 samt snabbuss 814. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-3

  Mer information hittar ni på www.nacka.se
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Älta Träffen
  451 m
  Restaurang Peking
  479 m
  Flatens bangolf
  847 m
  Strandgrillen
  882 m
  Ältakrysset
  1,12 km
 • Skolor
  Svanhöjdens förskola
  363 m
  Inspira - Skola i Älta
  535 m
  Inspira -Öppen förskola Älta
  535 m
  Stavsborgsskolan
  690 m
  Förskolan Solstrålen
  717 m
 • Mataffärer
  Coop Älta Gård
  1,13 km
  Lidl
  1,5 km
  Coop Skarpnäck
  2,84 km
  Coop Tyresö
  3,2 km
  Hemköp skarpnäck
  3,36 km
 • Kommunikationer
  Ekstubben
  137 m
  Östra Stensö
  197 m
  Tibastvägen
  415 m
  Älta centrum
  436 m
  Stavsborgsskolan
  640 m
 • Tågstationer
  Trångsund station
  3,76 km
  Skogås station
  3,95 km
  Farsta Strand
  4,5 km
  Saltsjö-Duvnäs station
  5,55 km
  Östervik station
  5,86 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 543 m
 • 3 min
 • 3 min
 • 9 min
 • Hav
 • 4,66 km
 • 16 min
 • 29 min
 • -
 • Tågstation - Trångsund station
 • 3,76 km
 • 12 min
 • 36 min
 • -
 • Hållplats - Ekstubben
 • 137 m
 • 6 min
 • 2 min
 • 5 min
Mäklarhuset Friends
Kommentarer från vänner och ägare

Nu har jag bott här i tre år och trivts jättebra. Nära till bussar, centrum och grönområden. Men längtan efter egen tomt har nu blivit för stor därför går flytten härifrån. Lägenheten är perfekt för ett par eller en liten familj. Två bra sovrum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Området är lugnt och trevligt och gamla grannar har valt att flytta till gatan bredvid när de vuxit ur lägenheten, för att kunna vara kvar i området. Lägenheten har två uteplatser så det går att njuta av solen hela dagen. Många mornar har startat i solen på uteplatsen på framsidan. Helt enkelt en jättehärlig lägenhet i bra läge, både gällande position i Älta och solen.

Lisa Bak
Fördelar med Finserudsgränd 17 A, bv
Lugnt och gröna omgivningar. Ingen trafik. Välskött förening.
Lisa Bak
Stora förvaringsutrymmen
Lisa Bak
Ljuset faller in vackert
Lisa Bak
Fri utsikt
Lisa Bak
Nära kollektivtrafik
Lisa Bak
Tillräckligt parkeringsutrymme
Lisa Bak
Energisnål
Lisa Bak
Barnvänligt område
Lisa Bak
Grön omgivning
Lisa Bak
Visa alla fördelar
Trevliga grannar
Lisa Bak
Solig trädgård
Lisa Bak
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier