Granvägen 17 Kommande / Kolarängen / Älta / Nacka

POPULÄRT KEDJEHUS TILL FÖRSÄLJNING I FEBRUARI

Boarea
147 kvm
Tomtarea
244 kvm
Rum
7 rum (4 sovrum)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Tillfälle att snart förvärva detta populära kedjehus i 2-plan i barnvänliga Kolarängen i Älta!

Huset har generösa ytor för socialt umgänge. Den öppna planlösningen, de stora fönsterpartierna och nivåskillnaden mellan matplats och vardagsrum ger huset ett rikligt ljusinsläpp, rymd och sin speciella karaktär.
Fyra sovrum och allrum ger plats för den stora familjen. Genomgående ljusa och smakfulla ytskikt, renoverat badrum och kök, braskamin samt bra med förvaringsutrymmen.

Trädäckade altaner i ett insynsskyddat läge på vardera sida om huset ger alltid en plats för soldyrkaren att finna sin ro. Tomten är av blandad karaktär med berg på baksidan av huset med plats för både studsmatta och kojbygge. På framsidan av huset är marken plan med mindre gräsmatta.

Här bor ni i ett barnvänligt område med Ältasjön och Ältas vackra natur i direkt anslutning. Bra busskommunikationer till Slussen och Sickla köpkvarter. I Älta finns många bra förskolor och skolor varav Kolarängens förskola endast ligger 200 m från huset.

Välkommen att anmäla intresse till den planerade visningen i februari!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 6 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Mäklarhuset Friends
Lägg till Kommentarer från vänner och ägare

Vi flyttade till Älta från Sickla våren 2012 och kände inte till orten särskilt väl. Vi blev snabbt positivt överraskade över tillgängligheten och närheten till allt. Bussar som ofta går till Slussen, på ca 20 minuter och Sickla köpcentrum på 10 minuter. I närområdet har vi 100 meter till förskolan, naturområden med löp- och springspår runt hörnet, trolska sjöar som erbjuder klippbad för den vågade, fiske eller bara en picknick. På vintrarna åker vi skridskor eller skidor på Ältasjön. Våra barn fick direkt möjligheter att börja spela fotboll, innebandy, tennis mm vilket gör att man snabbt lär känna andra föräldrar.
Något som glädjer oss och alla grannar är att kommunen valde att lägga konstgräs på vår lilla fotbollsplan under 2018, vilket har gett ett fantastiskt uppsving i spontanidrotten för våra barn. De samlas nere på fotbollsplanen på kvällarna och lirar fotboll, som det ska vara.

Vårt radhusområde är en gömd pärla i Stockholm, inbäddad i en dalgång där vi ser solen gå ned bakom kullarna på motsatta sidan. Med 33 hus i området gör det samfälligheten tillräckligt stor för att ge oss god service och utveckling, men ändå såpass liten att grannarna blir en viktig del av vardagen.

Vårt hus har allt man kan önska sig, avskiljt och med en tyst och lugn baksida med berget och skogen som granne, förutom såväl rådjur och kronhjort. Vi avnjuter gärna frukost i solen på baksidan eller middag varma sommarkvällar då det är svalkande skugga. Vi har också använt vår baksida för studsmatta.
På framsidan har vi breddat terrassen och skapat en altandörr från köket, och här äter vi middagar eller tar en kvällsdrink och ser solen sänka sig. På nedre altanen har vi en lounge där markisen ger skugga på dagen.
Det är svårt att finna mer välplanerade hus och vi önskade ha 3 sovrum på ett och samma plan, vilket vi hittade här. Dessutom då ett mindre vardagsrum där vi har provat ha både tv-spelshörna och numera läs- och arbetshörna. Eftersom vi har föräldrar boendes långt från oss var det också viktigt med ett bra gästrum vilket vi har på nedre plan. Detta rum har både använts som gästrum och TV-rum.
Vi har fått till den öppna planlösning vi önskade mellan kök och matsal och ändå finns utrymme för litet pingisbord och basketkorg, detta är hjärtat i huset. Vi är också väldigt förtjusta i den halvtrappa som leder ned till stora vardagsrummet med kamin. Vi har valt att inte ha TV-rummet här, utan njuter av kaminen och umgänge.
Vi valde att under småbarnsåren bo i radhus eftersom tiden inte fanns för oss att ta hand om ett hus. Nu tycker vi oss ha den möjligheten och väljer därför att flytta, men inte från området, där vill vi stanna kvar:-)

Stefan Mannerby Möller
Lägg till Vad vi gillar med Granvägen 17 Kommande

Konstgräsfotbollsplan för barnen i området att umgås

 • 1

Gångavstånd till Älta IP, tennishall, utegym

 • 1

Nära många fina sjöar

 • 1

Bra skola och förskola

 • 1

Nära friluftsområden

 • 1

Nära city

 • 1

Nära förskola

 • 1
Fakta
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  2-plans kedjehus
 • Byggnadsår
  1979
 • Standardpoäng
  29
 • Vatten
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
Gemensamhetsanläggningar
 • Nacka Älta Ga:13, Nacka Älta Ga:14, Nacka Älta Ga:24
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  244 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld - Se beskrivning
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet Villa och årlig avgäld
 • Planbestämmelser
  S 262, Stadsplan (Beslutsdatum: 19760521)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  3 815 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde
  1 830 000 kr
 • Markvärde
  1 985 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1979
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 12 pantbrev om totalt 3 650 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Kort områdeshistorik:
  Trappan arkitektkontor fick i uppdrag av Nacka kommun att projektera ett område för småhus med varierande husstorlekar. Varje radhusgrupp fick en närlekplats. En nivåskillnad mellan vardagsrummet och övriga huset, gjorde det möjligt att anpassa huset till terrängen och samtidigt berika inomhusmiljön. Ett mål var att samtliga rum skulle få dagsljus. Laserat trä samt putsade murytor valdes vid utformning av husen. Efter det att området totalplanerades gick det ut anbud. Kullenbergs fick uppdraget att bygga.

  Älta i sig har otroligt mycket att erbjuda som ger en känsla av enkelhet och vardagslyx för både barn och vuxna. Naturreservat med vackra promenadstråk, bra motionsspår och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon, samt ett antal badsjöar runt om och i Älta inbjuder till ett rikt friluftsliv. Stigen runt Ältasjön som ligger mitt i samhället är en populär och vacker promenadslinga. Sjön Flaten som ligger i början av Älta, är en av Stockholms renaste badsjöar. Vid Flatenbadet finns bryggor på flera platser och ett hopptorn. Sommartid finns servering och minigolfbana i anslutning till badet. Fina promenadstigar genom orörd natur leder runt sjön. I Kolarängen i Ältas utkant, finner man Ulvsjön och Sandasjön och hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellasgården, med sitt rena mineralrika vatten är ett uppskattat utflyktsmål. Strålsjön som är en populär badplats framförallt för familjer med mindre barn, även kallad Cocacolasjön av ortsbefolkningen för dess mörkbruna vatten, ligger inbäddad i Erstaviksskogarnas grönska. Sjön innehåller mycket humus, som kommer från myrmarkerna i Nackareservatet. Det är humusämnena som ger vattnet den djupa bruna färgen. Sjön omges av två naturreservat: Strålsjön-Erstavik och Älta mosse-Strålsjön. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.
  Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m.m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass. Ner mot Älta IP beläget vid Ältasjön, finns en matvaruaffär, pizzeria och Ältakrysset med kiosk och grill.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-1
  Mer information hittar ni på www.nacka.se
 • Kommunikationer
  Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier
  }