Stensövägen 7, 5 tr / Strandparken / Älta / Nacka

Ljus och fräsch 3:a centralt i Älta

Utgångspris
1 995 000 kr
Boarea
78 kvm
Avgift
4 946 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Visningar
 • Sön 25 aug 15:30-16:00

  Öppen visning

 • Mån 26 aug 17:30-18:00

  Öppen visning

Boka Budgivning

Ljus och fräsch 3:a belägen centralt i Älta. Bostadens 78 m² är väldisponerade och erbjuder kök med matplats, generöst vardagsrum, två bra sovrum och badrum med tvättmaskin. Inglasad balkong med utsikt över närområdet. Här bor man med ett centrumnära läge med närservice och bra busskommunikationer till Slussen, Gullmarsplan, Tyresö samt övriga Nacka. På gångavstånd når man både förskola och skola. Bara några hundra meter från bostaden når man badplats, motionsslingor och trevliga promenadstråk bl. a. runt Ältasjön. Natursköna Älta erbjuder härlig natur med flertalet badsjöar på gång- och cykelavstånd. Även nära friluftsanläggning och restaurang i Hellasgården.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 22 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréhall:
  Ljus och välkomnande entréhall varifrån man når bostadens samtliga rum. Entrédörren är en säkerhetsdörr och till höger finns avhängningsyta följt av två garderober och vidare bostadens ena sovrum. Rakt fram från entrén, badrum med badkar och även tvättmaskin. Hallen fortsätter sedan i vinkel varifrån man når matplats, kök och bostadens andra sovrum. Till vänster om entrén ligger det generösa vardagsrummet. Med utgång från vardagsrum når man den inglasade balkongen. Från vardagsrum men även från hall ligger kök med matplats. Vitmålade väggar och enhetligt lamninatgolv ger bostaden en snygg finish.

  Badrum:
  Rymligt badrum med platsmatta och kaklade väggar. Vidare finns badkar, handfat, wc och spegelskåp. Ho för grovrengöring. Här finns även tvättmaskin.

  Sovrum 1:
  Generöst sovrum med plats för dubbelsäng. Från fönstret har man utsikt över området. Fyra platsbyggda garderober.

  Sovrum 2:
  Även detta rum har plats för dubbelsäng om så önskas. Fönster med utsikt över området. Två platsbyggda garderober för förvaring.

  Kök:
  Kök med vita köksluckor och handtag i borstad metall. Maskinellt erbjuder köket kombinerad kyl/frys, spis med häll samt fläktkåpa. Generös diskbänk i rostfritt med dubbla hoar. Vitt kakel ovan bänkarna. Här finns bra med arbetsyta, förvaring samt bakom draperi ett skafferi. Matplats för 4-6 personer vid fönster med utsikt över området.

  Vardagsrum:
  Generöst vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord om så önskas. Stort fönster och dubbla dörrar ut till den inglasade balkongen med utsikt över området med omnejd.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea:
  78 kvm
 • Rum:
  3 (2 sovrum)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1971
 • Värme och ventilationsanl.:
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2013-12-19
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-TV levereras av ComHem och ett basutbud ingår i avgiften.
  Bredband levereras av Bredbandsbolaget med 100 Mbit/s och ingår också i avgiften.
Balkong
 • Inglasad balkong. Här finns plats för cafégrupp eller loungemöbel om så önskas. Högt läge med utsikt över området.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: 550 kr/månad fast kostnad. Har separat kö.
 • Parkering
  P-plats: 400 kr/månad fast kostnad. Har separat kö.
  Parkeringsdäck: 225 kr/månad fast kostnad. Har separat kö.
Ekonomi
 • Avgift:
  4 946 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I månadsavgiften ingår vatten, uppvärmning, kabel-TV och sophantering. Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån tillkommer för bredband.
 • Hushållsström:
  328 kr/mån
 • Bredband:
  165 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  493 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  3
 • Kommentar, driftkostnad
  Utöver driftkostnaden om 493 kr/mån betalar säljaren 365 kr/mån för hemförsäkring. Driftskostnaden är hämtad från säljaren och ej ytterligare kontrollerad.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  0,61850
 • Andel av årsavg.:
  0,61850
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Älta Sjöängen.
 • Allmänt
  Föreningen bildades 2005. Och under hösten samma år övertog föreningen fastigheten.
  Brf Älta Sjöängen består av 259 lägenheter varav 225 är bostadsrättslägenheter och 34 är hyreslägenheter. Lägenheterna är fördelade på 8 sjuvåningshus vilka är uppdelade på två gårdar. Det finns även en lokal om ca 60 m².

  Renew Service AB ansvarar för föreningens tekniska förvaltning samt fastighetsskötsel. För den ekonomiska förvaltningen är Bredablick anlitad. Derigo AB ansvarar för markskötsel och snöröjning.
 • Kommande renoveringar
  2019 Under hösten kommer det att ske rör och injusteringsarbeten med ventilbyten och montering av nya termostater i radiatorer i lägenheter och källarutrymmen.
 • Gjorda renoveringar
  2018 Fasadrenoveringar samt byte av fönster och balkongdörrar
  2016 Installation av nytt låssystem på uteförråd utfördes
  2016 Lekplats samt ny grillplats färdigställdes
  2013-2016 Taken på samtliga hus i föreningen är omlagda
  2015-2015 Stamspolning
  2014-2016 Renovering och upprustning hissar
  2015 Renovering och upprustning av lekplats
  2014 OVK Besiktning
  1989-1991 Stambyte (dock ej i entréplan)
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör ett förråd på entréplan.
  Önskas ytterligare förrådsutrymme finns uteförråd att hyra för 100 kr/månaden.
  Föreningen har en lokal som medlemmar kan hyra för tex barnkalas och enklare mottagningar.
  Det finns vidare två tvättstugor (i hus 7 respektive 15). För att komma in till tvättstugans bokningsenhet behövs en tvättstugenyckel.

  Läs gärna mer om Brf Älta Sjöängen på på deras hemsida www.brfaltasjoangen.se
Området
 • Älta har otroligt mycket att erbjuda som ger en känsla av enkelhet och vardagslyx för både barn och vuxna. Naturreservat med vackra promenadstråk, bra motionsspår och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon, samt ett stort antal badsjöar runt om och i Älta inbjuder till ett rikt friluftsliv. Stigen runt Ältasjön som ligger mitt i samhället är en populär och vacker promenadslinga. Sjön Flaten som ligger i början av Älta, är en av Stockholms renaste badsjöar. Vid Flatenbadet finns bryggor på flera platser och ett hopptorn. Sommartid finns servering och minigolfbana i anslutning till badet. Fina promenadstigar genom orörd natur leder runt sjön. I Kolarängen i Ältas utkant, finner man Ulvsjön och Sandasjön och hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellasgården, med sitt rena mineralrika vatten är ett uppskattat utflyktsmål. Strålsjön som är en populär badplats framförallt för familjer med mindre barn, även kallad Cocacolasjön av ortsbefolkningen för dess mörkbruna vatten, ligger inbäddad i Erstaviksskogarnas grönska. Sjön innehåller mycket humus, som kommer från myrmarkerna i Nackareservatet. Det är humusämnena som ger vattnet den djupa bruna färgen. Sjön omges av två naturreservat: Strålsjön-Erstavik och Älta mosse-Strålsjön. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.
  Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m.m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass. Ner mot Älta IP beläget vid Ältasjön, finns en matvaruaffär, pizzeria och Ältakrysset med kiosk och grill.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-3
  Mer information hittar ni på www.nacka.se
 • Kommunikationer
  Bra bussförbindelser finns från Älta med direktlinje till Gullmarsplan från Södra Hedvigslund med buss 814. Även buss 816 och 801 går till Gullmarsplan. Till Slussen åker ni med buss 401 från Ekstubben. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Restaurang Peking
  204 m
  Älta Träffen
  237 m
  Älta Gård Pizzeria
  580 m
  Ältakrysset
  627 m
  Flatens bangolf
  976 m
 • Skolor
  Stavsborgsskolan
  210 m
  Förskolan Solstrålen
  297 m
  Inspira -Öppen förskola Älta
  324 m
  Inspira - Skola i Älta
  344 m
  Älta Gårds förskola
  543 m
 • Mataffärer
  Eltons hus
  1,1 km
  Lidl
  2,04 km
  Hemköp skarpnäck
  3,12 km
  Hemköp Sköndal C
  3,52 km
  Coop Nära Farmarstigen
  4,05 km
 • Kommunikationer
  Stavsborgsskolan
  189 m
  Älta centrum
  255 m
  Almvägen
  354 m
  Östra Stensö
  530 m
  Älta gård
  609 m
 • Tågstationer
  Trångsund station
  4,25 km
  Skogås station
  4,58 km
  Farsta Strand
  4,76 km
  Saltsjö-Duvnäs station
  4,9 km
  Storängen station
  5,31 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 278 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 3 min
 • Hav
 • 4,49 km
 • 15 min
 • 28 min
 • -
 • Tågstation - Trångsund station
 • 4,25 km
 • 12 min
 • 42 min
 • -
 • Hållplats - Stavsborgsskolan
 • 189 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 3 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier