Stensövägen 9, 3 tr / Strandparken / Älta / Nacka

Modernt renoverad 3:a

Utgångspris
2 295 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
78 kvm
Avgift
4 802 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 7 (Hiss finns)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Välkommen på visning av denna smakfullt och modernt renoverade 3:a med genomgående ljusa och stilrena ytskikt. Välplanerad planlösning med generösa öppna ytor och rymliga sovrum. Inglasad balkong i söderläge med utsikt över området. Renoverat badrum från 2017 och renoverat kök från 2014. Här bor ni ett stenskast från badstranden och med härliga motionsspår runt knuten. Närservice finner ni i närliggande Älta centrum där ni även har bra kommunikationer med buss till både Gullmarsplan och Slussen men även tvärförbindelser till Nacka, Tyresö och Haninge.

Mäklarhuset Friends 3 fördelar 1 kommentar
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 29 bilder
Sponsrade länkar
Planritning
Mäklarhuset Friends
Lägg till Kommentarer från vänner och ägare

Vi har renoverat hela lägenheten under de 4.5 år som vi har bott här.
På våren och sommaren är det som att bo i en trädkrona då vi har 2 stora körsbärsträd precis utanför fönstret i kök och barnrum.

Sofia Jädergård
Lägg till Vad vi gillar med Stensövägen 9, 3 tr

Fler köpcentrum och badhus i närheten.

 • 2

Det finns många lekplatser! Bra bussförbindelser.

 • 2

Älta är helt perfekt om man är en barnfamilj! Området är otroligt lugnt. Det finns allt som man behöver här! Ett litet centrum med apotek, Ica, restauranger, vårdcentral, BVC, mödravård, ett fint bibliotek och mera!

 • 2
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréhall:
  Hall med säkerhetsdörr och elektroniskt säkerhetsöga, dörren är vitmålad på insidan. Bra med avhängningsytor samt dold förvaring i tre garderober. Grått klinkergolv och vitmålade väggar.

  Badrum:
  Från hallen tar man sig in i badrummet genom en skjutdörr. Detta badrum renoverades smakfullt 2017. Badrummet gjordes då även lite större, då väggen mot hallen flyttades ut något. Vitt kakel på väggarna med mörkgrå fog, vilket fångar upp det marrakech liknande klinkergolvet i vitt och grått med elgolvvärme. Bänkskiva i laminat med vit marmorimitation. I bänkskivan finns ett nedsänkt handfat och under denna, lådor för förvaring. I badrummet finns även en handdukstork, tvättmaskin och badkar med lejontassar.

  Vardagsrum:
  Genom en bred öppning från hallen når man det ljusa och rymliga vardagsrummet med fönsterpartier och dubbeldörrar ut till den inglasade balkongen. I vardagsrummet ryms en generös soffgrupp samt även matsalsmöbel om så önskas. Från vardagsrummet når man även köket. Vitmålade väggar och ett ljust laminatgolv.

  Kök:
  Köket renoverade 2014 i modern stil med vita blanka luckor och handtag i rostfritt. Bra med arbetsytor längs bänkskiva i svart laminat. Nedsänkt i bänkskivan finns en dubbeldiskho och ovan detta sitter ett vitt kakel. Vit kyl, frys, diskmaskin och integrerad micro. Ugn i en snygg svart design och ovan detta en induktionshäll. Rostfri fläktkåpa. Matplats för 4-6 personer intill fönstret. Vita väggar bortsett från en fondvägg i svart med blommor och ett schackrutigt laminatgolv.

  Sovrum 1:
  Intill köket ligger detta lite mindre sovrum. Två garderober. Målade väggar i ljusblått och en fondvägg med små stjärnor. På golvet ligger ett mörkt fint trägolv.

  Sovrum 2:
  Ett rogivande och generöst tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns gott om förvaring i en generös hörngarderob. Vita väggar och samma mörka trägolv som i det andra sovrummet.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  78 kvm (Boareauppgifter enligt mäklarbild)
 • Rum
  3 (2 sovrum)
 • Våning
  3 av 7
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1971
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Energiprestanda
  128 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2013-01-29
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-TV levereras av ComHem och ett basutbud ingår i avgiften.
  Bredband levereras av Bredbandsbolaget med 100 Mbit/s med ett tillägg om 165 kr/mån.
Balkong
 • Inglasad balkong med trätrall på golvet och liggande vitmålad träpanel vilket ger en ombonad känsla. Här har du god uppsikt över området.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: 550 kr/månad fast kostnad. Har separat kö.
 • Parkering
  P-plats: 400 kr/månad fast kostnad. Har separat kö.
  Parkeringsdäck: 225 kr/månad fast kostnad. Har separat kö.
Övrigt
 • Renoveringar och vitvaror/maskiner:
  2018 - Fasadrenovering och byte av fönster och balkongdörrar (föreningen).
  2018 - Trätrall på balkong lades.
  2017 - Renovering av badrum.
  2017 - Målade om väggar i sovrum.
  2016 - Säkerhetsdörr installerades.
  2015 - Nytt golv i kök och vardagsrum.
  2015 - Målade om väggar i barnrum, hall, vardagsrum.
  2015 - Nya fönsterbrädor.
  2014 - Renovering av kök - IKEA.
  2014-2017 - Viss el är utbytt.

  Förra ägaren:
  2014 - Nya golv i sovrummen.

  Vitvaror/Maskiner:
  2017 - Handdukstork.
  2015 - Tvättmaskin, Bosch.
  2015 - Micro, Cylinda.
  2014 - Spishäll induktion, IKEA.
  2014 - Ugn, Whirlpool.
  2011 - Diskmaskin, Electrolux.
  2007 - Fläktkåpa, Whirlpool.
  Årtal okänt - Kyl och frys, Electrolux.
Ekonomi
 • Avgift
  4 802 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I månadsavgiften ingår vatten, uppvärmning, kabel-TV och sophantering. Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån tillkommer för bredband.
 • Försäkring
  239 kr/mån
 • Hushållsström
  470 kr/mån
 • Bredband
  165 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  874 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  0,61850
 • Andelstal insats
  0,61850
 • Pantsättning
  Bostadsrätten är pantsatt vilket innebär att säljaren har tagit lån med lägenheten som säkerhet. Dessa lån löses dock i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Älta Sjöängen.
 • Allmänt
  Föreningen bildades 2005. Och under hösten samma år övertog föreningen fastigheten.
  Brf Älta Sjöängen består av 259 lägenheter varav 224 är bostadsrättslägenheter och 35 är hyreslägenheter. Lägenheterna är fördelade på 8 sjuvåningshus vilka är uppdelade på två gårdar. Det finns även en lokal om ca 60 m².

  Renew Service AB ansvarar för föreningens tekniska förvaltning samt fastighetsskötsel. För den ekonomiska förvaltningen är Bredablick anlitad. Derigo AB ansvarar för markskötsel och snöröjning.
 • Kommande renoveringar
  Under 2019 kommer fasadrenoveringar samt byte av fönster och balkongdörrar fortsatta att utföras på de hus som ännu inte gjorts.
 • Gjorda renoveringar
  2018 Fasadrenoveringar samt byte av fönster och balkongdörrar är utfört på detta hus.
  2016 Installation av nytt låssystem på uteförråd utfördes.
  2016 Lekplats samt ny grillplats färdigställdes.
  2013-2016 Taken på samtliga hus i föreningen är omlagda.
  2015 Stamspolning.
  2014-2016 Renovering och upprustning hissar.
  2015 Renovering och upprustning av lekplats.
  2014 OVK Besiktning.
  1989-1991 Stambyte (dock ej i entréplan).
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör ett förråd beläget i entréplan. Önskas ytterligare förrådsutrymme finns uteförråd att hyra för 100 kr/månaden.
  Föreningen har en lokal som medlemmar kan hyra för tex barnkalas och enklare mottagningar.
  Det finns vidare två tvättstugor (i hus 7 respektive 15). För att komma in till tvättstugans bokningsenhet behövs en tvättstugenyckel.

  Läs gärna mer om Brf Älta Sjöängen på på deras hemsida www.brfaltasjoangen.se
Området
 • Område ligger vackert beläget i Älta i Nacka kommun. Inom gångavstånd ligger en fin sandstrand vid Ältasjön och precis intill breder Stavsborgs fotbollsplan med konstgräs ut sig.
  Här har ni nära till Älta centrum och skolor såväl som till den vackra naturen. Man tar sig lätt till Tyresö, Sickla eller Stockholm city med bil eller buss.

  Älta kulturknut i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum, som ligger på promenadavstånd från huset. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand. I närliggande Älta industriområde växer det fram en företagsby, där man även hittar pizzeria samt frisör.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med årskurser F-2
  Mer information hittar ni på www.nacka.se
 • Kommunikationer
  Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier