Arholma södra byväg 2 och 4 / Arholma / Norrtälje

Slutpris
5 300 000 kr
Boarea/biarea
385/76 kvm
Driftkostnad
25 400 kr/år
Totalareal
3 600 kvm
Rum
10 rum
Såld
2019-05-03
Bostaden är såld!

Denna villa på Arholma Södra Byväg såldes av oss 2019-05-03. Se alla våra försäljningar i Arholma samt även på Arholma Södra Byväg

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Arholma är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Ett unikt tillfälle att förvärva två fastigheter med 3 boningshus samt en större lada. En lugn och härlig miljö på Arholma där havet finns inpå husknuten. Huvudhuset från sekelskiftet. om 216 kvm i två plan med stora rum ett flertal eldstäder och på golvet vackra furutiljor som ger en där speciella atmosfären till huset. På fastigheterna finns ytterligare ett boningshus från sekelskiftet i två våningar och 120 kvm. Det tredje huset även detta från början av 1900-talet är lite mindre men även detta i två plan med altan.

Tomterna består av mestadels av gräsmattor som naturligt kombinerats med ekar, fruktträd, kastanjer, jasmin mm till en fantastisk trädgård.

På fastigheterna finns en stor lada om ca 120 kvm med ett flertal förråd samt verkstad. Här finns också en jordkällare, utedass och ett växthus.

Två fastigheter med många möjligheter och som idag bildar härlig skärgårdsmiljö.

Till fastigheten hör även en brygga samt sjöbod ca 1 km.

Arholma trafikeras med Waxholmsbåt från Stockholm samt passbåt från Simpnäs, dit man även kommer med SL buss från Stockholm. På Arholma finns Lanthandel med postombud, systemombud, apoteksombud, drivmedel (bensin och diesel), vandrarhem, restaurang, gästhamn m.m.

Arholma, ö i Roslagen, drygt 25 km n.ö. om Norrtälje. Ön, som numera delvis är naturreservat, förknippas i första hand med Arholmavalsen, från 1913, en klassiker bland svenska skärgårdsvalser. – Namnet, omkring 1300 skrivet Arnholm, är en sammansättning av arn, äldre böjningsform av örn, och holm, sedemera holma, böjningsform av holme.
Arholma är en av de mest kända öarna i Stockholms skärgårds med såväl karga klippor som uppodlat kulturlandskap. Till följd av att Arholma är den sista ön innan Åland har ön alltid haft strategisk betydelse – det var här som ryssarna 1719 inledde sin plundring av Stockholms skärgård och under kalla kriget var spärren Arholma första utpost i försvaret av Stockholm. Under 1800-talet kom Arholma att bli en rik skärgårdsbygd när man började bygga segelskutor på ön. Välståndet resulterade i stora gårdar som bland annat Ahlmans vid Norra bryggan. När seglationstiderna sedan tog slut kom de stora redargårdarna att fungera som pensionat fram till 1960-talet.
I dag är stora delar av Arholma naturreservat förvaltat av Skärgårdsstiftelsen som också driver två gästhamnar på ön.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.