Färjelundsvägen 2

Färjelundsvägen 2

Slutpris

1 320 000 kr


Färjan— Edsbro— Norrtälje

Färjelundsvägen 2


Slutpris
1 320 000 kr

Färjan— Edsbro— Norrtälje

Det sitter i väggarna

Om dessa väggar kunde tala, då har nog detta dragontorp från 1700-talet om 45 kvm plus oinredd vind på en vackert belägen trädgårdstomt om 2726 kvm, 140 m från bad i Närdingen haft en del att berätta.

Historien säger att huset ägts av kungen för hans dragoner fram till slutet av 1800-talet då det köptes av familjen som fortfarande äger huset. Själva huset som är i behov av lite kärlek har kvar samma form men har under åren moderniserats en del. Här ryms hall, kök, sal och kammare på entreplan och två "rum" på den i stort sett oinredda vinden. Invändigt finns fina detaljer bevarade som kakelugnen i kammaren, vackra trägolv, vedspis m.m. I huset saknas både rinnande vatten och godkänt avlopp men el finns.

Tomten har ett optimalt läge bara 140 m från vattnet och ett mysigt bad samt möjlighet till båtplats vid stranden i den stora insjön Närdingen. I Närdingen finns förutom fint bad även möjlighet till fiske och via sjön kan man ta båten till Skebobruk som bjuder på både delikatesskrog och kulturutbud på somrarna. Byn heter Färjan, och det syftar på att det var här färjan över sjön till Värn och vidare mot kusten. Här bjuds det på en uppvuxen trädgårdstomt med vackra syrenhäckar och stensättningar som vittnar om hur det en gång såg ut när tomten var i sin glans dagar. På tomten finns även ett stort uthus om ca 25 kvm med snickarbod, vedbod och utedass.

Här finns möjlighet att återskapa en sommardröm nära bad och båtplats i härlig bymiljö.

Huset säljs med friskrivningsklausul.


Boarea
45 kvm
Driftkostnad
10 326 kr/år
Tomtarea
2 726 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)
Såld
2020-10-01

Mäklarhuset Norrtälje

Denna fritidshus på Färjelundsvägen såldes av oss 2020-10-01. Se alla våra försäljningar i Edsbro samt även på Färjelundsvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.