Dammtrappgatan 40

Dammtrappgatan 40


Enskede Gård— Stockholm

Dammtrappgatan 40



Enskede Gård— Stockholm

Välskött parhuset med plats för en stor familj!

Mitt i Enskede Gårds fina villaområde ligger ett gediget parhus med en kombination av klassisk och modern planlösning samt möjlighet till många rum. Här finns upp till 5-6 sovrum eller extra rum för hemmakontor. Det välskötta skicket gör att man kan ägna sig åt att bo och slippa större slitsamma renoveringar, även om ett äldre Enskedehus kräver lite omvårdnad. Trädgården är uppväxt och erbjuder två äppelträd, hallonbuskar och ett päronträd samt en skyddande häck runt halva tomten. Den friköpta tomten utgör ca 500 kvm så här finns det plats för lek och odling.

Husets planlösning är klassisk med en tillbyggnad som utgår från moderna tankar. Entréplan har det man önskar sig med kök, gästtoalett och vardagsrum i en perfekt symbios där man även når trädgård och uteplats från köket. Här kan man njuta av dagens alla måltider utomhus när vädret tillåter och barnen kan enkelt avbryta leken för att springa in och ta ett glas saft. Förutom sällskapsytorna har man två separata rum varav ett i direkt anslutning till vardagsrummet - separat matrum eller tv-rum. här styr era egna önskemål. Det andra rummet är perfekt som kontor, gästrum eller sovrum.
En trappa upp finns två sovrum och ett badrum men också ett rum med eget loft som nås via trappa. Detta rum sticker verkligen ut med sin höga takhöjd, fint ljus genom fönster på gavel och från loftets takfönster.
Källaren erbjuder en groventré, tvättstuga och ett stort duschrum med bastu och relaxhörna. Här finns dessutom gott om förvaringsutrymme.
Helt enkelt ett hus med väldisponerade ytor och en planlösning som motsvarar de flestas önskemål och behov.

Cyklar, trädgårdsredskap får man plats i det stora förrådet i trädgården - här finns el installerat så man kan t.ex. ordna med värme. Bilen parkerar man på den vackert stenlagda ytan vid gatan och stenläggningen skapar även en fin passage till entré samt trädgård.

Förutom det lugna läget på gatan har man charmiga omgivningar med vackra villor, Enskedeparken med kolonilotter, Dahliaträdgården samt den fina byggnaden Enskede Gård från 1800-talets mitt. Här finns även populära platser som Enskedebageri och Enskede ridskola samt Enskede Rackethall. I direkt anslutning till huset finns den lilla Dammtrappsparken, som få känner till, där barnen kan gunga och klättra i klätterställning. Inom kort avstånd ifrån huset finns två kommunala förskolor.

En kort promenad bort finns Globen med shopping och evenemangsanläggningar samt det framtida nya Slakthusområdet där det kommer byggas bostäder, restauranger, caféer och mycket mer. Här kommer även att byggas ytterligare en ny t-banestation. Möjligheter till kommunikationer är goda med Enskede Gårds och Globens t-banestation och tvärbanans station Linde inom kort avstånd. Södermalm ligger en rask promenad bort eller några minuter med cykel.


Boarea/biarea
147/73 kvm
Driftkostnad
43 414 kr/år
Tomtarea
460 kvm
Rum
7 rum (5-6 sovrum)
Såld
2022-02-15

Mäklarhuset Enskede

Denna parhus på Dammtrappgatan såldes av oss 2022-02-15. Se alla våra försäljningar i Enskede gård samt även på Dammtrappgatan.

Boka värdering

Tommy Sundvall

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.