Bäckaskiftsvägen 74 / Stureby / Enskede

Drömmen om egna lägenheten är över - välkommen till mini-criben no 1!

Slutpris
1 700 000 kr
Boarea
18 kvm
Avgift
1 508 kr/mån
Rum
1 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3
Såld
2019-11-01
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Bäckaskiftsvägen såldes av oss 2019-11-01. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Bäckaskiftsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Stureby är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Övernattningslägenhet, pendlarlägenhet, komplemenstlägenhet - men framförallt kanske; den första egna lyan? Nu är den här! I villaidyllen Stureby finns några gamla och mycket välskötta bostadsrättsföreningar, varav Brf Sturebo är en. Låg avgift. Här har vi nu en inte så vanlig storlek till salu; 18 kvm, perfekt planerade med liten hall, rymligt badrum med riktig duschhörna, allrum med plats för liten säng och soffa samt kokvrå med det mesta man behöver.

Bara ett par minuters gångväg till t-banan Stureby som tar dig till innerstan på under kvarten. Stureby ligger mellan Bandhagen där man hittar ett bra centrum med ICA, populärt cafe mm, samt Svedmyra där Enskedes egna "Superaffär" ligger; ICA Bea, en av Södra Stockholms mest omtyckta livsmedelsaffärer. I föreningen finns också vissa faciliteter som gör boendet superbt såsom snyggt inredd bastu som går att boka för medlemmarna och ett välutrustat mindre gym. Föreningen har cykelförråd och vissa andra gemensamhetsytor. Utanför huset är det bara ett stenkast till den fina tvättstugan.

FILM: Kolla in filmen om lägenheten och området på Mäklarhusets hemsida, från Hemnet klicka på: "Läs mer hos mäklaren".
Välkomna till Bäckaskiftsvägen 74!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Stureby

Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villa- och flerfamiljshusområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Området kallades då för Ersta Villastad, 1926 bytte stadsdelen namn till Stureby efter protester från diakonissorna på Ersta Diakonissanstalt. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagn. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och spårvagnen har ersatts med tunnelbana med vilken det tar ca 15 minuter in till stan.

Evenemang och shopping

Vid Svedmyraplan och Sockenplan finns två lokala centrum med matbutiker, restauranger m.m. Tar man tunnelbanan några stationer når man Globen Shopping med ca 60 butiker, caféer och restauranger och anslutning ligger även Globen och Tele2 arena som erbjuder konserter, ishockey- och fotbollsmatcher som mycket mer. Större centrum i söder är även Farsta med ca 150 butiker samt Liljeholmens centrum med ca 90 butiker. Man får dock inte glömma Gamla Enskede med flera små mysiga butiker, caféer och restauranger och säsongsevenemang som Enskedespelen, julmarknad och mycket mer.

Sport och fritid

I Enskedeområdet finns flera aktivitetsmöjligheter för både unga och gamla. Enskede IK är med sina 2 400 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och har fotbollslag i alla åldrar. Vid Enskede IP finns också Hammarby friidrott, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika klubbar. I anslutning till Enskedefältet finns Enskede Ridskola som grundades av Hans Georg Netterberg redan 1945 och blev därmed en av Sveriges första ridskolor. Lite längre fram på Sockenvägen ligger Enskede rackethall med 6 racketsporter, gym, innebandy, sportshop. Utöver detta finns kampsportsklubbar, innebandy och mycket mer. Med bil eller cykel kan man ta sig till Hellasgården eller Ågesta med bl.a. badsjöar, motionsslingor och golfbanor.

Kommunikationer

Stureby är ett centralt placerat villaområde med goda kommunikationer i flera riktningar. Från Stureby t-banestation tar man sig till Gullmarsplan på 8 minuter och till T-centralen på 17 minuter. Genom Stureby passerar buss 163 som går mellan Kärrtorp och Bredäng via Älvsjö station där man kan byta till pendeltåg. I utkanten av Stureby passerar buss 161 som går mellan Bagarmossen och Gröndal via bl.a. Telefonplan samt buss 144 som går vid Huddingevägen och endast tar några minuter till Gullmarsplan.

Skolor och förskolor

I Stureby finns populära Sturebyskolan med klass f-9. År 2004 och 2015 vann Sturebyskolan Stockholms Stads "Kvalitetsutmärkelse”. Motiveringen var: Det gemensamma värdesystem, distinkt engagemang, arbetssätt och uppföljning system vid Sturebyskolan som leder till fantastiska resultat. Ledarskapet är mycket professionell med tydliga visioner. Personalen på skolan deltar i alla aktiviteter som ger en trygg miljö" I området finns flera förskolor som Kotten, Stureby, Långåkerstorpet, Gyllmyra och många fler.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.