Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
STOCKHOLM / Enskede / Svedmyra
Selebovägen 4
Boarea: 90 kvm
Avgift: 5 302 kr/mån
Driftkostnad: 776 kr/mån
Rum: 4 rum (3-4 sovrum)
Våning: 3 av 3 (Hiss finns ej)

STOCKHOLM / Enskede - Svedmyra / Selebovägen 4

På gavel högst upp i huset med balkong i väster nära T-bana och grönområden

Bo högst upp i huset på gavel i välrenommerat lugnt och grönt barnvänligt område med flera skolor nära och T-bana eller buss bara några minuter bort, du bor bokstavligen med ena benet i förorten och det andra inne i stan, så kvalitativt är det här boendet. Bostaden har fin planlösning och ytor för socialt umgänge, hög standard och finish i modern tappning. De stora bostäderna kommer mer sällan på marknaden i det här området så se till att vara med nu.

Vid slutet av gatan finns Majorskogen som är ett litet Central Park i den pulserande förorten. Här finns riktigt fina stigar för att springa, cykla, rasta de fyrbenta vännerna, eller bara koppla av, koppla ur och bli mer mindfull. Ta gärna en avkopplande promenad efter visningen och känn livskvalitén.

Varmt välkommen till visning!

Sponsrade länkar
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Förrådet till bostaden, ca 8 kvm, med säkerhetsdörr, värme och el-uttag.
Förrådet till bostaden, ca 8 kvm, med säkerhetsdörr, värme och el-uttag.
Saniflo
Annons

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Lägg till Vad vi gillar med Selebovägen 4

Solig trädgård

 • 1
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Mycket bra planlösning där gavelköket har access till vardagsrummet som också har den angränsande västervända balkongen. Tack vare att köket har fönster i två väderstreck kommer solens strålar in i rummet från mitt på dagen och lyser fram till sen eftermiddag. Maskinellt är köket väl utrustat och det är sannerligen matkonstnärens arena. Möblemanget gör också att det verkligen inbjuder till samtal medan maten tillreds, under enklare familjemiddagar såväl som fina sammankomster med alla vänner. Matplats för upp till 10 personer. Tre sovrum i lämplig storlek. Gavelsovrummet är verkligen trevligt tack vare ljusinsläppet från två väderstreck. Detta sovrum har även en klädkammare. Sovrummet som gränsar till köket är aningen mindre och är det perfekta sovrummet för familjens yngre medlemmar eller varför inte hemmakontor eller bibliotek. Mellansovrummet gränsar från vardagsrummet och rymmer även det stor säng och förvaring. Dubbelsäng ryms i samtliga rum så dispositionen av vart familjemedlemmarna sover kan varieras beroende på hur barnen växer. Riktigt fint badrum med golvvärme, badkar, tvättmaskin, torktumlare, handduksvärmare och fönster med härligt ljusinsläpp. Gäst-wc är ett måste i en så här stor bostad och givetvis finns det. Vardagsrummet är riktigt stort och ger plats för varierat möblemang. Storleken gör definitivt att man med enkelhet får plats med soffgrupp, mediabänk, matsalsdel eller varför inte många bokhyllor. Från vardagsrummet gränsar balkongen som är ett härligt inslag i yta för socialt umgänge tack vare att eftermiddag-/kvällssolen lyser på balkongen och fönstren till vardagsrummet.
  Entré med golvvärme i klinkergolvet vilket är praktiskt de våta årstiderna. Riktigt bra förvaring i entrén och det är säkerhetsdörr till bostaden. På varje våningsplan finns bara en bostad så man har det lugnt högst upp i trapphuset. Bostaden totalrenoverades av fackman under 2006 och har en riktigt fin finish. Det vackra plankgolvet i amerikansk ek skapar verkligen ett exklusivt inslag i bostaden.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  90 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  4 rum (3-4 sovrum)
 • Våning
  3 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1950
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning via fjärrvärme, vattenradiatorer. Ventilation genom självdrag.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  161 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2013-05-16
TV/Internet
 • Com Hem
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  Föreningen förfogar över 17 stycken parkeringsplatser. 500 kr/månad/plats. Ca fyra stycken i kö för tillfället. Datumparkering på gatorna.
Ekonomi
 • Avgift
  5 302 kr/mån
 • Försäkring
  234 kr/mån
 • Hushållsström
  500 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  42 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  776 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  3,71106
 • Andelstal insats
  3,71152
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  vatten, basutbud TV, sophantering, trappstädning, tvättstuga, förråd och värme.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga avgiftsförändringar varken planerade eller diskuterade,
Föreningen
 • Benämning
  Lagmanstinget 5.
 • Allmänt
  Den äkta bostadsrättsföreningen Lagmanstinget 5 huserar i sina fyra byggnader som uppfördes 1950. Föreningen består av 36 stycken lägenheter fördelade på 8 trapphus, samt källarlokaler och parkeringsplatser. Föreningen tillträdde fastigheten 2002 från Familjebostäder. Bostadfördelningen är fördelade på 12 stycken vardera 2 rok, 3 rok och 4 rok. Den totala lokalytan fördelade på de 17 stycken lokalerna varierar från 3 kvm - 30 kvm och uppgår till 197 kvm. Föreningen innehar marken med tomträtt med omförhandling 2019.
 • Kommande renoveringar
  Inga större renoveringar som kommer att äga rum.
  2018 OVK kommer att genomföras, senast gjordes OVK 2012.
 • Gjorda renoveringar
  2016/2017 Tvättstuga renoverad.
  2016/2017 Isolering av vindarna.
  2009/2010 Badrumsrenoveringar.
  1983 Stambyte kök/badrum, nya eldragningar och ny ventilation.
  3-fas indraget i lägenheterna.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Cykelförråd och barnvagnsförråd finns i källaren i huset. Medlemmarna förfogar över en fin tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel (tvättmaskin/torktumlare finns i bostaden). Utanför huset finns återvinningsstation.

  Till bostaden hör ett förråd som är lite mer än 8 kvm med säkerhetsdörr. Det finns även el och värme i förrådet.
Området
 • Svedmyra gränsar mot Stureby i väster och mot Gamla Enskede i norr. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Vid den tidpunkten öppnades en spårvagnslinje mellan Södermalm och Örby med station i Svedmyra och runt den började då småstugor att byggas med självbyggeri. Under slutet av 1940-talet började flerbostadshus att byggas och 1951 drogs tunnelbanan till Svedmyra. I Svedmyra finns ett större sammanhängande grönområde, Majroskogen, som i söder sträcker sig till Majrovägen i Gubbängen. I områdets nordöstra del ligger Svedmyraskogen. Båda dessa är bevarade naturliga skogspartier. Även bostadsområdena, med småskalig bebyggelse, parkstråk och trädgårdar, ger ett grönt intryck. Nära Svedmyra ligger Enskede idrottsplats. Den kommersiella servicen är huvudsakligen förlagd till Svedmyraplan där bland annat en uppskattad livsmedelsaffär BEA (ICA-kvantum) finns. Ett mindre centrum finns också på Postiljonsvägen och i Tallkrogen. Svedmyra är också en liten knutpunkt för kommunala färdmedel med bussar och tunnelbana.

  Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villa- och flerfamiljshusområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagn. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och spårvagnen har ersatts med tunnelbana med vilken det tar ca 15 minuter in till stan. För den aktive finns Enskede rackethall, Enskede ridstall och Enskede IP inom räckhåll. BEA (Ica Kvantum) finns vid Svedmyraplan. Några minuters tunnelbaneavstånd till Globen Shopping och den nya Tele 2 arenan.

  Gamla Enskede är förmodligen södra Stockholms populäraste villaområde att bo i. I Margaretaparken arrangeras regelbundet sedan 1981 Enskedespelen, en populär och omtalad teaterföreställning i det fria. Dessutom har Parkteatern föreställningar i Margaretaparken. Läs mer på www.enskedespelet.com. Runt Triangelparken och vid Sandsborgs t-bana ligger stadsdelens tidstypiska småstadscentrum med restauranger, små butiker, apotek, bibliotek, simhall m.m. Med tunnelbanan tar resan in till T-centralen 14 minuter. Närheten till stan, goda kommunikationer och de charmiga husen bidrar till att skapa en slags "Bullerby-känsla" som är vad de flesta nämner som utmärkande för området. Dessutom betyder närheten till Globen och dess shoppingcentrum en hel del för områdets popularitet. Kommande projekt som Stockholmsarenan och matstaden i slakthusområdet kommer garanterat att leda till att Gamla Enskede blir än mer populärt i framtiden. Enskede skola (åk 1-9) ligger centralt i området och är ett aktivt val även för dem som bor utanför skolans normala upptagningsområde.
 • Kommunikationer
  Svedmyra T-bana ligger med cirka 5 minuters gångavstånd (Grön linje 19). Vid Grycksbovägen finner du en hållplats för buss 161 som passerar genom Söderort (mellan Bagarmossen och Gröndal) via Älvsjö station där pendeltåget stannar.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Stockholm / Enskede / Selebovägen