Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
STOCKHOLM / Farsta / farsta
Farstavägen 112 A
Boarea: 54 kvm
Avgift: 4 438 kr/mån
Driftkostnad: 85 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 är sovrum

STOCKHOLM / Farsta - farsta / Farstavägen 112 A

Gavel, inglasad balkong, prunkande grönska utanför

Gavelbostad med fönster i tre väderstreck och egen inglasad balkong med utgång till föreningens gräsplätt utanför. Det känns verkligen som att bo i hus.

Omtyckt och utmärkt planlösning med vardagsrum, kök och inglasad balkong i sydvästläge, alltså riktigt bra solläge, intill varandra. Gavelfönstret kanske kan ge utrymme för ett extra sovrum? Ljust kaklat badrum med tvättpelare och plats för badkar. Riktigt bra läge med några minuter till Farsta centrum, T-bana, pendeltåg eller fantastiskt grönområde med sjön Magelungen bland annat och golfbana en frisk promenad nära.

Ett riktigt kvalitativt boende! Varmt välkommen till visning!

Sponsrade länkar

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Gavelbostad med fönster i tre väderstreck och egen inglasad balkong med utgång till föreningens gräsplätt utanför. Det känns verkligen som att bo i hus.
  Genomgående träparkett, praktisk yteffektiv planlösning med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, dessutom gränsar dessa ytor till den inglasade balkongen vilket utgör den bästa planlösningen enligt många. Eftersom vi spenderar så mycket av vår vakna tid i dessa utrymmen är det därför lyckosamt att de gränsar till varandra, att balkongen vänder sydväst tackar vi för, det är givetvis för många önskvärt när det är mot sol under dagen och eftermiddag/kväll. Kaklat badrum med moderna linjer, stort nog för badkar eller kanske buddelkopp, praktiskt med tvättpelare i bostaden, tacksamt med vädringsfönster efter dusch så det alltid kan vara fräscht. Sovrum stort nog för bred dubbelsäng, sängbord och kanske en liten mediamöbel.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  54 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum, varav 1 är sovrum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2002
 • Byggnadskommentar
  3-glas fönster
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning via fjärrvärme.
  Ventilation via mekanisk frånluft.
 • Beskrivning
  3-glas fönster
Energideklaration
 • Energiprestanda
  139 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2008-11-06
TV/Internet
 • Föreningen har ingått avtal med IP Only avseende öppet fibernät i fastigheten. Installationen färdigställdes under hösten 2016.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkering
  P-plats: 300 kr/månad. Har separat kö.
 • Parkeringsbeskrivning
  63 st parkeringsplatser finns, alla med motorvärmare
Ekonomi
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, el och kabel-TV
 • Försäkring
  85 kr/mån
 • Hushållsström
  108 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  85 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  1
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,78
 • Andel av årsavg.
  0,78
 • Andelstal insats
  0,78
 • Pantsättning
  är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-08-10.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Kabel-tv grundutbud ingår.
  Eltillägg på månadsavgiften, denna månad 96 kr. Medel över året 108 kr.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Fårö 1.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Fårö 1 uppfördes av Skanska Nya Hem 2002 och består av sex huskroppar med totalt 95 lägenheter. Farstavägen 102 - 112 B
  Med ett perfekt läge intill Farsta Centrums utbud av affärer och service samt med omedelbar närhet till Magelungens lugna grönområden.

  Föreningens hemsida: http://faro1.se/home
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör ett vindsförråd.
  I samma fastighet finns fullutrustad tvättstuga . Det finns två cykelförråd, grovsoprum, och återvinningsrum samt föreningslokal.
  På den lummiga gården finns trädgårdsmöbler, lekplats samt en boulebana.
Området
 • För de flesta av oss är Farsta känt för sitt stora och mycket uppskattade köpcentrum vilket invigdes redan 1960 och som efter renovering återinvigdes 2000. Farsta ligger, med T-bana bara ca 20 minuter från city och och har även via bussar bra kommunikationer i alla övriga riktningar. Närmast centrum ligger flerbostadshus och lite längre från centrum ligger radhus och några villor. Närheten till naturen är påtaglig med många grönområden samt närheten till sjön Magelungen, omgiven av fina, populära promenadstråk, motionsslingor, och på vintern en plogad skridskobana på sjön samt skidspår. På sommaren erbjuder Magelungen både strand- och klippbad. Farsta gård med sitt café erbjuder trivsam avkoppling i vacker miljö efter söndagspromenaden. I området finns en stor idrottsanläggning och idrottshall med bl.a bassängbad. På andra sidan Ågestabron ligger Ågesta golfklubb med 18-hålsbana samt Ågesta ridskola.

  Närheten till naturen är påtaglig med många grönområden samt närheten till sjön Magelungen, omgiven av fina, populära promenadstråk, motionsslingor, och på vintern en plogad skridskobana på sjön samt skidspår. På sommaren erbjuder Magelungen både strand- och klippbad. Farsta gård med sitt café erbjuder trivsam avkoppling i vacker miljö efter söndagspromenaden. I området finns en stor idrottsanläggning och idrottshall med bl.a bassängbad. På andra sidan Ågestabron ligger Ågesta golfklubb med 18-hålsbana samt Ågesta ridskola.

  Fagersjö är ett lite okänt område som ligger för sig själv vid sjön Magelungen omgivet av stora grönområden. Nuvarande Fagersjö var tillsammans med nuvarande Farsta strand en del av Södertörns villastad som började anläggas i början av 1900-talet. De flesta villorna i Fagersjö byggdes norr om järnvägslinjen. En av de välbevarade är Villa Edvardshäll på Fagersjövägen 211 som 1903 var det första huset att uppföras i Fagersjödelen av Södertörns villastad.

  Den första stadsplanen för Fagersjö, signerad av stadsplaneavdelningens chefsarkitekt Torsten Westman, fastställdes 1960 och eftersträvade en klar arkitektonisk åtskillnad mellan den äldre villamiljön och den nya hyreshusbebyggelsen. Fagersjö blev en typisk "tunnelbaneförort", om än inte med egen tunnelbaneförbindelse. Kring Ejdervägen och Gräsandsvägen växte under åren 1962–1966 ett område upp med putsade smalhus i tre våningar. Gatorna i området fick namn efter sjöfågelarter och centrumet fick namnet Havsörnstorget. Landmärket för Fagersjö är det kulturhistoriskt värdefulla vattentornet, den så kallade Högdalsreservoaren från 1958, ritad av arkitekt Nils Sterner. Enligt Stockholms stadsmuseum har byggnaden mycket stora miljöskapande och stadsbildmässiga värden.

  Farsta strand är Farstas och Stockholms sydligaste stadsdel och är en knytpunkt med kommunikationer både regionalt och lokalt med till pendeltåg (därefter 15 min till city) och T-bana. Farsta strand ligger utmed sjön Magelungen och har en mycket vacker strandpromenad som fortsätter utanför stadsdelen i båda riktningarna. Förutom grönområden och bra kommunikationer finns både golfbana och elljusspår. På promenadavstånd finns även shopping i Farsta Centrum med sina 150 butiker. I närheten ligger Farsta idrottsplats och Farsta sim- och idrottshall. Det finns även promenadvägar som leder till friluftsområdet Farstanäset och en naturstig har anlagts. Om du väljer att ta bilen in till city tar det bara 10 minuter längs Nynäsvägen!

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Stockholm / Farsta / Farstavägen