Elin Wägners Gata 43 / Fruängen / Hägersten / Stockholm

Utgångspris
2 095 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
55 kvm
Avgift
3 871 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Visningar
 • Tor 18 okt

  Anmälan krävs / Bokade visningar- Välkommen att anmäla dig på vår hemsida

 • Sön 21 okt 13:30-14:15

  Öppen visning / Öppen visning - Välkommen att anmäla dig på vår hemsida!

 • Mån 22 okt 17:00-17:30

  Öppen visning / Öppen visning - välkommen att anmäla dig på vår hemsida!

Boka Budgivning

Högst upp i huset finns charmig 2:a om 55 välplanerade kvadratmeter helt utan insyn med en balkong med eftermiddagssol mot föreningens fina innergård. Bostaden har många fönster med ljusinsläpp i två väderstreck vilket skapar ett härligt ljus och fin rymd. Trivsamt retrokök med fantastisk fri utsikt mot Telefonplan. Vardagsrummet är rymligt och har utgång till balkong i väster. Här finns plats för stor soffgrupp och matsalsbord. Sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaring i två garderober. Modernt och stambytt duschrum. Bra förening med välskötta fastigheter belägen på Fruängens högsta punkt i ett tyst och ostört läge. I föreningen finns garage, parkeringsplatser, gästparkering, moderna tvättstugor, boulebana, grillplats, lekplatser, bastu, föreningslokal och gästrum. Fri parkering på gatorna i området.

Bilder
Sponsrade länkar
Äldre kök med gott om förvaring
Vardagsrum med utgång till balkong
Balkong
Sovrum med inbyggda garderober och härlig utsikt
Utsikt från sovrumsfönster
Entré och hall med inbyggd förvaring
Kök
Vardagsrum med utgång till balkong
Helkaklat badrum
Elin Wägners Gata 43
Föreningens största lekplats ligger strax utanför.
I port 25 finns föreningens största tvättstugeanläggning.
Visa alla 19 bilder
Inspiration
Planritning
2-d ritning
3-d ritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entré/hall
  Ljus och välkomnande hall i vinkel med bra plats för förvaring i tre inbyggda garderober samt hatthylla i original. Hallen har parkettgolv och nymålade, vita väggar och tak.
 • Kök
  Charmigt originalkök med mellanbruna köksluckor och snabelhandtag. Vitt kakel ovan arbetsbänk i Perstorpslaminat. Äldre vitvaror i form av spis och kyl/frys. Väggar och tak är nymålade i vitt och på golvet ligger plastmatta. Häftig vidsträckt utsikt mot Telefonplan.
 • Vardagsrum
  Generöst vardagsrum med plats för soffgrupp och matbord. Parkett på golv och väggar och tak är nymålade i vitt. Utgång till balkong mot föreningens välskötta innergård.
 • Sovrum
  Sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring i två inbyggda garderober. Parkett på golv och nymålade, vita väggar och tak. Härlig vidsträckt utsikt mot Telefonplan.
 • Duschrum
  Helkaklat smakfullt duschrum från 2015. På golvet ligger grått klinker och väggarna är klädda med vita, stora kakelplattor. Utrustning: tvättställ med kommod, spegelskåp, duschplats, handdukstork (el) och toalett.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  55 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 (1 sovrum)
 • Våning
  3 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1958
 • Kommentar, byggnad
  För Mannekängen 2 var avgälden tidigare 651 700 kr/år fram till 2018-03-31. Fr o m 2018-04-01 blev avgälden 658 700 kr/år. Mannekängen 3 har en avgäld 85 400 kr/år t o m 2026-03-31.
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  175 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-04-20
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-tv via Com Hem. Det marksända analoga utbudet finns tillgängligt kostnadsfritt. För fler kanaler har Com Hem ett stort varierat utbud med olika paket. Se comhem.se för mer information. Com Hem erbjuder också internet. Fiber via Ownit är installerat i fastigheterna och kostar för 100 Mbit/s 119 kr/mån och för 500-1000 Mbit/s 299 kr/mån.
Balkong
 • Balkong i väster belägen mot föreningens innergård.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har 37 garageplatser som går att hyra för ca 575-775 kr/mån. 39 parkeringsplatser med eluttag för ca 250 kr/mån. 39 st utan el för ca 175 kr/mån. 10 utomhusplatser på gården för parkering av MC samt 5 platser inomhus för vinterförvaring. Priser helår (sommar+vinter) är ca 1 250 kr för MC-plats och sommarparkeringen ca 750 kr. Kölista handhas av fastighetsskötaren, för närvarande kö. Fri parkering på gatorna i närområdet. Föreningen har också en gästparkering om fyra platser för korttidsparkering vid Elin Wägners Gata 47.
Ekonomi
 • Avgift
  3 871 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Värme och vatten.
 • Försäkring
  175 kr/mån
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  475 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Då lägenheten är tom och ej bebodd och säljes på uppdrag av föreningen saknas uppgift om hushållets driftkostnader. Driftskostnaderna är uppskattade i den här lägenheten.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  0,43
 • Pantsättning
  är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2018-10-12.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar (2018-08-28).
Föreningen
 • Benämning
  Brf Elin Wägners Gata.
 • Allmänt
  Brf Elin Wägners Gata (org nr 769610-7569) bildades 2004 och köpte fastigheterna 2007. Föreningens adresser är Elin Wägners Gata 2, 4, 6 som byggdes 1966 och stod inflyttningsklart 1967 samt Elin Wägners gata 1-47 som började byggas 1957 och stod klart 1958. Marken upplåts med tomträtt. Föreningen består av 188 bostadsrätter, 21 hyresrätter och 3 butiker/lagerlokaler. Hyresrätterna utgör en god "dold tillgång" eftersom de i framtiden vartefter de blir tomma kan upplåtas av föreningen till bostadsrätt och på så vis inbringa kapital. Från 2009 fram till nu 2017 har föreningen upplåtit nya bostadsrätter för cirka 35 miljoner kronor.

  Brf Elin Wägners Gata är belägen på Fruängens högsta punkt. Härifrån har du en fin utsikt mot stora delar av Stockholm med bland annat Globen, Kaknästornet och Hötorgsskraporna. Innergården är stor med kuperad naturmark, bergshällar, träd, gräsmattor, planteringar och blommor. Gården är mycket trivsam och barnvänlig med asfalterade gångvägar, tre lekplatser, boulebana samt grillplatser. På gården finns tre miljöhus för källsortering samt grovsopor. Föreningen har flera cykel- och barnvagnsrum, festlokal, bastu, fem tvättstugor och en grovtvättstuga. Ekonomisk förvaltning utförs av Trönnberg & Co fastighetsskötsel av Österdahls Fastighetsförvaltning.
 • Kommande renoveringar
  Det finns i dagsläget inga beslutade renoveringar/underhåll men man håller idag på med att ta in offerter för fönsterrenovering (2018-08-28).
 • Kommande avgiftshöjningar
  Inga planerade avgiftsförändringar (2018-08-28).
 • Gjorda renoveringar
  2018- På gaveln av huset vid port 27 har ett gammalt oljerum/pannrum byggts om till cykelrum. Plats för ca 40 cyklar.
  2018- Två nya lägenheter byggs i föreningens gamla föreningslokal (Elin Wägners gata 29 och 29 A)
  2018- Nybyggd bastu, föreningslokal samt övernattningsrum i port 47 A.
  2016 - Installation av bredband via fiber.
  2016 - Injustering av värmen efter byte av termostat och ventiler.
  2015 - Byte av ventiler och termostat.
  2015 - Konvertering av hyreslokal till fyra nya bostadsrätter med nyproduktionsstandard.
  2015 - Byte till nya portar och installation av nytt elektroniskt nyckelsystem (s k tags).
  2015 - Stambyte där alla lägenheter har fått nya badrum, nya stammar i kök och badrum, ny elcentral, nya jordade eluttag, nya elledningar samt 3-fasel indraget (pågick under 2014-2015).
  2012 - Installation av grovtvättstuga.
  2011 - Målning bastu, uppfräschning vitvaror i tvättstugan port 25.
  2010 - Fasad- och balkongrenovering, total upprustning av de två lekplatserna till EU-standard samt anläggande av boulebana och grillplats i anslutning till denna, målning av tvättstugorna, ny asfaltering och ny kantsten samt nya rabatter på gården.
  2004 - Reparation av taken. Nya tvättmaskiner och torktumlare installerade i tvättstugorna.
  2000 - Uppförande av två fristående hus för sophantering och källsortering.
  1993 - Renovering av balkonger.
  1990 - Nyinstallation av radiatorventiler.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I källaren finns cykel- och barnvagnsrum. I källaren till port 47A ligger föreningens nybyggda bastu, föreningslokal samt övernattningsrum. Föreningslokalen kan hyras för 200 kr per tillfälle. Det finns även en festlokal som kan hyras för 100 kr/tillfälle. Föreningens största tvättstugeanläggning ligger i port 25 och den mindre tvättstugan i port 4. I port 25 har föreningen inrett entréplanet med fyra tvättstugor (varav en är en "drop-in-tvättstuga"). I port 25 finns också en grovtvättstuga. Tvättstugorna är inredda med storhushållsmaskiner från Wascator. Här finns tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, centrifuger, separata torkrum och separata mangelrum.
Området
 • Elin Wägners Gata ligger inom ca fem minuters promenadavstånd från tunnelbanan och Fruängens Centrum. I Fruängens Centrum finns apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, systembolag, dygnet-runt-öppet gym, skräddare, nyckelservice, två större mataffärer, caféer och restauranger med bl a sushi, indiskt, thaiwok, pizza och amerikanska hamburgare. I Fruängens Centrum hittar du också populära "Erssons Fisk & Deli" och chokladbutiken "Handgjort". Även livsmedelskedjan Lidl finns i området. Vill du ha ett större utbud av shopping finns Kungens Kurva och Skärholmen Centrum i närheten.

  I Fruängen finns Kunskapsskolan med undervisning i åk 6-9 och Fruängens skola. Kunskapsskolan är den skola i upptagningsområdet som når bäst betygsresultat och har högst andel elever med gymnasiebehörighet. Fruängens skola är en kommunal grundskola från förskoleklass till årskurs 9. Fruängens skola har även verksamhet för barn i särskolan från årskurs 1 till 10.

  I Fruängen finns det en öppen förskola och sex kommunala förskolor. Fruängen har en parklek, Vippan, i Kerstin Hesselgrens park. Parkleken har en öppen fritidsverksamhet med tonvikt på utomhusaktiviteter, odling, natur och miljö. Vippan har personal dagtid och här finns plaskdamm på sommaren och isbana på vintern. I nordvästra delen av Fruängen ligger Mälarhöjdens idrottsplats. Idrottsplatsen har en inbyggd ishall, inomhusbanor för tennis och utomhusarena för friidrott och fotboll. Med gångbro över vägen från Fruängen till Västertorp finns stora Västertorps Sim- och Idrottshall. Här finns både simhall, gym och aerobics-klasser. Mitt emot ligger också välbesökta Hägerstensbadet med tempererad utomhusbassäng.

  Precis bredvid Fruängen ligger vackra Långbro Park med anor från 1700-talet. Parkområdet är anlagd i engelsk, nationalromantisk stil och har en stor vacker damm och många olika sorters växter. Här samlas både unga, gamla och barnfamiljer. Sommardagarna samlar solbadare och sommarkvällarna samlar picknick-besökare med gitarr eller bollspel. I parken ligger kända Långbro värdshus som drivs av TV-kocken Fredrik Eriksson. Värdshuset är känt för sin goda mat och sin trevliga sommarbar med grillkvällar, cocktails och uteservering. I området kring Fruängen finns härliga promenadstråk och för den badsugne finns badplatser runt om i Långsjön dit du cyklar på tio minuter.
 • Kommunikationer
  Tunnelbanan (röd linje) tar ca 15-18 min till T-centralen. Fruängen är också en knutpunkt för många busslinjer. Buss 173 går till Skärholmen Centrum och IKEA, buss 144 går till Gullmarsplan via Älvsjö, buss 707 går till Tumba via Kungens Kurva och buss 704 till Huddinge sjukhus.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier