Olaus Magnus Väg 57 / Johanneshov / STOCKHOLM

Öppen planlösning - Möjlig 4:a

Boarea
67 kvm
Avgift
4 924 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Toppfräsch 3:a med modern öppen planlösning med balkong i perfekt sydvästläge. Lägenheten har 2 rymliga sovrum som båda rymmer dubbelsäng. Stort badrum som rymmer det mesta. Huset är i toppskick och föreningen har riktigt god ekonomi. För den som önskar går det att göra om lägenheten till en 4:a!

Lägenheten ligger i en topprenoverad fastighet som totalrenoverades 2003 av Stockholmshem. Då satte man in hiss, handikappanpassade hela huset samt satte in flera moderna egenskaper. Huset har kvar sin charm från byggåret med högt i tak ca 2,80 m, stora fönster och 30-tals detaljer.

Härifrån har man nära till Hammarbyhöjdens centrum med, T-bana, matbutik, gym, apotek och övrig service. Bra kommunikationsmöjligheter med kort promenadavstånd från Skärmarbrinks T-bana där man har två tunnelbanetåg som går. Nackareservatet som ligger i slutet på gatan bredvid erbjuder badsjöar, en mängd vandringsleder, skid- och motionsspår samt utförsåkning i populära Hammarbybacken.

Välkomna på visning.

Sponsrade länkar
Bilder
Visa alla 15 bilder
Inspiration
Planritning
Planlösning
Alternativ Planlösning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  - Du välkomnas av en rymlig hall med gott om avhängning- och förvaringsmöjligheter genom en infälld garderob, skoskåp samt en hatthylla. Här ryms med enkelhet barnvagn utan att den tar upp för stor del av hallen. Säkerhetsdörr finns installerad.

  - Köket är välplanerat med gott om arbets- och förvaringsmöjligheter och har ett rejält ljusinsläpp från flera fönster som ger en härlig rymd till rummet. Här får du enkelt plats med en matplats för 4-12 personer. Köket har utrustats med en induktionshäll och ugn från Smeg (2016), inbyggd mikrovågsugn (2016), diskmaskin (2017), riktig fläkt (2016), kyl och frys.

  - Från köket har man en modern öppen planlösning som ger ett socialt umgänge och en luftig känsla. Även här har man rikligt med ljusinsläpp från 4 stora fönster. I vardagsrummet finns naturlig planering för soffgrupp, bokhylla, tv-hörna och övrigt möblemang. Innanför vardagsrummet finns ett utrymme som idag används till kontorshörna men som med fördel kan byggas om till ytterligare ett sovrum eller användas till ateljé.

  - Fräscht badrum som har försetts med ljust kakel på väggarna och grått klinker på golvet med golvvärme. Badrummet har utrustats med badkar, badrumsspegel, handfat, eluttag, diskret tvättställning och element. Förberett med el och avlopp för tvättmaskin.

  - Lägenhetens Master Bedroom har vackra glasdörrar. Här finns plats för en dubbelsäng med nattduksbord. Bra utrymmen för förvaring och även en mindre skrivbordshörna. Från sovrummet har man utgång till lägenhetens balkong som vetter i sydväst. På balkongen ryms 2-4 sittande med sol från förmiddag till kväll.

  - Sovrum 2 nås ifrån hallen. Även det är rymligt med plats för en dubbelsäng samt övrigt möblemang och har fönster ut mot lummiga grönskan. Här finns gott om förvar genom 2 garderober.

  Till lägenheten kommer ett stort förråd på ca 8 kvm som omgärdas av galler och en säkerhetsdörr.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  67 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  2 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1938
 • Värme och ventilationsanl.
  Huset har fjärrvärme med egen undercentral.
TV/Internet
 • Kabel-TV och bredband levereras av ComHem och fiber. Grundutbud tv ingår i avgiften. Br-innehavare tecknar separat abonnemang för internet antingen vi Comhem eller fiber via Ip-only.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering i området enligt Stockholm Stads bestämmelser.
Ekonomi
 • Avgift
  4 924 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  0,0939710
 • Andel av årsavg.
  9,39827%
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-11-22.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga avgiftsförändringar planerade. (Uppgift kontrollerad 2017-11-20)
Föreningen
 • Benämning
  Brf Blåvingen 4 Hammarbyhöjden.
 • Allmänt
  BRF Blåvingen 4 innehåller 11 bostadsrätter, föreningen bildades 2006 och fastigheten förvärvades av Stockholmshem. Fastigheten ligger i ett lugnt bostadsområde hjärtat av Hammarbyhöjden med för området typiska s k smalhus. Huset byggdes 1938 och rymmer tre våningar (688 kvm fördelat på 11 lägenheter) samt källare. Ursprungligen inrymde huset som kallades "Hammarbygården" lokaler för Kindergarten, samlingssal och cafeteria. Huset totalrenoverads 2003 vilket innebär att huset har nybyggnadsår 2003. Huset är av Stockholms Stadsmuseum K-märkt.

  Ekonomi:

  Föreningen har under 2017 sålt en hyresrätt om 2 rum och kök för 3 230 000 kr. Från dem pengarna har föreningen amorterat 1 270 000 kr. Kvar i kassan har föreningen 2 600 000 kr. Föreningens lån är bundna fram till 2019-11-28 (dock har man förhandlat med banken så att man får amortera 360 000 kr per till dess att lånen inte är bundna längre). Föreningen väntas ha ca 1 000 000 kr när lånen inte är bundna längre.

  Uppdaterad skuld idag ca 3 530 000 kr samt lån/kvm 5153 kr. Lån/kvm 2019 väntas vara 1 459 kr med ca 400 000 kr - 500 000 kr i kassan.

  Utav lägenhetens månadsavgiften går ca 1/3 direkt till amortering. Föreningen har möjlighet att sänka avgiften och det har funnits diskussioner om att sänka avgiften.

  Besök gärna föreningens hemsida: https://varbrf.sbc.se/blavingen4.
 • Kommande renoveringar
  Inga renoveringar är planerade. (Uppgift kontrollerad 2017-11-20)
 • Kommande avgiftshöjningar
  Inga avgiftsförändringar planerade. (Uppgift kontrollerad 2017-11-20)
 • Gjorda renoveringar
  2017 Försäljning av hyresrätt intäkt 3 230 000 kr.
  2017: Fastigheten stamspolades, inkl alla lägenhetsstick.
  2016: Fiberkabel med anslutning har installerats i lägenheterna.
  2014: Montering av hissbandsövervakning, putslagning av fasad samt lagning och målning av fönster.
  2012: Byte av larmsystem för hissarna från trådbundet till mobilburet system.
  2008-2009: Installation av undercentral för fastighetens värme- och varmvattenförsörjning. Radonmätning har utförts med godkänt resultat. Huvudstammen för fastighetens avlopp som ligger under källargolvet har videofilmats invändigt. Ett läckage upptäcktes och lagades. Fastighetens ventilation inklusive lägenheternas fläktsystem har rengjorts. Obligatorisk ventilationskontroll OVK har genomförts och systemet är godkänt av myndigheten.
  2003: Tekniska installationer (el, VVS, hiss, tvättstuga, ventilation, innerväggar) och tak, fasader samt trädgård.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns lägenhetsförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum samt cykelförråd.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier