Sök Meny
Visningar
 • Måndag 23 januari 18:00-18:30

  Öppen visning / Välkommen

 • Söndag 22 januari 12:00-13:00

  Öppen visning / Välkommen

Boka visning
Johanneshov / Hammarbyhöjden
Vänersborgsvägen 22
Utgångspris: Kalkyl 2 895 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 52 kvm
Avgift: 3 341 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 sovrum
Våning: 2 av 3 (Hiss finns ej)

Johanneshov - Hammarbyhöjden / Vänersborgsvägen 22

Utmärkt 2:a i gavelläge med fina ytskikt och balkong mot lummig baksida.

Hjärtligt välkommen till denna trivsamma tvåa om 52 kvm, belägen två trappor upp i gavelläge. Innanför säkerhetsdörr möts Ni av en rymlig hall som erbjuder avhängning- samt förvaringsmöjligheter. Ett väl tilltaget vardagsrum med fina ytskikt och ett rikligt ljusinsläpp via generösa fönsterpartier i flera väderstreck. Utgång till balkong i solläge som vetter mot lummig baksida med plats för bord och stolar. Ett ordentligt sovrum som rymmer dubbelsäng med nattduksbord samt erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. Kök med ljus skåpsinredning, rikligt maskinellt utrustat med både förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Ett ljust och fräscht kök med flera fönsterpartier och naturlig matplats invid fönster för fyra personer. Här bor Ni i stabil förening med direkt närhet till allmänna kommunikationer, livsmedelsbutiker samt grönområden. Välkommen på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Vardagsrum i gavelläge som erbjuder möbleringsalternativ.
Vardagsrum i gavelläge som erbjuder möbleringsalternativ.
Ljust och trivsamt vardagsrum med utgång till balkong.
Ljust och trivsamt vardagsrum med utgång till balkong.
Balkong med soltimmar som vetter mot lummig baksida.
Balkong med soltimmar som vetter mot lummig baksida.
Vardagsrum som möjliggör en möblering med matsalsbord.
Vardagsrum som möjliggör en möblering med matsalsbord.
Hall med säkerhetsdörr och ljusa ytskikt, förvaring i garderob med överskåp.
Hall med säkerhetsdörr och ljusa ytskikt, förvaring i garderob med överskåp.
Generöst sovrum mot lugn baksida. Disponeras genom dubbelsäng.
Generöst sovrum mot lugn baksida. Disponeras genom dubbelsäng.
Utmärkt förvaring i klädkammare / walk in closet.
Utmärkt förvaring i klädkammare / walk in closet.
Stilrent badrum med kakel, klinker och vädringsfönster.
Stilrent badrum med kakel, klinker och vädringsfönster.
Väldisponerad lägenhet där varje kvadrat är väl utnyttjad.
Väldisponerad lägenhet där varje kvadrat är väl utnyttjad.
Ljust och fräscht kök med spishäll och varmluftsugn från -16.
Ljust och fräscht kök med spishäll och varmluftsugn från -16.
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Kök med rikligt av förvaring, fönsterpartier i flera väderstreck.
Kök med rikligt av förvaring, fönsterpartier i flera väderstreck.
Upplysta arbetsytor i massiv trä, integrerad diskmaskin, kyl/frys.
Upplysta arbetsytor i massiv trä, integrerad diskmaskin, kyl/frys.
Bo på lugn gata i direkt närhet till tunnelbana samt grönområden.
Bo på lugn gata i direkt närhet till tunnelbana samt grönområden.
Nackareservatet.
Nackareservatet.
Nackareservatet.
Nackareservatet.
Utegym Nytorps Gärde.
Utegym Nytorps Gärde.
Söderbysjön.
Söderbysjön.
Globen Shopping.
Globen Shopping.
Tele2 Arena.
Tele2 Arena.
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall, På två trappor upp i huset bakom säkerhetsdörr välkomnas Ni av en ljus och trivsam hall med både avhängning- och förvaringsmöjligheter. Hallens väggar och tak är ljust färgsatt som mot det mörka och praktiska stengolvet ger ett stilfullt första intryck. Intill ytterdörren finns möjlighet att installera större hatthylla med avlastning- och avhängningsmöjligheter. Förvaring via garderob med överskåp i tidstypiskt utförande. Hallen gränsar till lägenhetens samtliga rum. Badrum, Badrummet ligger i anslutning till hallen och har vit-kaklade väggar samt mörkt klinkergolv med komfortvärme. Ljusinsläpp via vädringsfönster som vetter mot nordväst. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat med förvaring genom kommod i vitt utförande. Duschhörna intill vädringsfönstret med dubbla duschmunstycken och stilfull välvd glasdörr. Förvaringsmöjligheter via väggfast skåp i högblankt utförande. Ovanför wc-stolen finns en handduksvärmare. Belysning via infällda spotlights med dimmerfunktion. Sovrum, Generöst sovrum som ligger mot lugn baksida med ljusinsläpp via fönsterpari som vetter mot sydöst med morgon- och förmiddagssol. Sovrummets väggar och tak är ljust färgsatt och på golvet ligger ett parkettgolv. Sovrummet disponeras genom dubbelsäng med nattduksbord samt byrå, ett sovrum som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter via en väl tilltagen klädkammare / walk in closet som tillgodoser dina förvaringsbehov. Vardagsrum, Ljust och rymligt vardagsrum med ett gediget ljusinsläpp via fönsterpartier i flera väderstreck samt via balkongdörr. Ett rum med ljusa ytskikt och parkettgolv som erbjuder möbleringsalternativ. Rummet disponeras idag genom soffa med tillhörande möblemang, media-möbel samt sideboard för förvaring. Rummets storlek möjliggör möblemang med matsalsbord intill väggen mot köket för den som önskar. Vardagsrummets fönsterpartier vetter mot sydöst till sydväst. Utgång till balkong med plats för bord och stolar samt planteringar i krukort etc. På balkongen sitter Ni i ostört läge och blickar ut mot lummig baksida. Kök, Ljust och fräscht kök med rikligt av såväl förvaringsmöjligheter i högblank skåpsinredning samt arbetsyta genom bänkskiva i massiv trä. Köket är rikligt utrustat med induktionshäll och integrerad varmluftsugn båda ifrån -16. Diskho i rostfritt utförande med avrinningsyta, i anslutning till diskhon finner Ni en integrerad diskmaskin. Köket ligger i gavelläge med ljusinsläpp via dubbla fönsterpartier, arbetsytorna är upplysta via infälld belysning under överskåpen som regleras via fjärrkontroll. Övrig maskinell utrustning består av integrerad kyl/frys. Matplats invid fönsterparti för fyra personer.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  52 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1942
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  243 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2008-09-24
Övrigt
 • OMRÅDET: Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus från 30- och 40-talet samt några modernare 90- tals hus. Området är idag ett attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter. I närheten finns även det populära friluftsområdet Nackareservatet med fina promenadstråk, badsjöar, löparspår, friluftsgym och golfbana. Sommartid öppnar utomhusbassängen upp vid Nytorps gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken för den som gillar skidåkning. SERVICE: I Hammarbyhöjden har du nära till det mesta. I Hammarbyhöjden Centrum finns all tänkbar service såsom Konsum, apotek, 7-eleven, kemtvätt, gym, bankomat, restauranger m.m. På kort avstånd finns även Hammarby Sjöstad med stort utbud av trevliga restauranger, caféer och butiker samt Sickla Köpkvarter med allt du behöver. Globen City med dess rika utbud på affärer, idrotts- samt konsertarrangemang finns också inom kort gångavstånd. KOMMUNIKATIONER: Hammarbyhöjdens T-bana ligger fem minuter från bostaden. Med T-banan tar du dig in till söder på ca 10 minuter och till T-Centralen på 15 minuter. BUDGIVNINGEN: Mäklarhuset tillämpar "öppen budgivning". Det innebär att du som lämnar samtycke till att visa namn och telefonnummer för dina bud, också kommer att få se övriga öppna budgivares namn och telefonnummer på budgivningslistan. Väljer du istället att vara anonym får du endast se buden och tidpunkten då de lades. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris som säljaren säljer. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Ekonomi
 • Avgift
  3 341 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Kommentar till månadsavgift
  Tv: Grundutbud analoga paketet ifrån ComHem ingår.
 • Försäkring
  100 kr/mån
 • Hushållsström
  250 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  50 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  400 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  7,2980
 • Andel av årsavg.
  7,29790
 • Andelstal insats
  7,29790
Föreningen
 • Benämning
  Brf Vborg.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Vborg Brf Vborg registrerades 2010 och förvärvade samma år fastigheten Krian 1 som består av ett flerbostadshus med adresserna Vänersborgsvägen 22-24. Fastigheten bebyggdes 1943 och innehas med tomträtt. Byggnadens totalyta är 703 kvm. Brf Vborg upplåter 13 lägenheter, samtliga bostadsrätter. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Stockholms Stads Brandförsäkringskontor, i avtalet ingår styrelseförsäkring. Den ekonomiska förvaltningen kommer från och med 2017 ombesörjas av SBC. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen i egen regi. UTFÖRDA RENOVERINGAR 2015: Säkerhetsdörr installerades i aktuell lgh 2015: Relining av huvudstam 2015: Ny tvättmaskin 2015: Installation av fiber i fastighet 2014: Installation av avfuktare i tvättstugan 2014: Byte av ventilmotor till värmecentral 2014: Stamspolning 2013: takomläggning och tilläggsisolering 2012: Fönsterrenovering 2011: Balkongrenovering 1981: Elstigar, stammar. NYCKELTAL enligt 2015 årsredovisning Soliditet: 79% Skuldsättning/kvm: 4921 kr Årsavgifter/kvm: 744 kr Resultat: -157 986 kr Avskrivningar: 173 565 kr KOMMANDE RENOVERINGAR 2017: OVK Besiktning, översyn av torkrum. PARKERING Boendeparkering: Taxa 4 – 500 kr/månad eller 35 kr/dygn KOMMANDE AVGIFTSHÖJNINGAR Man har ej beslutat om någon kommande avgiftshöjning. Enligt ordf 29/12-16 INTERNET & TV-ANSLUTNING Fastigheten är ansluten till Stockholm Stadsnät där lägenhetsinnehavaren själv väljer leverantör och paketlösning. Kabel Tv: Fastigheten är ansluten till ComHem. ÖVRIGA UTRYMMEN Tvättstuga i källaren. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.