Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Kista
Sibeliusgången 36
Utgångspris: Kalkyl 1 695 000 kr
Boarea: 45,4 kvm
Avgift: 2 877 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 är sovrum
Våning: 9 av 10 (Hiss finns)

Kista / Sibeliusgången 36

Genomgående gott skick och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Stabil förening med god ekonomi. Lugnt och barnvänligt område med närhet till skolor, dagis, grönområde och kommunikationer.


Provmöblera
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  45,4 kvm
 • Rum
  2 rum, varav 1 är sovrum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1978
TV- och Internetanslutning
 • Bredband från Bredbandsbolaget. Obligatoriskt kostnad om 99 kr/mån.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Garage och parkering finns att hyra, ev kö. Kallgarage i bur på första våningen, 261 kr/mån. P-plats på andra våningen, ca 130kr månad. Kontakta föreningen vid frågor angående kötid och hyra. Föreningen har två parkeringsgarage där föreningens medlemmar kan hyra parkeringsplats, Kasködäcket och Porkalafaret. Kasködäcket är ett parkeringshus i tre plan där det undre är helt inbyggt, det mellersta halvöppet och det översta planet, som ligger i markplan, är öppet. Porkalafaret, är ett underjordiskt parkeringsgarage som löper under husen på Sibeliusgången. Totalt finns 664 parkeringsplatser varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar.
Ekonomi
 • Avgift
  2 877 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Kommentar till månadsavgift
  Obligatoriskt tillägg: Bredband från Bredbandsbolaget 99 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  0,08274
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-02-06.
 • Planerade avgiftsändringar
  kontrollera uppgift med styrelsen
Föreningen
 • Benämning
  HSB Porkala nr 249.
 • Allmänt
  Föreningen består av 811 bostadsrätter, 12 hyresrätter samt 74 lokaler. Föreningens 19 hus är begränsade av Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Samtliga hissar i föreningen har nyligen genomgått en upprustning/ombyggnad. I samband med överlåtelsen utgår en överlåtelseavgift (ca 1 120kr) samt pantsättningsavgift (ca 450 kr/pant). Normalt sett debiteras säljaren för överlåtelseavgiften och köparen för pantsättningsavgiften. I vissa föreningar står köparen för bägge avgifterna. Mer information om föreningen finns på: http://brfporkala.com/
 • Kommande renoveringar
  Föreningen håller på att projektera för fönsterbyte i hela föreningen som kommer installeras senast under 2018 (5000 st). Inga kommande renoveringar planeras under detta år i dagsläget. Det diskuteras i nuläget för ett kommande stambyte men detta kommer förmodligen dröja ett antal år innan. Det planeras även att renovera ett av garagehusen, men det påverkar inte lägenheten direkt.
 • Gjorda renoveringar
  2009: En total renovering av trapphusen utfördes år 2009. Löpande reparationer utförs enligt underhållsplanen. 2011: Stamspolning.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  FÖRRÅD Förrådsutrymmen finns i källaren. TVÄTTSTUGA Modern tvättstuga. Renovering av tvättstuga 2007/2008 Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. FÖRENINGSLOKAL Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.
Området
 • Akalla är ett omväxlande område med goda möjligheter till fritidsaktiviteter, kultur och nöje. Här finns det mesta du behöver; från badhus, sporthall och ishall, till livsmedelsbutiker, bibliotek och golfcenter. För dig som tycker om att vara ute finns gott om grönområden - exempelvis Järvafältet, ett av länets största naturreservat. Här hittar du motionsslingor och skidspår, fornlämningar, ett koloniområde och jordbruket Hästa gård. Besök även anrika Akalla by, med bebyggelse från 1600-talet. Akalla ligger bara 20 minuters promenad från Kista centrum och de goda kommunikationerna tar dig snabbt dit och till city.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.