Kyrkvägen 20A

Kyrkvägen 20A

Slutpris

7 950 000 kr


Kungsängen— Upplands-Bro

Kyrkvägen 20A


Slutpris
7 950 000 kr

Kungsängen— Upplands-Bro

Fantastiskt sekelskiftesvilla i toppenläge, utbyggt i tidsenlig anda!

Högt beläget i centrala Kungsängen hittar ni den här sekelskiftesvillan i ostört läge. Huset ska vara ett av Kungsängens äldsta och är utbyggt vid två tillfällen, det senare alldeles nyligen, vilket har möjliggjort de 174 m² som nu utgör bostadsytan. Huset är omsorgsfullt renoverat för att bevara den tidsenliga stilen vilket återges bland annat i de vackra fönstren, det massiva furugolvet och i detaljerna. 2006 byggdes huset ut med ett fantastiskt rum med dess takhöjd och stora fönsterpartier. Här kan man njuta av en sprakande brasa samtidigt som man ser kvällssolen lägga sig över Kungsängen.
Övervåningen består numera av tre bra sovrum, badrum, allrum och en klädkammare. En rejäl vind finns också (25 m²) med härlig utsikt från de runda fönstren och gott om förvaringsutrymme. Entréplan disponerar kök, wc, tvättstuga och flera sociala ytor. Duschrum är påbörjat men behöver slutföras (inom 2 år för att använda befintligt bygglov). I anslutning av huset finns dessutom ett isolerat förråd som idag används som kontor men som skulle kunna användas som gästhus. För vinkonnässören finns dessutom en charmig jordkällare där vin och sylt kan lagras med fördel. Huset värms sedan 2018 upp med en luft/vatten-värmepump; vattenburen golvvärme i utbyggnaden och vattenburna radiatorer i ”gamla” delen. Fiber är indraget.
Härlig kuperad trädgård i söderläge med olika rumsindelningar och vackra planteringar. På de 1330 m² växer blåbärsris, hallonland, rhododendron, gullregn och syrén. På trädgårdens nedre del finns ytterligare ett förråd. Husets byggår är 1909 enligt taxeringsinformationen, men i själva verket är huset äldre än så. 1909-1910 infördes Sveriges nya fastighetsregister varför hus äldre än så ges det byggåret.
Stenkast till diverse allmänservice, buss och pendeltåg. Tågresan till Stockholm City tar ca. 25 minuter och går i kvartstrafik. Gångavstånd ner till Mälaren med badplats och båtklubb samt fina friluftsområden. Kommunen erbjuder även högklassiga golfbanor, travbana, skridskobana, vacker natur och ridhus m.m. Varmt välkomna på visning!


Boarea
174 kvm
Driftkostnad
42 429 kr/år
Tomtarea
1 330 kvm
Rum
7 rum (3 sovrum)
Såld
2022-05-11

Mäklarhuset Kungsängen

Denna villa på Kyrkvägen såldes av oss 2022-05-11. Se alla våra försäljningar i Kungsängen samt även på Kyrkvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.