Skvadronvägen 36

Skvadronvägen 36

Slutpris

3 500 000 kr


Erken— Norrtälje

Skvadronvägen 36


Slutpris
3 500 000 kr

Erken— Norrtälje

Hänförande idyll utvecklat runt soldattorp

Charmerande idyllisk trädgård som inramas av boningshus, friggebodar och åkrar som skapar en insynsskyddad oas. En bördig trädgårdstomt med fruktträd och bärbuskar, träd och buskar, berså och trädgårdsland samt ett växthus på ca 14 m² som pricken över i't. I anslutning till huvudbyggnaden, med utgång från storstugan, finns en stort intagande trädäck med plats för både sittmöbel och matplats. Här finns också ett praktiskt utekök med både varmt och kallt vatten. Ytterligare en trädäck finns i hörnet vid husets entré. Här kan du fånga solen hela dagen likväl som skugga beroende på var du befinner dig.

Huvudbyggnaden som numera är isolerad har sin grund i ett soldattorp med en så tidig notering som år 1683. Allt är genuint och pietetsfullt bevarat något som gör att torpkänslan finns kvar med en modern touch. Hallen har golvvärme och klinkergolv, klättra upp för stegen och nå ett loft med plats för stor madrass. Badrummet finns innanför hallen och har vattentoalett, dusch och bastu med elaggregat. Från hallen kommer du in i storstugan , husets nav, med sina timrade väggar och vackra trägolv med plats för både sittgrupp och matplats. Från storstugan går du ut via de dubbla dörrarna och når det stora, inbjudande trädäcket. I anslutning till storstugan finns köket med vedspis, ugn, bänkspis och diskho. Vidare från storstugan kommer du in i vardagsrummet med plats för soffgrupp och därifrån vidare in i sovrummet med plats för dubbelsäng. Från storstugan kommer du via spiraltrappen upp till övervåningen med snedtak och två sovrum, båda med plats för dubbelsäng. En utvändig trapp från ena sovrummet leder ner till trädgården.

En somrigt inredd gäststuga, som är en del av fastigheten inramning, har säng och sovloft samt bänk med ho och rinnande kallt sommarvatten. Ytterligare del i inramningen är de två friggebodarna där den ena används som verkstad samt förråd och den andra är ett förråd för ved och trädgårdsredskap.

Badplats i sjön Erken finns ca 300 m från fastigheten och där finns också en båtplats som hör till fastigheten. På området finns en samfällighet som sköter fotbollsplanen, boulebanan, ordnar midsommarfirande och mycket annat. Vägarna röjs vintertid och möjliggör boende året runt.

Närmaste livsmedelsbutik finns i Norrtälje dit det är ca 11 km. Busshållplatsen finner du ca 3 km bort.


Boarea
80 kvm
Driftkostnad
23 535 kr/år
Tomtarea
2 102 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)
Såld
2021-06-16

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.