Älvringen 9

Älvringen 9

Slutpris

3 180 000 kr


Stadsängarna— Sigtuna

Älvringen 9


Slutpris
3 180 000 kr

Stadsängarna— Sigtuna

Friköpt tomt med generösa byggregler!

Nu finns en unik möjlighet att köpa en friköpt tomt med generösa byggregler i Sveriges mest hållbara stadsdel, Sigtuna Stadsängar, bara en kort promenad från Sigtunas gamla och charmiga stadskärna. På grund av avhopp finns denna tomt kvar i projektet, till storlek den största i området med mycket bra solläge.

Tomten kommer säljas med utgångspris med öppen budgivning som kommer avslutas måndag 10/5 kl 14.00. Kontrakt ska skrivas samma vecka.

Här kan du bygga ett modernt boende med utsikt över trädtopparna med närhet till natur, aktiviteter och den pittoreska småstadsidyllen i Sigtuna stad. Med andra ord har du äntligen chansen att bygga ditt drömhus.

Sigtuna Stadsängar är ett nybyggt område intill Sigtunas gamla stadskärna med promenadavstånd till Mälaren och stora vackra skogsområden precis runt knuten. Upplev naturen genom Äppelspåret som är stadsdelens egna skidspår, 3 kvm väl tilltagna spår på vintern, motionsspår, Hällsboskogens naturreservat, svampskogar och MTB-bana. I juni kommer även padelhallen att invigas.

Det finns många gemensamma ytor i stadsdelen i form av små parker och torg. Därtill skogen som angränsar och flyter in i området. Angående kommande planer i området hänvisar vi till Sigtuna Stadsängars hemsida https://www.sigtunastadsangar.se/ och detaljplanen för området (se bifogade filer).

Området är redan väl uppbyggt med både matvarubutik (Lidl), delikatessavdelning (Percys), träningsanläggning (WE), tandläkare, apotek, restauranger och vårdcentral.

Lagom till skolstarten HT-21 kommer både Internationella Engelska skolan och Raoul Wallenbergs förskola att stå färdiga och redo för barn och ungdomar, båda endast ett stenkast från tomten. Från Sigtuna Stadsängar till Arlanda flygplats tar det ca 15 minuter med bil och stadsdelen erbjuder nära pendlingsavstånd till både Uppsala (ca 35 km) och Stockholm (ca 45 km).

Detaljplanen medger en BYA på 25 % av tomtens storlek. På denna tomt kan exempelvis ett tvåvåningshus med en BYA på 129 kvm byggas samt garage på 40 kvm BYA. Dessutom får sutterängplan inredas. Se även bifogad detaljplan.

Kostnader för anslutning till VA och el tillkommer, cirka kostnad 340 000 kr avseende taxa 2021. Då stadsdelen bjuder på en mängd fantastiska och framförallt hållbara initiativ premieras även detta för köpare som installerar solceller med 20 000 kr.

Tomten säljs i befintligt skick, dvs säljaren tar inget konstruktionsansvar utan köpare måste undersöka markens beskaffenhet och bärighet så den blir lämplig för önskad byggnation och
grundläggningssätt. Arbeten som utförts på tomterna av entreprenören SH Bygg: Terrassering 0-ca 15 m från fastighetsgräns mot Älvringen har fyllts upp enligt, AMA Anläggning 17, kod CEB.214 Fyllning med bland- eller finkorning jord för grundläggning av byggnad. Pegel/mätpunkt finnes på fastigheten i gräns mellan terrassering och slänt och mätserie kommer att
överlämnas till köpares entreprenör.

När du äger småhus betalar du en årlig kommunal fastighetsavgift. Nybyggda hus är dock avgiftsfria de första femton åren. Med anledning av reglerna om det så kallade värdeåret kan det hända att du måste betala fastighetsskatt det första kalenderåret då fastigheten är taxerad som tomt. Fastighetsavgiften är då 1 % av taxeringsvärdet för fastigheten.

Välkommen att boka in Dig på visning!


Tomtarea
677 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastigh.bet
SIGTUNA ÄLVAN 11
Såld
2021-05-11

Mäklarhuset Sigtuna Märsta Rosersberg

Denna tomt på Älvringen såldes av oss 2021-05-11. Se alla våra försäljningar i Sigtuna samt även på Älvringen.

Boka värdering

Matilda Gotthold

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Lina Gustavsson

Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.