Honnörsgatan 23 / Järvastaden / Solna

Gavelläge - Balkong med fritt läge i SV - Låg avgift - Kanske Järvastadens bästa BRF

Pris
3 895 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
84 kvm
Avgift
3 838 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 4 (Hiss finns)
Budgivning
3 720 000 kr
Visningar
 • Sön 21 jan 13:45-14:30

  Öppen visning / Välkommen

 • Mån 22 jan 18:00-18:30

  Öppen visning / Välkommen

Boka Budgivning

Med ett högt läge och fri utsikt mellan husen välkomnas ni in i denna härliga gaveltrea om ca 84 m² och balkong med bästa sydvästläge, vilket borgar för att solens allra sista strålar värmer till långt in på kvällen. Föreningen är mycket välskött vilket också avspeglar sig i den låga avgiften.

Bostaden erbjuder en välplanerad planlösning bestående av kök och vardagsrum i en öppen social del samt sovrummen smart placerade i den andra delen av bostaden. En uppskattad planlösning som inbjuder till härligt umgänge samtidigt som den fungerar lika bra till vardags. Från vardagsrummet når ni också bostadens stora balkong med plats för såväl sittgrupp som grillen, så klart.

Köket är väldisponerat med stora arbetsytor och gott om förvaring. Snickerier i mattvitt med moderna grepp och bänkskivor av slitstarkt laminat. I direkt anslutning till köket finner ni matplatsen för 4-6 personer omgiven av stora fönster i två väderstreck.

Bostadens två sovrum är båda väl tilltagna. Master bedroom möbleras ledigt med en stor dubbelsäng samtidigt som det finns plats över för skrivbord, här finns också en klädkammare för extra förvaring. Det andra sovrummet är även det stort och erbjuder fönster i två väderstreck. Rummet lämpar sig perfekt som såväl barnrum som gästrum.

Stort helkaklat badrum utrustat med badkar samt tvättmaskin och torktumlare praktiskt placerade under en arbetsbänk med ytterligare förvaring ovan.

Här bor ni i ett lugnt och familjevänligt område med gångavstånd till flertalet skolor, förskolor, Mulle-Meckparken, grönområden och kollektivtrafik. På det hela taget en fantastisk trea, med gott om förvaring via flertalet garderober, klädkammare och källarförråd men framför allt med en härlig och eftertraktad planlösning i ett populärt och utmärkt område.

Varmt välkomna på visning!

Sponsrade länkar
Bilder
Visa alla 15 bilder
Inspiration
Planritning
Planskiss
Planskiss 3D
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Bakom säkerhetsdörren välkomnas ni in i denna härliga trea.

  Hallen är smart planerade och erbjuder gott om förvaring via både öppen avhängning och platsbyggda garderober med överskåp.

  Väggar: Målade vita
  Golv: Ekparkett.
  Säkerhetsdörr: Ja
 • Badrum
  I anslutning från hallen når ni bostadens badrummet, helkaklat med vita väggar samt ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns badkar, handfat med kommod, spegelskåp med förvaring samt wc.

  Tvättmaskin och torktumlare är praktiskt placerade under en arbetsbänk. Ovan bänken finns bra förvaring via överskåp och hyllor.

  Golv: Klinker m. golvvärme - ljusgrått. Väggar: Kaklade - vitt.
  Utrustning: Tvättmaskin, torktumlare, wc, handfat, spegelskåp med förvaring, badkar och golvvärme.
 • Sovrum Ett - Master Bedroom med klädkammare
  Master Bedroom är väl tilltaget och möbleras fördelaktigt med stor dubbelsäng, det finns även utrymme för exempelvis skrivbord.

  Gott om förvaring via platsbyggda garderober samt den stora klädkammaren.

  Väggar: Målade
  Golv: Ekparkett.
 • Klädkammare
  Från Master Bedroom nås den stora klädkammaren. Smart inredningslösning för maximal förvaring.
 • Sovrum Två
  Sovrum Två är även det ett stort rum. Tack vare bostadens gavelläge har detta sovrum försetts med fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljus.

  Rummet lämpar sig utmärkt som exempelvis gästrum eller barnrum.

  Väggar: Ljus tapet.
  Golv: Ekparkett.
 • Kök och matplats
  Det trivsamma köket ligger i öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. En inbjudande planlösning som fungerar lika bra till vardags som till fest.

  Köket är stilrent och modernt med vita mattlackade skåpluckor och handtag i modern stil. Mosaikliknande kakel ovan arbetsbänkar i slitstark laminat . Full maskinell utrustning såsom hel kyl och frys, spishäll, diskmaskin, mikro i arbetshöjd och varmluftsugn .

  I anslutning till köket finns en rymling matplats för 4-6 personer placerad som i ett burspråk med fönster i två väderstreck.

  Väggar: Målade - vita.
  Golv: Ekparkett.
  Köksluckor: Släta, Färg: mattvit.
  Matplats: separat matplats för 4-6 personer.
  Utrustning: spishäll, ugn, fläkt , stänkskydd (mosaikliknande kakel), hel kyl, hel frys, diskmaskin, mikrovågsugn (inbyggd i arbetshöjd).
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet är väl tilltaget och kan med fördel möbleras med en större soffgrupp och tillhörande möbler såsom soffbord och TV-möbel.

  Öppen planlösning mot köket samt utgång till den stora balkongen belägen i sydväst med fritt läge, vilket borgar för att solens allra sista solstrålar når er.

  Rummet har stora fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

  Väggar: Målade - vita
  Golv: Ekparkett.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  84 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  2 av 4
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2008
 • Kommentar, byggnad
  Fasad: Puts.
  Tak: Plåt.
  Fönster: 3-glas
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning: Fjärrvärme, värmepump och värmeåtervinning av frånluft.
  Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning.
  Köksfläkt: Centralventilation
Energideklaration
 • Energiprestanda
  73 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2012-11-20
 • Besiktningsman
  Kjell-Åke Henriksson
TV/Internet
 • TV
  Bostadsrättsföreningen har ett gruppavtal med Telia. Deras IP-TV ingår i avgiften mot ett oblg. tillägg.

  Internet
  Bredband från Telia hastighet 50-100 Mbit/s ingår i avgiften mot oblg. tillägg
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  I föreningen finns 26 st. garageplatser i grannföreningen för 875kr/mån, kösystem med varierande kötid. Även 8 st. carportplatser på egen mark finns för 600 kr/mån, kösystem med varierande kötid.

  Alternativt boendeparkering på gatan. För folkbokförd i Solna stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00. Ansökan kan även fyllas i på deras hemsida: www.solna.se. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr och säsongskort om 3 månader kostar 750 kr. För mer information, se www.solna.se.
Ekonomi
 • Avgift
  3 838 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg till hemförsäkring och tillgång till källarförråd och sop-/källsorteringsrum.
 • Kommentar, månadsavgift
  Obligatorisk tillägg om f.n. 212 kr tillkommer ovan angiven avgift för TV, telefoni och bredband via Telia.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  1,079000%
 • Andel av årsavg.
  Uppgiften saknas i föreningens register
 • Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-12-14.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen
 • Benämning
  BRF Granatäpplet. I föreningen finns 91 lägenheter.
 • Allmänt
  Föreningen bildades 2008 och äger och förvaltar fastigheten Mönstringen 2 och Staben 2 med adress Honnörsgatan 17-27 och 20-22 i Solna kommun.
  Marken är friköpt och fastighet består av åtta flerbostadshus i fyra våningar med totalt 91 st. bostadsrätter.
  Föreningens hus uppfördes av JM år 2008-2009.

  Föreningen har en otroligt god ekonomisk ställning med beaktanden att husen är så pass nya. Enligt senast årsredovisningen går att det att utläsa att belåningen uppgår till låga 6 720 kr/m² och man har en genomsnittlig ränta om 1,07%. Man uppvisar även ett positivt resultat efter avskrivningar vilket inte är vanligt i föreningar med dessa byggår. Föreningen har en sund amorteringskultur och man ha sedan start amorterat i snitt nästan 1,8 milj per år.
 • Kommande renoveringar
  Inga renoveringar är planerade då fastigheten är relativt nybyggd.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Inga planerade avgiftsförändringar.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Lägenheten har säkerhetsdörr och huvudentrén är försedd med kodlås. Posthantering i entréplanet och morgontidningen levereras till en tidningshållare utanför er dörr.

  Till lägenheten hör
  - 1 st. stort källarförråd.

  I föreningen finns också tillgång till:
  - Cykel- och barnvagnsrum.
Området
 • Järvastaden är en ung stadsdel som ligger inför en välplanerad expansion. Inom bara några år kommer småstadskänslan att vara komplett med fler småbutiker, mataffärer och restauranger. Järvastaden är minst sagt barnvänligt. I området finner ni Stockholms bästa lekpark med fri entré (Mulle Meck-parken). Flertalet skolor och förskolor har byggts upp allt eftersom för att möta expansionskraven.

  Precis in på knuten ligger Ursviks motionsspår/skidspår (2,5 km, 5 km, 7 km, 10 km och 15 km) och på nära avstånd ligger även Råsta- och Lötsjön med löp- & promenadspår. I Järva finns en golfbana, samt Överjärva Gård som är ett populärt utflyktsområde. Dessutom ligger Ulriksdals slottspark inom gångavstånd.

  Det stadsnära läget i kombination med närhet till natur och promenadstråk skapar ett oslagbart boende för er som söker det bästa från två världar.

  I Järvastaden bor ni granne med det nya köpcentret Mall of Scandinavia med ca 230 butiker, över 20 restauranger och Sveriges första kommersiella IMAX-biograf. Dessutom finns det bra matbutiker i närområdet och Coop har etablerat en stor Forumbutik som bara ligger någon kilometer från Järvastaden.

  Ledordet vid planeringen för området har hela tiden varit "naturnära och centralt". Detta märks inte bara på den direkta närheten till naturen och de goda kommunikationerna, utan även på planeringen kring husen och kvarteren som ger ett omväxlande intryck, med dammar, bäckar och små parker.

  För ytterligare information om vad som händer i området kan ni besöka www.jarvastaden.se
 • Kommunikationer
  Kommunikationerna i området är mycket bra. Flera busslinjer passerar området och på bara några minuters promenad når ni Ulriksdals pendeltågsstation. En cykeltur tar dig till Stockholm city på ca 15 minuter.

  Busslinjer
  Buss 540 mot Universitetet
  Buss 540 mot Tensta centrum
  Buss 505 Solna centrum

  Pendeltåg
  35 Bålsta - Kungsängen - Stockholm C - Västerhaninge - Nynäshamn
  36 Märsta - Stockholm C - Södertälje centrum
  37 Stockholm C - Södertälje centrum - Gnesta
  38 Uppsala - Arlanda C - Stockholm C - Älvsjö (-Tumba)

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier