Signe Tillischgatan 5 / Frösunda / Solna

Väldisponerad trea - Gavelläge - Balkong

Utgångspris
3 695 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
78 kvm
Avgift
4 598 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
4 av 7 (Hiss finns)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Varmt välkomna till denna trivsamma trea om ca 78 m² i hjärtat av Frösunda. Bostaden är mycket väldisponerad med stora sällskapsytor som bjuder upp till socialt umgänge.

Väl inne i lägenheten möts ni av ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare de många fönstren i fil, placerade längs hela långväggen. Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning vilket inbjuder till umgänge mellan rummen. Ett ordentligt kök med stora arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter, här ges utrymme för matplats för upp till 6-8 personer. Vardagsrummet är tilltaget och möbleras ledigt med en ordentlig soffgrupp och tillhörande mediamöbler.

Två bra sovrum varav ett större. Helkaklat badrum utrustat med dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Frösunda är ett mycket populärt område och har allt som kan önskas. Nära till förskolor (Pysslingen, Vittra, Creativo) och skolor (Alfa och Vittra) samt grönområden som Hagaparken och Råstasjön på gångavstånd. Ett stenkast bort finner ni även livsmedelsbutik.

Med en kort promenad kommer ni till Mall of Scandinavia med ett generöst serviceutbud och Friends arena som erbjuder olika spännande evenemang. Mycket goda kommunikationer med bussar och pendeltåg tar dig in till city.

För privat visning kontakta ansvarig mäklare!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 13 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall som har generöst med förvaringsutrymmen i form av två garderober och plats för avhängning. Från hallen nås badrum, sovrum ett, vardagsrum och även kök.

  Golv: Ekparkett.
  Väggar: Tapet.
  Säkerhetsdörr: Ja.
 • Kök och matplats
  Väl tilltaget kök med matplats för upp till 6-8 personer intill stort fönsterparti med fransk balkong. Köket erbjuder gott om förvaring och har skåpsluckor i ek. Blått kakel ovanför disk- och arbetsbänken.

  Utrustning: Separat kyl och frys, spis och diskmaskin samtliga vitvaror från Electrolux.
  Golv: Ekparkett.
  Väggar: Målade, stänkskydd i kakel.
 • Vardagsrum
  Vidare in i lägenheten möts ni av ett enastående vardagsrum i öppen planlösning mot kök och matplats.

  De många fönstren, placerade i fil, skänker ett härligt ljus.

  Vardagsrummets öppna disposition uppmuntrar till umgänge. En uppskattad planlösning som fungerar lika bra till fest som till vardags.

  Golv: Ekparkett.
  Väggar: Tapet.
 • Badrum
  Stort och fräscht badrum med dusch och golvvärme. Här finns handfat med kommod, spegelskåp med integrerad belysning, tvättpelare. Badrummet har blått klinkergolv och vita kakelplattor med vacker blå bård på väggarna.

  Golv och väggar: Klinker
 • Sovrum ett
  Sovrum ett inbringar ett härligt ljusinsläpp via det stora fönsterpartiet samt access ut till balkongen. Här finns gott om förvaring via fyra garderober och plats för en ordentlig dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.

  Golv: Ekparkett.
  Väggar:Tapet.
 • Sovrum två
  Sovrum två kan disponeras antingen som barnrum, gästrum eller ett perfekt arbetsrum. Här finns god plats för säng med önskvärt möblemang.

  Golv: Ekparkett.
  Väggar: Tapet.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  78 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 (2 sovrum)
 • Våning
  4 av 7
Energideklaration
 • Energiklass
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2018-03-28
 • Besiktningsman
  Jens Ehrs, Nico Bell AG
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  TV:
  Comhem levererar TV. Digital TV Medium med 8 favoriter ingår i avgiften. Förmån om 150 kr rabatt på ordinarie pris för annat digitalt TV-paket.

  Som nyinflyttad ska man kontakta Com Hem och hänvisa till föreningens gruppavtal för att få digital-box och programkort.

  Bredband:
  Bredband 100/100 mbit/s från Ownit ingår i avgiften. Varje medlem måste dock teckna ett individuellt avtal med Ownit. Önskar man uppgradera sin bredbandshastighet till 500-1000Mbit/s görs detta via Ownits portal i samband med aktiveringen.

  Som nyinflyttad kontaktar man Ownits kundtjänst och hänvisar till föreningens gruppabonnemang.
Balkong
 • Genom sovrum ett når ni bostadens balkong som ligger i norrläge. Balkongen kan med fördel möbleras med en sittgrupp.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har tillgång till 30 st. garageplatser på Signe Tillischgatan 8-16 (tillhörande BRF Klinten) samt 15 st. parkeringsplatser på parkeringsdäck i slutet av Anders Lundströms gata (tillhörande BRF Signalen 1). Kostnaden för garageplats är 1 140 kr/mån och parkeringsplats 638 kr/mån. För närvarande är det kö.

  Boende i Frösunda har möjlighet att kostnadsfritt använda parkeringsplatser hos UNIT4 Agresso på kvällar/nätter och helger. De som haft tillstånd tidigare kan förnya dessa men det är möjligt även för andra boende att få varsitt P-tillstånd. I övrigt råder boendeparkering på gatan. För folkbokförd i Solna stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00. Ansökan kan även fyllas i på deras hemsida: www.solna.se. Kostnaden för ett månadskort ligger på 300 kr, alternativt löses ett kvartalskort om 750 kr (250 kr/mån).
Ekonomi
 • Avgift
  4 598 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, 100/100 m/bit bredband, bostadrättstillägg i hemförsäkringen och källarförråd
 • Hushållsström
  325 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  325 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Driftskostnaderna bygger på en schablon bestående av ett hushåll med två vuxna och ett barn.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,952800
 • Pantsättning
  är inte pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga avgiftsändringar planerade.
Föreningen
 • Benämning
  BRF Bäcken 1. I föreningen finns 111 lägenheter.
 • Allmänt
  BRF Bäcken 1 äger och förvaltar fastigheten Befästningskullen 14 i Solna bestående av 6 st. flerbostadshus i sju våningar med totalt 111 st. lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

  Lägenhetsfördelningen ser ut som följande:
  - 1 rok: 16 st.
  - 2 rok: 42 st.
  - 3 rok: 21 st.
  - 4 rok: 16 st.
  - 5 rok: 16 st.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen följer en underhållsplan innefattande mindre underhållsarbeten. Inga större renoveringar är planerade.
 • Avgiftsförändringar
  Inga avgiftsändringar planerade.
 • Gjorda renoveringar
  Eftersom fastigheterna är relativt nyproducerade finns inga större underhållsarbeten eller renoveringar planerade. Styrelsen följer en fastställd långsiktig underhållsplan.

  - 2010 förbättringsåtgärder utfördes på föreningens lekplats.
  - 2013-14 VA-stammar spolades.
  - 2015 Ommålning av ytterdörrar och hissdörrar. Alla hissar reparerades.
  - 2016 Nytt torkskåp i tvättstugan.
  - 2017 systemet för elavläsning har uppgraderats.
  - 2018 Dammen i trädgården har renoverats.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör:
  - 1 st förråd.

  Inom föreningen finns tillgång till:
  - Tvättstuga: Belägen i entréplan på Signe Tillischgatan 5.
  - Cykelrum: Beläget i källaren i varje trapphus.
  - Föreningslokal/övernattningslägenhet: Belägen i entréplan på Signe Tilllischgatan 5. Går att hyra för en kostnad om 300 kr/dygn eller tillfälle.
Området
 • I Frösunda finns det bästa av två världar, närheten till storstadens puls och grönskande natur. Frösunda är ett av Solnas mest expansiva områden och här råder en härlig småstadskänsla. Två bra grundskolor i form av Alfaskola och Vittra finns inom Frösunda. Flertalet träningsanläggningar såsom Balance och Puls och träning, restauranger, caféer och butiker skapar alla förutsättningar för att man snabbt kan hitta in i ett socialt sammanhang och det är kanske därför få människor flyttar härifrån samtidigt som inflyttning utifrån stadigt ökar.

  Vill man ta sig en rogivande promenad eller joggingtur är Hagaparken det naturliga rekreationsområdet. Här ges också möjligheter till besök på Fjärilshuset med nordens största haj akvarium, spabehandlingar på Sturebadet Haga, båttur eller bad i Brunnsviken på sommaren och plogad skridskobana på vintern och en mängd andra aktiviteter. Dessutom barnvänliga utflyktsmål som Över Järva gård med med bla lantdjur och cafe; Mulle Mecks lekplats, Järvaskogen naturreservat och Ulriksdals slottspark. Känslan av avskildhet, lugn och ro trots närheten till city är en lockande och spännande kombination.

  Frösunda blir naturligtvis inte mindre inbjudande av närheten till den nyuppförda och växande Arenastaden där bland annat nationalarenan Friends Arena och en av nordens största gallerior Mall of Scandinavia har öppnats. Här ges ni all tänkbar service, inte minst via köpcentrumets 100 000 m² shopping och nöje. Läs mer på www.arenastaden.se, www.mallofscandinavia.se och Solna stads hemsida www.solna.se.
 • Kommunikationer
  Möjligheten att med bil eller lokaltrafik snabbt ta sig till Stockholm eller till någon av flygplatserna. Busslinjerna 67, 515 går direkt till city med en kort restid om ca 12 min. Området trafikeras även av ett antal andra busslinjer som går till bland annat Karolinska sjukhuset, Solna centrum, Universitetet/Danderyds sjukhus. På kort promenadavstånd ligger Solnas pendeltågsstation med restid på ca. 7 min in till Stockholms Central. Flygbussar till Arlanda stannar i Frösunda nonstop var 10:e minut.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier
  }