Silvavägen 7 / Stenhamra / Ekerö

Friliggande enplanshus om 130 kvm med garage och förråd

Slutpris
4 025 000 kr
Boarea/biarea
130/25 kvm
Driftkostnad
39 122 kr/år
Tomtarea
608 kvm
Rum
4 rum (3-5 sovrum)
Såld
2020-04-22
Bostaden är såld!

Denna villa på silvavägen såldes av oss 2020-04-22. Se alla våra försäljningar i Stenhamra samt även på silvavägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Stenhamra är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Eftertraktad välskött familjevilla med garage, förråd och växthus i populärt område på lugn återvändsväg. Välhållet 1-plans hus om 130 kvm, + 25 kvm garage/hobbyrum. Stort ljust vardagsrum med öppen spis. Ljust kök med bra arbetsytor och stor matplats med braskamin. Tre bra sovrum med möjlighet till ytterligare två sovrum. Två badrum samt separat nyrenoverad tvättstuga/groventré. Fin plan trädgårdstomt med ett utmärkt solläge. Sommartid bjuder trädgården på lummig grönska och sommarvatten från sjön. Trevligt och barnvänligt villaområde med närhet till allt. Gångavstånd till bad och fina strövområden. Gång och cykelväg leder till närliggande busshållplats. Nära till Stenhamraskolan (åk f-5) , Uppgårdsskolans högstadium och Stenhamra Centrum. Nära bad, förskolor, fina lekparker, strövområden, ute-gym, mataffär, pizzeria bageri/café och gym. Besiktigat och försäkrat mot dolda fel, läs mer om Skyddat köp på hemsidan.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Färingsö Stenhamra

Stenhamra ligger på västra sidan av Färingsö och är mest känd för det nedlagda stenbrottet från 1800-talet. Det hela började med att Stockholm köpte ett granitberg ute i Sånga Socken som Stenhamra då kallades, för att försäkra sig om att det fanns tillräckligt med sten till Stockholms kant- och gatsten. I och med det växte ett samhälle fram med lågstadieskola, bostäder och affär. När stenbrottet sedan lades ned 1937 valde många att bo kvar. I slutet av 1940-talet började bostadsbyggandet ta fart. Men den riktiga byggboomen kom under 1960-talet. Efter nedläggningen av stenbrottet har den spännande miljön lockat till sig många filminspelningar till filmer såsom Bröderna Lejonhjärta, Vägen till klockrike, Pippi Långstrump, Love boogie och Sökarna. Fabriken Stockmos (numera Kiviks musteri) som grundades 1932 är en frukt- och bärdryckestillverkare som ligger i Stenhamra. Tidigare odlades bären i närheten av fabriken men upphörde när villaområden började byggas på marken. Fortfarande kan man se rester av trädgårdarna då det ännu finns ett och annat äppelträd kvar omkring Stockmos.

Nöje och shopping

I Stenhamra centrum finns livsmedelsaffär, pizzeria och konditori.

Sport och fritid

I Stenhamra finns båthamn,bibliotek, gym, fritidsgård, ridskola, gästhamn, församlingshem och motionsspår. Stockbybadet är ett fint bad med bryggor.

Kommunikationer

Att åka kommunalt från Stenhamra centrum till Brommaplan tar cirka 35 minuter. Från Stenhamra går många olika busslinjer såsom 316, 317, 176 och 336. På Ekerö finns även en färjeförbindelse över till Slagsta i Botkyrka kommun. Därifrån är det sedan lätt att komma ut på E4:an söderut. Gång- och cykelbana finns tillgänglig hela vägen in till Brommaplan. Pendelbåt till Stockholm city går från Tappström.

Familj och skola

I Stenhamra finns flera förskolor och daghem såsom Stenhamra förskola, Förskolan Lövhagen, Skogsbäckens förskola, Reneés barnlek och Solängens familjedaghem. I Stenhamra ligger Stenhamraskolan och Uppgårdsskolan. I Stenhamra finns även ett flertal lekplatser där Borgensparken vid Skogsvägen är den populäraste. Stockbybadet är ett fint bad anpassat för både små och stora. Där det på somrarna brukar arrangeras simskola för barn.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.