Katarina Bangata 37

Katarina Bangata 37


Södermalm— Stockholm

Katarina Bangata 37



Södermalm— Stockholm

Fantastisk lägenhet mitt i Sofo, nära Nytorget!

Drömmer du om att bo i ett vackert jugendhus från 1912 ett stenkast från Nytorget?

Då är den här sällsynt charmiga sekelskiftslägenheten något för dig. Här har du chans att bo med över tre meter i takhöjd, rejäla ljusinsläpp från klassiskt vackra fönster, generösa sociala ytor, mysig balkong i väst och en fungerande kakelugn.

Det rymliga köket hänger samman med vardagsrummet på ett sätt som ger avskildhet samtidigt som man kan tänka sig folk röra sig naturligt genom lägenheten vid fest. De stora fönsterna i fil ger ljus och möjlighet att betrakta vardagslivet nedanför på Greta Garbos torg.

Sovrummet ligger lugnt beläget med balkong mot den lummiga innergården. Här ute kan man njuta av morgonkaffet eller ett glas vin på kvällen, kanske innan man fortsätter vidare till Nytorget eller Vitabergsparken som ligger runt hörnet.

Föreningen har generösa gemensamhetsutrymmen - högst upp i huset finns en fantastisk festlokal och solterrass med utsikt över halva Södermalm. Vindsvåningen är utrustad med kök, matplats, öppen spis, bastu, wc, dusch och övernattningsrum som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Vill man inte upp i bland takåsarna har föreningen en mysig innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Här finns härliga levande kvarter, sommargågator och gott om restauranger, caféer och butiker. En kort promenad bort finns fina parkmiljöer i Vitabergen och Lilla Blecktornsparken. Ett klassiskt landmärke för området är den vackra Sofia Kyrka som syns från stora delar av Stockholm. Lite längre bort finns uppskattade promenadstråk längs vattnet i Norra Hammarbyhamnen och Fåfängan med utsikt över stad och vatten.
Lägenheten är uppmätt till 67 kvm men noterad som 74 kvm i föreningens register. Det finns möjlighet att göra ett extra rum invid köket för att få ett ytterligare mindre sovrum om det skulle behövas.


Boarea
67 kvm
Avgift
3 759 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 5 (Hiss finns)
Såld
2020-10-13

Mäklarhuset Enskede

Denna lägenhet på Katarina Bangata såldes av oss 2020-10-13. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Katarina Bangata.

Boka värdering

Tommy Sundvall

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.