Årgångsgatan 6 / Liljeholmskajen / Stockholm

Utgångspris
4 695 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
82 kvm
Avgift
4 408 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
4 av 7 (Hiss finns)
Budgivning
4 695 000 kr
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Luftig hörn trea byggd 2014 i populära brf Årgången, det omtalade, 75 meter höga skyskrapehuset med blanksvart siluett ritat av kändisarkitekten Gert Wingårdh, som blivit ett landmärke på Liljeholmskajen och utsedd till Årets Stockholmsbyggnad 2015. Lägenheten har ett stort, stilrent och modernt Vedumkök med full maskinell utrustning med gott om skåp och generösa arbetsytor för den matlagningsroade och stor matplats invid fönstret för 6-8 personer. Vardagsrummet ligger i den centrala delen av lägenheten och har utgång till inglasad balkong. Rymligt sovrum med hel garderobsvägg och ingång till klädkammare. Det mindre sovrummet har plats för enkelsäng, skrivbord och byrå. Snyggt helkaklat badrum i vitt och ljusbeigea färger med dusch med glasvägg, wc, vit kommod och maskiner för tvätt- och torktumling. Föreningen har en upphöjd, privat innergård som är låst för utomstående, två tvättstugor, källarförråd och övernattningsrum. Områdets stora och välbesökta badbrygga, som ligger på pontoner ute i vattnet, ligger strax bredvid föreningen.

Bilder
Sponsrade länkar
Trädäckad balkong
Vardagsrum
Kök
Matplats i kök
Helkaklat badrum med tvättavdelning
Hall/Entré
Vardagsrum med utgång till balkong
Balkong
Vardagsrum
Kök med matplats
Vardagsrum
Matplats i kök
Visa alla 32 bilder
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entré/hall
  Hall med plats för avhängning på hatthylla samt två garderober. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.
 • Kök
  Stort stilrent Vedumkök för den matlagningsroade. Köket har vita luckor, rostfria handtag och vit laminatbänkskiva med små grågröna glasmosaik plattor ovanför. Köket har många skåp och generöst tilltagna arbetsytor och gott om eluttag ovanför köksbänken. Dessutom ett extra ljusinsläpp från det avlånga fönstret ovan diskbänk. Komplett utrustat med flertalet rostfria vitvaror. Här finns en stor kyl och frys (Siemens), inbyggnadsmikro och inbyggnadsugn i bekväm arbetshöjd (båda Siemens), keramisk spishäll (Siemens), inbyggnadsfläkt (Franke) och integrerad diskmaskin (Siemens). I köket vid fönstret finns plats för matbord för sex-åtta personer. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.
 • Duschrum
  Duschrum i snygg och modern färgsättning med ljusbeige klinkergolv och väggarna är klädda med stora, vita väggplattor. Här finns duschvägg av glas, wc och vit kommod med spegel ovanför. Duschrummet har också en tvättbänk i vit laminat med vitt linneskåp ovanför samt maskiner för tvätt- och torktumling (Siemens).
 • Sovrum 2
  "Master bedroom" med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Mycket gott om förvaring i garderober med skjutdörrar samt klädkammare med smart och praktiskt Elfa system. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.
 • Sovrum 1
  Sovrum med plats för enkelsäng, skrivbord och byrå. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  82 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  4 av 7
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2014
 • Kommentar, byggnad
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration ej utförd
 • Beskrivning
  Energideklaration är för närvarande ej upprättad.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fastigheten är utrustad med Telia Triple Play och kostnaden tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån jämte månadsavgiften. Telia Triple Play innebär kanalpaketet "Lagom" om ca 30 tv-kanaler, bredband 100/10 Mbit/s och den fasta abonnemangsavgiften för bredbandstelefoni. Möjlighet finns att teckna större utbud hos Telia med rabatterade priser då föreningen har kollektivt avtal hos Telia.
Balkong
 • Trädäckad inglasad balkong med förmiddagssol.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Brf Årgångens medlemmar kan hyra garage i nya Bergrumsgaraget på Sjöviksvägen 110. Garaget ägs av JM och har drygt 1000 platser varav föreningen har 128 platser öronmärkta till sig. F.n. 22 lediga platser (2018-07-03). Garageplats kostar 1400 kr/mån. Administreras av Parkando, 08-408 396 38. Det finns möjlighet att bara besöksparkera i garaget för 20 kr/timmen.
Ekonomi
 • Avgift
  4 408 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Telia Triple Play tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån jämte månadsavgiften och innebär kabel-tv, bredband och den fasta abonnemangsavgiften för telefoni. Varmvatten debiteras separat kvartalsvis efter individuell förbrukning.
 • Försäkring
  138 kr/mån
 • Hushållsström
  99 kr/mån
 • TeliaTripleplay
  220 kr/mån
 • Varmvatten
  100 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  557 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2018-07-16.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Det finns i dagläget inte några beslutade avgiftshöjningar (enligt styrelsen 2018-08-07). Föreningen anser att ekonomin är god och de har inte behövt förändra månadsavgiften under de senaste åren.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Årgången. I föreningen finns 183 lägenheter.
 • Allmänt
  På första parkett, vid vattnet ligger brf Årgången (Kajen 4). Fastigheten består av två flerbostadshus med 23 respektive 7 våningar med totalt 183 bostadsrätter och är ritade av stjärnarkitekten Gert Wingårdh. Föreningens hus reser sig som ett landmärke i området med sina svarta, läckra fasader i aluminium och blev dessutom Årets Stockholmsbyggnad 2015. Lägenheterna ligger på adresserna Årgångsgatan, Sjövikskajen, Sjöviksbacken och Sjöviksvägen. De två byggnaderna omsluter en trevlig innergård som har planteringar och en liten lekplats. Innergården har sjöutsikt och är bara nåbar för föreningens medlemmar.

  I föreningen finns också fem hyreslokaler som alla är uthyrda. Här finns en restaurang, en mäklarfirma, två exportföretag och ett företag som förädlar aluminiumprofiler. Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten. Medlemmarna har förråd i källaren. Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel utförs av Wiab och ekonomisk förvaltning av SBC. Föreningen har en egen hemsida www.argangen.se
 • Kommande renoveringar
  Inga renoveringar planerade (enligt styrelsen 2018-04-10). Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget större underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren. Föreningen gör avsättningar till fastighetsunderhåll i enlighet med ekonomisk plan.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Det finns i dagläget inte några beslutade avgiftshöjningar (enligt styrelsen 2018-04-10). Föreningen anser att ekonomin är god och de har inte behövt förändra månadsavgiften under de senaste åren.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har utfört ett antal förbättringar för medlemmarna sedan starten. Bland annat har de förnyat inredningen i gästlägenheten och gjort den bokningsbar via hemsidan. De har bytt ut portkodssystemet mot ett säkrare system med elektroniska nyckelbrickor ("taggar") samt genomfört den tvååriga garantibesiktningen. Just nu håller föreningen tillsammans med JM på med åtgärder efter garantibesiktningen.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. Föreningen har två moderna tvättstugor. En ligger vid Årgångsgatan 2 och den andra vid Sjöviksbacken 7. I föreningen finns en gemensamhetslokal/styrelserum med gästrum på Sjöviksbacken 7. Gästrummet kostar 300 kr/natt att hyra och det går att boka en vecka i taget. Gästrummet finns i bottenplan på Sjöviksbacken 7. Föreningen har också två cykelrum. En vid Sjöviksbacken 5 och en vid Årgångsgatan 2. Det finns barnvagnsrum/rullstolsrum i varje port och vid Sjöviksbacken 7 finns ett miljörum med källsortering av hushållsopor.
Området
 • Välkommen till Liljeholmskajen - innerstans förlängning - strax söder om Hornstull. Området har under de senaste åren genomgått en total förvandling från ett rent industriområde till en ny attraktiv stadsdel kallad Liljeholmskajen. Vid kajen finns uppskattade promenadvägar som fortsätter runt hela Årstaviken, restauranger med perfekt läge ut mot vattnet, bryggor, badplatser och söders puls på kort gångavstånd. Området expanderar hela tiden och områdets främste byggherre JM bygger nu nya bostadshus längre bort mot Årstaviken.

  Bostaden ligger Kajen 4, det omtalade, 75 meter höga skyskrapehuset med blanksvart siluett med 24 bostadsvåningar ritat av Gert Wingårdh. Huset vann nyligen Stockholms stads pris för Årets Stockholmsbyggnad 2015. Från Kajen 4 är nära till härliga dopp i Mälaren då områdets stora badbrygga förankrad på pontoner ute i vattnet ligger strax snett bakom huset. Huset och föreningen ligger på behagliga tre minuters avstånd från Sjövikstorget, områdets hjärta och mötesplats. På Sjövikstorget finns fina sittplatser med utsikt mot vattnet och bort mot Tantolunden. Vid torget ligger även en boulebana, bryggor, restauranger med uteserveringar såsom Bankomat, Indian Garden och Primo Ciao Ciao, caféer, kända bageri & pâtisserie Brot, matbutiken Hemköp och andra serviceinrättningar. I närheten ligger lekplatsen Blomsterdalen. Området har gott om förskolor och här finns också skolorna Årstadalsskolan och Engelska skolan.

  Buss 160 stannar strax utanför och går mellan Liljeholmen-Gullmarsplan. Buss 143 går mellan Liljeholmen-Högdalen. Tvärbanan har närmaste hållplats i Årstadal och går mellan Alvik-Sickla Udde. Med tvärbanan är det endast en hållplats till både Liljeholmen och Årstaberg och dess anslutning till pendeltågen. Liljeholmen är knutpunkten för kollektivtrafiken i området och här passerar två tunnelbanelinjer, ett flertal bussar samt tvärbanan. Föredrar du bil tar du dig enkelt ut på E4:an.

  Vid närbelägna Liljeholmen har det hänt mycket de senaste åren. Hit promenerar du på ca 10 minuter. Tunnelbanestationen har nu en överdäckad vänthall och en bussterminal har byggts intill. Ett nytt stadstorg med vackra stensättningar, träd och blommor. År 2009 öppnades en populär galleria i Liljeholmens centrum med ca 90 butiker.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier