Åsögatan 176, 4tr

Åsögatan 176, 4tr

Slutpris

3 480 000 kr


Stockholm

Åsögatan 176, 4tr


Slutpris
3 480 000 kr

Stockholm

Central 1,5a högt upp i huset med utsikt!

Högt upp i huset med utsikt över takåsar, parkområde och himmel så kommer du trivas bra. Redan i hallen så omges du av populära originalattribut så som speglade dörrar och golv med furutiljor. Här finns gott om förvaring via hyllplan, en garderobsvägg i den inre delen av hallen samt avhängning till höger om entrén. Vardagsrummet har flertalet fönsterpartier i fil, vilket ger ett vackert ljusinsläpp utöver de klassiska trägolven. Här finns utrymme för en soffa, mediamöbel samt annan trivselmöblemang. Rummet har ett valvat parti mot köket vilket ger känslan av en semi-öppen planlösning. Köket är fullutrustat och har naturligtvis även diskmaskin. Här är det ljusa kulörer, bra arbetsytor och gott om förvaring via flertalet köksskåp samt i en platsbyggd soffa invid fönstret, där du även kan ha en trevlig liten matplats. Sovrummet är avskilt och tyst med plats för en dubbelsäng samt nattygsbord och byrå. Badrummet har både badkar och tvättmaskin. Helt enkelt en trivsam, kvadratsmart och hemtrevlig bostad med utsikt och höjd!

Brf Ljuset är en äkta förening som äger marken och omfattar 261st lägenheter med bostadsrätt och 14st lokaler med hyresrätt som ger stora intäkter till föreningen. Verksamheter är restaurang, butiker, showroom, kontor och fotoatelje. Fastigheten byggdes mellan åren 1929 och 1930 i två etapper. Brf Ljuset är en stabil förening med låg belåning som har de flesta stora renoveringarna bakom sig, så som exempelvis stambytet 1996. I föreningen finns tillgång till miljörum, tvättstugor, cykelrum, barnvagnsförråd samt 3st övernattningslägenheter i olika storlekar som hyrs för 150-350kr/natt. Tvättider och övernattningslägenheterna bokas via hemsidan. Det finns också en trevlig gård med odlingslådor, grillmöjligheter och sandlåda för de små. Till varje lägenhet hör ett förråd. Delat ägande godkännes, minsta andel är dock 25 %.

Lägenheten finner ni i absolut toppläge på Södermalm med populära Nytorget runt hörnet. Söder om Folkungagatan finner ni området som idag kallas för SoFo, ett högst eftertraktat område att bo i med genuin söderkänsla. Här bor du mitt bland caféer, restauranger och trendiga butiker. Nytorget är SoFos mittpunkt och har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva områden. Slå dig ner i gräset för en picknick och spana in Södermalms folkvimmel. Runt Nytorget finns bl a Urban Deli och andra kvalitetsrestauranger. Vitabergsparken finns i närheten som erbjuder en grönskande oas mitt bland husen. Inom promenadavstånd nås även Årstaviken och Lilla- och stora Blecktornsparken. Området erbjuder goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Medborgarplatsen samt flera busslinjer. Just nu byggs den blåa linjen ut från Kungsträdgården där den nya stationen Sofia kommer ligga i Stigbergsparken som endast är ett kvarter bort. Planerad trafikstart är 2030.

Varmt välkommen!


Boarea
32 kvm
Avgift
1 693 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
4 av 7 (Hiss finns)
Såld
2022-01-17

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.