Åsögatan 102, Vån 6

Åsögatan 102, Vån 6

Slutpris

5 700 000 kr


Södermalm— Stockholm

Åsögatan 102, Vån 6


Slutpris
5 700 000 kr

Södermalm— Stockholm

Hörntvåa med generös terrass och utsikt!

Ljus hörntvåa på 6e våningen med enorm terrass i fritt läge med utsikt över grönska och himmel! Den inbjudande hallen erbjuder avhängning direkt vid entrén och gott om förvaring via en garderobsvägg. Det sociala vardagsrummet har gott om utrymme för soffgrupp, mediamöbel och andra trivselmöblemang. Här finner ni köket bakom två vackra dubbeldörrar med glaspartier, när dessa är öppna ger det rummet en känsla av en semi-öppen planlösning. Köket är välplanerat med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor. Här har ni utrymme för en ordentlig matplats och naturligtvis finns diskmaskin. Rummet badar i ljus med fönster i två väderstreck, något som ger en somrig känsla året om. Bostadens magiska terrass nås från de sociala ytorna och sträcker sig längst hela lägenhetens långsida. Den ger utrymme för flera sittgrupper, men även lyktor, planteringar och förvaringsmöbler. Det rofyllda sovrummet vetter även det mot den lugna innergården och erbjuder utrymme för en rejäl dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och fräscht, här finns ett fönster om man vill vädra. Lyckligtvis finns här också tvättmaskin samt torktumlare. Till bostaden hör både ett källarförråd och ett vinförråd (med plats för 60-80 flaskor).

Brf Åsöterrassen är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen äger marken och består av 71st bostadsrättslägenheter och 5st hyresrättslokaler. Som medlem har du tillgång till tvättstuga, cykelrum och källsortering. Till samtliga lägenheter ingår ett vinförråd, med plats för 60-80 flaskor. Föreningen har även ett vinprovarrum där det en gång i kvartalet anordnas en pubafton. Vinprovarrummet kan hyras för 200kr/dygn och kan också användas som mötes-och festlokal. I nedgången till vinkällaren finns en bokbytarhylla för böcker, CD-skivor och filmer på DVD (eller VHS). Här kan medlemmar lämna sina lästa böcker eller gå ner och hitta något spännande som du ännu inte har läst. Då huset byggdes 1999 så har de flesta stora renoveringar avverkats i närtid, därav behöver ni inte oroa er för det planeras inget stambyte i närtid.

Ypperligt toppläge invid SoFo, som präglas av vackra fastigheter, trendiga butiker, restauranger och caféer. I fastigheten, precis utanför porten finns bl.a Åsö Konditori som bidrar med härlig nybakad bulldoft. Runt hörnet når du Skrapan där restaurang Himlen är att rekommendera som ligger högst upp med utsikt över hela Södermalm. Medborgarplatsen nås på ett par minuter där du hittar saluhall och biograf samt Götgatsbacken med ett stort utbud av butiker. På Åsögatan 102 bor du med direkt närhet till Skånegläntan - en attraktiv parklek för barnfamiljer och en tvärgata ner hittar man även Allhelgonakyrkan, en träkyrka från 1917. Nytorget når ni inom en kort promenad och det är SoFos mittpunkt och har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva områden. Slå dig ner i gräset för en picknick och spana in Södermalms folkvimmel. Hit åker du för att uppleva de populäraste haken med en genuin och avslappnad känsla. Några guldkorn som inte bör missas är Urban Deli och Pom och Flora. Kommunikationerna är goda med flertalet bussar och en kort promenad bort finns tunnelbanans gröna linje vid Medborgarplatsen och Skanstull. Kort promenad till Södra Station. Goda parkeringsmöjligheter i närområdet med flertalet garage och bra gatuparkering. Närmast är i samma kvarter (Vartofta P-Hus) som är beläget på Västgötagatan 15.

Varmt välkomna på visning!


Boarea
48 kvm
Avgift
2 476 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
6 av 6 (Hiss finns)
Såld
2022-06-03

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.