Baltzar von Platens Gata 7B, 4 tr / Kungsholmen / Stockholm

Etagevåning med magnifik takterrass & sol från morgon till kväll! Garage i huset!

Utgångspris
8 975 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
70 kvm
Avgift
1 731 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Varmt välkomna till en unik etagevåning på Nedre Kungsholmen! Bostaden är onekligen unik i sitt slag med sin höga standard och privat takterrass om ca 34 kvm med vy över takåsarna. Lägenheten är fördelad i två plan med hall, vardagsrum, badrum och duschrum på entréplanet. Via spiraltrappan når ni övre plan med sovrum och ett smakfullt, påkostat kök. Härifrån tar ni er till den otroliga terrassen med ogenerat läge och sol hela dagen. Njut av både frukost, lunch och middag här uppe! Det här är ett tryggt boende med extremt låg avgift där tv och internet ingår, i en ytterst välskött och stabil förening. Till lägenheten hör också tre st källarförråd.

Här bor du i ett lugnt och mycket populärt kvarter med områden som erbjuder all närservice man kan tänkas behöva och i det myllrar av restauranger och caféer samt deli-butiken Göken runt hörnet. Ett stenkast bort finner du också vatten och grönska samt kommunikationer som tar dig till Stockholm city på under 10 min.

Ett hem att trivas i! Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 30 bilder
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall (Entréplan)
  Högst upp i huset nås ni av en välkomnande hall med avhängning för ytterkläder innanför entrén och anslutande badrum och dusch med golvvärme. Golvet är klinkerbeklätt och väggarna är ljust färgsatta i hela bostaden. Efter hallen öppnas planlösningen upp mot det ljusa vardagsrummet. Belysningen utgörs av infällda spotlights. Ytterligare en entré in till lägenheten finns på det övre planet. Välkomna in!
 • Vardagsrum (Entréplan)
  Ljust vardagsrum med två stora fönsterpartier som bjuder på ett generöst ljusinsläpp till hela våningsplanet. Automatiska fönstermarkiser går ner vid sol och får lägenheten att vara sval under varma sommardagar. En spiraltrappa tar er sen vidare upp till nästa våning. Belysningen utgörs av infällda spotlights.
 • Badrum/Duschrum (Entréplan)
  Mycket fräscht helkaklat badrum med mörk klinkers med golvvärme och ljust kakel samt mosaik i sandfärgad ton på väggarna. Interiören består av wc-stol, jacuzzi, två st handdukstorkar och tvättställ på kommod i trä. Belysningen utgörs av infällda spotlights i taket. Separat duschrum med mörk klinkers och ljust kakel på väggarna. Här finns även tvättmaskin och torktumlare från Miele.
 • Kök (Övre plan)
  Smakfullt kök med ett otroligt ljusinsläpp från fönster och dörrar i två väderstreck. God förvaring i över- och underskåp med vita släta fronter och grått kakel ovan den högblanka granitskivan med dolda ledlister undertill. Hög maskinell utrustning med genomgående rostfria och integrerade vitvaror; spis från SMEG med dubbla ugnar, diskmaskin från Miele, fläkt samt kyl/frys från Miele med inbyggd ismaskin. Intill fönstret ryms matgrupp för flera. Automatiska fönstermarkiser går ner vid sol och får köket att vara svalt under varma sommardagar. Belysingen utgörs av infällda spotlights.
 • Terrass (Övre plan)
  Från köket finns även utgång till den stora terrassen om ca 35 kvm. Insynsskyddat läge och här ryms både loungegrupp och större matbord. även här finns en autostyrd markis som skyddar mot solens starka strålar.
 • Sovrum (Övre plan)
  Mysigt sovrum med "New York"-känsla med tegelväggar och ett stort fönsterparti med vy över Kungsholmens takåsar. Här ryms säng och sängbord och förvaring finns i flertalet garderober med skjutdörrar. Mörkläggningsgardin med fjärrkontroll.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  70 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Rum
  2 rum (1 sovrum)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1930
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme.
  Föreningen har installerat ett system för mätning och debitering av el till lägenheter och lokaler. Istället för att ha ett el-abonnemang per lägenhet levereras all el till ett abonnemang för hela fastigheten. Den el respektive lägenhetsinnehavare förbrukar mäts och debiteras på månadsavierna som skickas ut kvartalsvis. (Förbrukad el och kostnad framgår av avierna).
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-tv: ComHem
  Bredband (optisk fiber): Bredbandsbolaget
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: 1 200 kr/månad. Har separat kö.
 • Beskrivning, parkering
  Under föreningens byggnader finns ett garage i två plan med ca 280 parkeringsplatser. Medlemmarna i föreningen har förtur i kön till plats i garaget. Hyran för en normal garageplats är för medlemmar: 3.600 kr per kvartal. Hyran för en normal garageplats är för externa hyresgäster: 6.435 kr kr per kvartal, inklusive moms. Normal väntetid till en garageplats är för medlemmar f.n. ca tre månader.
Övrigt
 • Till lägenheten hör tre st källarförråd.
Ekonomi
 • Avgift
  1 731 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel av årsavg.
  0,85675
 • Andelstal insats
  0,85675
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen har god ekonomi och sänkte avgiften med 10% 2016-01-01 samt 10% 2017-01-01.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Göken.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Göken består av 218 lägenheter och samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 13 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger marken. Fastigheten innefattar tre byggnader, hus A med adress Ture Nermans Gränd 2, 4 och 6, hus B med adress Baltzar von Platens Gata 7A och 7B samt hus C med adress Baltzar von Platens Gata 7C. Husen uppfördes 1930 de är ”grönmärkta”, dvs anses ha stort kulturhistoriskt värde. Arkitekt är Sven Wallander, HSB:s grundare.

  Föreningen är i skattehänseende en äkta förening. Medlemskap i HSB krävs för att bli medlem i föreningen. Juridiska personer godkänns ej som medlemmar. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen sänkte avgifterna med 10% 1 januari 2016. Minsta ägarandel för en bostadsrättslägenhet är 10 %. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Föreningen har mycket god ekonomi och får stora intäkter från garaget.

  Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/goken/
 • Kommande avgiftshöjningar
  Föreningen har god ekonomi och sänkte avgiften med 10% 2016-01-01 samt 10% 2017-01-01.
 • Gjorda renoveringar
  1989-1991 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och el-stigare.
  1990 byttes fönster till 2-glasfönster.
  1996 målades trapphusen och nya
  hissmotorer installerades.
  2000 installerades nytt hissmaskineri.
  2004 renoverades fasaden.
  2006 byttes maskiner i tvättstugan på Ture Nermans Gränd 6.
  2007 spolades stammarna.
  2008 renoverades takterrassen.
  2009 renoverades fönster och energiglas monterades på Baltzar von Platens gata 7 A-C samt i samtliga allmänna utrymmen. Entrétrappan vid Ture Nermans gränd 4 renoverades.
  2010 rengjordes ventilationskanalerna till lägenheterna och lokalerna samt byttes maskiner i tvättstugan på Baltzar von Platens gata 7C.
  2013 renoverades fasaden och balkongerna.
  2013-2014 spolades stammarna.
  2015-2016 gjordes en gårdsrenovering.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Föreningens tvättstugor, mangelrum och torkrum finns på följande adresser:
  Baltzar von Platens Gata 7C: Tvättstuga 1 (även grovtvättmaskin för t ex. mattor) Tvättstuga 2 Tvättstuga 3 samt mangel- och torkrum.
  Ture Nermans Gränd 6 Tvättstuga 4 inkl en modern mangel.
  Ture Nermans Gränd 2 Tvättstuga 5.

  Föreningen har även en fritidslokal på Baltzar von Platens gata 7 A, 5 tr med en härlig takterrass. Lokalen hyrs endast ut till Brf Gökens medlemmar till en kostnad av 500:-/dygn. I föreningen finns även ett cykelrum.
Området
 • Lägenheten har ett optimalt läge på Nedre Kungsholmen med direkt närhet till såväl natur som stadspuls. Intilliggande Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet bjuder på skön grönska liksom härliga promenadslingor längs Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens glittrande vatten. Inom ett par minuters promenad når du Fridhemsplan med fullt utbud av servicecentra samt bra shopping i Västermalmsgallerian. I området finns flertalet träningsanläggningar såsom SATS, Friskis & Svettis m.fl. Du tar dig även enkelt till city med sitt gedigna utbud av shopping och nöjesliv.
 • Kommunikationer
  Mycket goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar liksom med tunnelbana (blå och grön linje). Alla inom bekvämt promenadavstånd.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren
Frågor och svar
 • Fråga ställd av Kjell den 23 juni
  Vill ha visning. Och Finns garage I huset
  Svar från Patrik Lundberg
  Hej Jag skall visa den för en annans familj på tisdag klockan 17, ni kan följa ned då. Passar det? Ja, det finns garage i huset Mvh Patrik Lundberg Mäklarhuset

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier