David Bagares Gata 10

David Bagares Gata 10

Slutpris

3 400 000 kr


Norrmalm/Vasastan— Stockholm

David Bagares Gata 10


Slutpris
3 400 000 kr

Norrmalm/Vasastan— Stockholm

Charmig lägenhet i unika Stuckatörens hus med bästa cityläge!

Välkommen till en av Stockholms absolut mest centrala adresser och den kulturhistoriskt intressanta fastigheten Stuckatörens Hus. Här ligger denna charmiga etta om 34 kvm, belägen på 1/2 trappa utan insyn. Lägenheten har flera charmiga detaljer bevarade från byggåret såsom stora fönster med djupa fönsternischer, stuckatur, takrosett och höga golvsocklar. Välkomnande hall som vetter mot rum, kök och badrum. Rymligt rum med rejäl klädkammare och ett praktiskt sängskåp som ingår i köpet. Ljust kök med framtagen tegelvägg, matplats för fyra personer, gott om arbetsytor, förvaringsutrymme och utrustat med moderna vitvaror. Lägenheten är renoverad 2012. Generös takhöjd, ca 3,20 m.

Här bor ni i en av Stockholms vackraste fastigheter från 1883 med en fantastisk utsmyckad fasad och pampigt trapphus. Stuckatören Axel Notini lät uppföra huset som bostadshus åt sig själv med en tanke att såväl invändigt som utvändigt visa upp sin konst. Uppdraget gick till arkitekten Valfrid Karlsson. Karlsson ritade ett miniatyrpalats med rikt dekorerad fasad i italiensk nyrenässans. Notini utförde själv stuckarbetena i salonger och trapphus. Välskött förening med god ekonomi. Allt man kan önska sig inom minutens avstånd - restaurangutbudet i kvarteret, stadspulsen vid Stureplan och grönskan i Humlegården. Kommunikationerna är utmärkta med närhet till innerstadsbussar och tunnelbanans röda och gröna linje.

Välkommen på visning!


Boarea
34 kvm
Avgift
1 880 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
0,5 av 4
Såld
2018-01-29

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.