Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Stockholm / Hammarby sjöstad / Fredriksdal
Fredriksdalsgatan 8, 6 tr
Boarea: 48 kvm
Avgift: 2 629 kr/mån
Rum: 2 rum (1 sovrum)
Våning: 6 av 7 (Hiss finns)

Stockholm - Hammarby sjöstad / Fredriksdal / Fredriksdalsgatan 8, 6 tr

Välplanerad 2:a med högt läge och balkong i väst!

Lägenheten säljs på ritning! Planerad tillträdesdag 2017-12-11.

Varmt välkomna till en välplanerad tvåa med balkong i västerläge! Planlösningen är väldisponerad öppen och social planlösning mellan vardagsrum och kök som håller hög standard med kök från Marbodal med klassiska vita luckor och en maskinpark i rostfritt från Siemens som fullbordar den moderna känslan. Badrummet är helkaklat med interiör från Vedum och tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Lägenheten har en takhöjd om 2,9 meter i kök och vardagsrum med en lokal nedsänkning i matdel och sovrum. Se mer detaljerade materialval under bilagor. Läget är utmärkt med promenadavstånd till Södermalms och fantastiska promenadstråk utmed Hammarby Kaj. Promenadstråken sträcker sig även utmed Sickla Kanal och bortåt Hammarbybacken och Sickla Sjö. I området finns otaliga restauranger och kvarterskrogar och ett par pärlor värt ett besök är Tezakuri och Jimmys Steakhouse.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Sponsrade länkar

Provmöblera
Saniflo
Annons

Rumsbeskrivning
 • Hall
  Ekparkettgolv och vita väggar.
 • Vardagsrum
  Öppen planlösning med ekparkettgolv och vita vägar. Från vardagsrummet finns även utgång till den rymliga balkongen i väster.
 • Kök
  Kök i öppen planlösning med ekparkettgolv och vita vägar. Kök från Marbodal med vita luckor, bänkskiva i laminat med underlimmad ho och vitt kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror från Siemens bestående av kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn (varmluft), inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin och induktionshäll, utdragbar fläkt från Franke. Spotlights under överskåpen.
 • Sovrum
  Ekparkettgolv och vita väggar. Plats för säng, sängbord, garderob och arbetsplats.
 • Badrum
  Helkaklat med klinkergolv och kakel på väggarna. Utrustat med WC-stol, kommod med spegelskåp, handdukstork och dusch. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med ovanpåliggande bänkskiva i laminat. Spotlights i taket.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  48 kvm (Boareauppgifter enligt 2)
 • Rum
  2 rum (1 sovrum)
 • Våning
  6 av 7
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2017
 • Byggnadskommentar
  Fleramiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning: Fjärrvärme/bergvärme
  Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
 • Beskrivning
  Fleramiljshus
TV/Internet
 • Via Ownit
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  Föreningens fastighet deltar i en gemensamhetsanläggning avseende sopsug med Fredriksdal 10 och Fredriksdal 12 samt en gemensamhetsanläggning avseende garage med Fredriksdal 9, Hammarby Gård 12 och Hammarby Gård 13. Totalt finns det ca 328 bilplatser i garaget varav 35 bilplatser är dedikerade till Brf Fredriksdals kanal. Platserna i garaget kommer att blockuthyras till företag som bedriver momspliktig verksamhet. Sjöstadsbo AB kommer vid behov att erbjuda föreningens möjlighet att hyra maximalt 12 parkeringsplatser i närliggande garage.

  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se.
Övrigt
 • Till lägenheten hör ett förråd.
Ekonomi
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,52%
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, och kallvatten. Avgift för bredband och TV tillkommer med 205 kr/mån.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Fredriksdals Kanal.
 • Allmänt
  Brf Fredriksdals kanal består av 145 lägenheter i ett bostadshus med adress Fredriksdalsgatan 4, 8, 12, 16, 18, 20 och 24. I föreningen finns 5 lokaler. Ytanär fördelad på 9662 kvm bostäder och 748 kvm lokaler. Bebyggelsen utgörs av en huskropp formad som ett lamellhus. Byggnaden består av sju trapphus och har 8-9 våningsplan. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Newswc Asset Management AB.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns cykelrum, rullstolsrum, städrum och förråd.
Området
 • Hammarby sjöstad, i folkmun kallat Sjöstan, är en av Stockholms nyaste stadsdelar. Här bor du i en modern och marin miljö med känslan av att bo i skärgården och samtidigt ha promenadavstånd till Södermalm och Sickla köpkvarter. På våren blommar körsbärsträden i Luma och här åker även barnen pulka på vintern. Vill man ha en större utmaning har du Hammarbybacken precis intill, öppet för skidåkning på vintern och och med flera motionsspår i det närliggande naturreservatet. Det är alltid människor i rörelse längs med bryggorna utmed vattnet och under de soliga dagarna samlas folk vid den stora bryggan vid Sickla uddes glasskiosk. Här finns flera restauranger och caféer, matbutiker och gym. Populära och värda ett besök är bland annat Fine Food, Café gården, Magnus Johanssons bageri och Bröd&Salt där många köper färskt bröd på söndagsmorgonen. Smidiga kommunikationer åt alla håll gör Hammarby sjöstad till ett populärt område. Genom hela Hammarby sjöstad går Tvärbana mellan Alvik och Sickla udde. Just nu pågår utbyggnad av spåren så att tåget ska gå ända fram till Sickla Köpkvarter. Här finns även gratisbåt som tar dig till Södermalm på bara någon minut.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Stockholm / Stockholm / Fredriksdalsgatan