Fridhemsgatan 3, 7 TR / Kungsholmen/Norr Mälarstrand / Stockholm

Välplanerad trea invid Norr Mälarstrand! Balkong i söder, öppen spis och utsikt mot Riddarfjärden!

Utgångspris
6 250 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
77 kvm
Avgift
4 274 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
7 av 7 (Hiss finns)
Visningar
 • Sön 26 nov 14:15-14:45

  Öppen visning

Boka Budgivning

Varmt välkomna till en välplanerad trea invid Norr Mälarstrand med otroligt ljus och slående utsikt mot Riddarfjärden! Planlösningen disponeras genom en välkomnande entré med avhängning för ytterkläder och förvaring i garderober. Vidare når ni vardagsrum och kök med en öppen och ljus planlösning. Från vardagsrummet når ni den södervända och soliga balkongen med högt, fritt läge och fantastisk vy. I vardagsrummet finns också en ljuvlig öppen spis att njuta av under de kommande höst- och vinterkvällarna. Köket håller hög standard med vita luckor, massiv arbetsbänk och bra maskinell standard. Till sist två riktigt bra sovrum, också de med stora fönster och härlig vy över takåsarna. För den som inte blir mätt på utsikten har föreningen tre gemensam takterrasser som medlemmarna är välkomna att utnyttja.

Här bor du i ett lugnt och mycket populärt kvarter med områden som erbjuder all närservice man kan tänkas behöva och i det myllrar av restauranger och caféer. Ett stenkast bort finner du också vatten och grönska samt kommunikationer som tar dig till Stockholm city på under 10 min.

Ett hem att trivas i! Välkommen på visning!

Sponsrade länkar
Bilder
Visa alla 22 bilder
Inspiration
Annons
Saniflo
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med utrymme för avhängning av ytterkläder innanför entrén samt i garderober. Hela lägenheten är ljust färgsatt och på golvet ligger en mörk parkett som övergår i fiskbensparkett i samma kulör som börjar i den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök. Välkomna in!
 • Vardagsrum
  Stort vardagsrum med härlig rymd och fantastiskt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Härifrån når ni också balkongen i soligt söderläge och med slående utsikt över Rålambshovsparken, Riddarfjärden och Södermalm. Möblera i vardagsrummet med matgrupp och soffgrupp framför den öppna spisen som utgör hjärtat i den öppna planlösningen.
 • Kök
  Fint kök i vinkel med gott om förvaring i över- och underskåp med vita fronter. Bra med arbetsyta på bänk i massivt trä och med vitt kakel ovan. Hög maskinell standard med induktionshäll, inbyggd ugn och mikro, ho, diskmaskin, kyl, frys samt vinkyl.
 • Sovrum 1 & 2
  Två riktigt bra och mysiga sovrum med slående utsikt över takåsar och Riddarfjären och med inbjudande och härligt ljusinsläpp. I båda rummen finns plats för både stor säng, sängbord och garderober. För den som vill kan man använda ett av rummen till exempelvis arbetsrum.
 • Duschrum
  Helkaklat duschrum med vitkaklade väggar och klinker i beige ton. Interiör bestående av duschhörna, tvättmaskin, tvättställ, spegelskåp och tvättmaskin.
 • WC
  I anslutning till hallen ligger även lägenhetens wc med toalettstol och handfat. Beige klinker och randiga väggar.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  77 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  7 av 7
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1939
 • Kommentar, byggnad
  Flerbostadshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  202 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Internet levereras via Ownit. TV från Com hem.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00.
Övrigt
 • Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.
Ekonomi
 • Avgift
  4 274 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  1,65360
 • Andel av årsavg.
  1,76
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Grundutbud kabel-tv ingår i avgiften och internet via ownit.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Hängboken.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Hängboken registrerades år 1999 med målet att köpa fastigheten av dåvarande ägare Stockholm Sjukhem. Den är belägen på Fridhemsgatan 1 och 3 invid Rålambshovsparken på Kungsholmen. Namnet på föreningen syftar på den imponerande hängbok som växer intill huset invid Norr Mälarstrand. Föreningen fick köpa fastigheten 2010 och är registrerad ägare sedan den 8 september 2010. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Föreningen är ansluten till ComHem och Ownit. I föreningen finns 60 lägenheter varav 56 är upplåtna med bostadsrätt.

  Läs gärna mer på föreningens hemsida http://www.hangboken.se/
 • Gjorda renoveringar
  2016: Takrenovering
  2014: Fönsterrenovering och renovering av éntreportar
  2013: Avfallshantering för kafé lokalen, cykelparkering samt renovering av stora takterassen. Uppgradering av trappbelysningen.
  2012: Stora Takterass, piskbalkonger och breddning av markyta på bakgården för piskställningar.
  2012: Anslutning till stadsnät
  2011: Byte av låsystem i hela fastigheten till nytt elektroniskt låssystem.
  2009: Installation av vattenstegringspump
  2007: Uppvärmningens undercentral byttes och separering av rökgaser (öppna spisar) från den allmänna ventilationen.
  2006: Separering av rökgaser (öppna spisar) från den allmänna ventilationen.
  2006: Stora delar av taket omlagt, nytt soprum, källarförråden inreddes med troaxburar, allmänna ytor i källaren ommålades, upprustning av ytskick.
  2005: Övriga stammar bytta för bad och kök. I samband med stambyte renoverades alla badrum och kök. Balkongrenovering, ny puts på fasad, ommålning i trapphus, uppdatering av hissteknik, renovering i tvättstuga och nya maskiner och byte av elstigare
  2001: Stam 14 och 16 bytt.
  1989: Hissombyggnad, Gallergrind.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I källaren finns också två bokningsbara tvättstugor med torkskåp och elmangel samt var sitt tillhörande torkrum. Mellan tvättstugorna finns en mindre spontantvättstuga som inte kan bokas eller ska användas tillsammans med bokad tvättstuga. Bokning av tvättstugor sker med hjälp av ett RCO-system med nyckelbrickor. Gemensamt cykelrum och återvinningsrum finns i port nr 1. Längst upp i huset finns en gemensam nyrenoverad möblerad takterrass på ca 80 kvm med tillhörande vinterisolerat uterum med pentry. Utsikten i söderläge över Riddarfjärden och söders höjder är magnifik. I anslutning till uterummet finns bastu med tillhörande omklädningsrum och dusch. Dessutom finns till varje trapphus en mindre möblerade takterrass om cirka 25 kvm i västerläge som kan boka.
  Det finns en gästlägenhet att hyra för Hängbokens boende i grannförening Äppelträdet på Norr Mälarstrand 94-96.
Området
 • Här bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls. Intilliggande Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet bjuder på trevligt parkliv och Norr Mälarstrand erbjuder härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. Inom ett par minuters promenad når du Fridhemsplan med fullt utbud av service och flertalet butiker. I området finns många populära restauranger såsom Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen under sommarhalvåret. Är du sugen på en fika är Petité France och NEWT två guldkorn som inte bör missas. För den motionsintresserade finns flertalet träningsanläggningar och för att inte glömma den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier