Gästrikegatan 8, 2 tr ö.g. / Vasastan / Sankt Eriksplan / Stockholm

Ljuvlig sekelskiftesfyra med balkong!

Boarea
89 kvm
Avgift
4 534 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Sponsrade länkar

Varmt välkomma till denna ljuvliga sekelskiftesfyra med balkong på absolut bästa läge i Vasastan - mitt emellan Odenplan och Sankt Eriksplan! Den fina fastigheten uppfördes 1903 och bostaden har flertalet bevarade originaldetaljer som vackert trägolv, stora fönster med djupa nischer och snickerier, speglade dörrar och stuckaturer samverkar med de moderna ytskikten i badrum och kök. Planlösningen är väldisponerad med ett stort vardagsrum, lantligt kök, badrum och gäst-wc samt tre riktigt bra sovrum - ett större och två mindre där man från ett når den fina balkongen mot innergården. Till lägenheten hör även två vindsförråd samt två källarförråd! Möjlighet att överta garageplats!

Här bor ni på en riktigt bra adress och i en välskött och trevlig förening. Fastigheten är en av kvarterets vackraste och Gästrikegatan har tidigare blivit utsedd till Vasastans bästa gata att bo på. I omgivningen finns ett stort utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och ni har även nära till gröna och barnvänliga Vasaparken. Kommunikationerna är utmärkta med både bussar, tunnelbana och pendeltåg.

Välkomna på visning!

Bilder
Visa alla 23 Bilder
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder innanför entrén. Väggarna är ljust färgsatta och på golvet ligger ett vackert furugolv som löper vidare genom lägenhetens alla rum. Välkomna in!
 • Vardagsrum
  Inbjudande vardagsrum med stora fönster med vackra snickerier och som bjuder på ett generöst ljusinsläpp till hela rummet. Möblera med både soffgrupp för hela familjen och matgrupp för långa middagsbjudningar.
 • Sovrum 1
  Ljuvligt sovrum med två stora fönster som bjuder på generöst ljusinsläpp och rymd till rummet. Här ryms stor säng, sängbord och annat passande möblemang.
 • Sovrum 2
  Rofyllt sovrum med bra ljusinsläpp från fönster och pardörrar ut till den fina balkongen mot innergården.
 • Sovrum 3
  Mysigt sovrum eller utmärkt som arbetsrum för den som önskar det. Rymmer såväl säng, sängbord garderober som arbetsplats.
 • Kök
  Ljust kök med lantlig touch med gott om förvaring i skåp och skafferi med vita snickerier. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, gasspis och fläkt. Arbetsytor på bänk i massivt trä med grått kakel ovan. Här ryms också en matplats, perfekt för frukost eller vardagsmiddagar.
 • Badrum
  Toppfräscht badrum med grå klinkers och vitt kakel på väggarna. Interiör bestående av wc-stol, tvättmaskin, torkskåp, kommod, tvättställ, spegel med spotlights samt duschhörna med glasdörrar.
 • Gäst-wc
  Gäst-wc i samma stil som badrummet med grå klinkers och vitt kakel. Interör med wc-stol, handfat och stor spegel.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  89 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  4 rum (3 sovrum)
 • Våning
  2 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1903
 • Byggnadskommentar
  Flerbostadshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme, självdrag.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  113 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se.
Ekonomi
 • Avgift
  4 534 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  5,78700
Föreningen
 • Benämning
  Brf Kamelian 7.
 • Allmänt
  Brf Kamelian 7 är en äkta förening belägen på Gästrikegatan 8 i Vasastan. Man äger fastigheten med samma namn som byggdes 1903. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna Stockholm.

  Besök gärna föreningens trevliga hemsida: http://www.kamelian7.se/
 • Gjorda renoveringar
  1979 - Entréer vävspändes och målades
  1982 - Fjärrvärme; kodlås
  1983 - Entréer och trappuppgångar målades
  1985 - Ytterportar målades; fasadrenovering båda husen; nya plåttak, rännor, fönsterplåtar; innerglas i trapphusen; ombildning från andelsförening till bostadsrättsförening
  1989 - Danfors termostater monterades på radiatorerna
  1991 - Entréer och trappuppgångar målades; ytterdörrar målades; kabel-TV installerades; brevinkasten gjordes större; hiss installerades i gathuset; byte av el-stammar; nya proppskåp; elmätare monterades i källaren; sophus byggdes
  1992 - Gathusets ytterdörrar får ”brandskivor” uppsatta mot lägenheterna
  1993 - Nya fönsterplåtar
  1995 - Fönster målades utvändigt
  1996 - El i varje källarförråd; ny torktumlare
  1998 - Träden på gårdarna beskars; stora tvättmaskinen utbytt
  1999 - Termostaterna på radiatorerna utbytta i samband med justering av värmesystemet; rensning och relining av avloppsstammar; nya rör drogs för varm- och kallvatten; tvättstugan målades; gårdarna gjordes iordning och gungställning inköptes; balkonger byggdes, yttertaken rengjordes och målades (Lindfors Plåt & Måleri)
  2002 - Den lilla tvättmaskinen utbytt; byte av cirkulationspump; träden på gårdarna beskurna
  2003 - Trapphusrenovering i gat- och gårdshus; lägenheternas ytterdörrar brandisoleras och gårdshusets dörrar återställs i ursprungligt skick (spegeldörrarna togs fram); taken målades
  2005 - Fönsterrenovering (ytterfönster), skrapning målning och träarbete
  2008 - Torkskåp köptes; taken ommålade och rengjorda av NP-gruppen
  2009 - Genomgång av källarnas el; avloppsrensning och rensning av huvudstammar och ventilationskanaler; cirkulationspump varmvatten; rörarbeten styrbox + shuntar i värmesystemet
  2011 - Friserna renoverades; fibernätscentral uppsatt i källaren
  2012 - Okulärbesiktning av samtliga vatteninstallationer och anslutningar, element pannrum och tvättstuga
  2013 - OVK-besiktning och brandsyn genomförda; friserna reparerade efter snöskottningsskador
  2014 - Inget
  2015 - Reparation av avloppsstam på nedre botten i gårdshuset; avtal om ekonomisk förvaltning och fastighetsförvaltning tecknat med Fastighetsägarna; reparation av avloppsstam på våning 4 i gathuset; reparation av skador i fasaden mot gatan; brandskyddsgenomgång av båda husen med vissa förbättrande åtgärder som följd.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Föreningen har två innergårdar. Mellan gat- och gårdshuset finns en lummig innergård med cykelställ, sandlåda, gunga, utemöbler och grill. På gårdshusets baksida är innergården lummig och här finns bord, sittplatser och grill. Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i gårdshusets källare och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Det finns även ett barnvagnsrum.
Området
 • Här bor ni på ett ypperligt läge i Vasastan, mitt emellan Odenplans stadspuls och Sankt Eriksplans rika utbud av restauranger och caféer. Ett kvarter bort ligger Vasaparken med mysiga grönområden och promenadstråk för rekreation och motion. Kommunikationerna är utmärkta med både bussar, tunnelbana och det nyligen öppnade pendeltåget vid Odenplan.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier