Geijersvägen 10 / Kungsholmen / Stockholm

1,5:a med smakfulla materialval och fina originaldetaljer!

Utgångspris
2 695 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
35 kvm
Avgift
1 994 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
1 av 4 (Hiss finns ej)
Visningar
  • Sön 21 jan 13:30-14:00

    Öppen visning

Boka Budgivning

Varmt välkomna till denna 1,5:a i en av Stockholms största föreningar! Genomgående för lägenheten är vackra originaldetaljer som serveringsskåp, stora fönsterpartier med spröjs och fina dörrar. Lägenheten utgör idag på sina 35 kvm en 1,5:a som disponeras genom en välkomnande entré med säkerhetsdörr som tar dig vidare in i hallen som har gott om plats för förvaring samt avhängningsmöjligheter, ett stort kök med gott om arbetsytor samt matplats, ett stort luftigt allrum som inrymmer sovdel, soffgrupp, mediemöbel samt andra trivselmöbler och god förvaring i en stor klädkammare och ett rymligt duschrum.

Lägenheten är belägen i Thorildsplan med endast några minuters promenad till tunnelbanan, Rålambshovsparken och Fridhemsplan med dess utbud av restauranger och butiker.

Varmt välkomna på visning!

Sponsrade länkar
Bilder
Visa alla 14 bilder
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
  • Hall:
    Inbjudande rymlig hall med säkerhetsdörr och god yta för förvaring och avhängning av ytterkläder samt skoförvaring.
  • Kök:
    Modernt kök med rikligt av ljusinsläpp från fönsterparti med spröjs. Utrustat med kyl/frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Vitmålade väggar och golv.
  • Allrum:
    Ljust allrum med stort fönsterparti som släpper in rikligt med ljus. Luftigt allrum som inrymmer sovdel, soffgrupp, mediemöbel samt andra trivselmöbler och god förvaring i en stor klädkammare. Vitmålade väggar och parkett på golv.
  • Duschrum:
    Duschrum med bekvämligheter som duschpelare. I övrigt finner ni en inbyggd spegel i väggen, spottar i taket, handdukstork, handfat, wc och förvaringsmöjligheter bakom spegelskåp med spottar. Vita kakelplattor på väggarna och vitt klinker på golv.
Fakta
Beskrivning
  • Boarea
    35 kvm
  • Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad av föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
  • Rum
    1 rum
  • Våning
    1 av 4
Bilplats/Övriga byggnader
  • Beskrivning, parkering
    Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, månadskort alternativt löses parkeringsbiljett per dygn. Gratis parkering mellan 17.00-09.00 på vardagar samt på helger. För mer info se www.stockholm.se/boendep.
Övrigt
  • Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6 kvm och ett källarförråd om ca 1.7 kvm.
Ekonomi
  • Avgift
    1 994 kr/mån
  • Ingår i avgift
    I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
  • Upplåtelseform
    Bostadsrätt
  • Överlåtelseavgift
    1 592 kr betalas av säljare.
  • Pantsättningsavgift
    682 kr
  • Andel av årsavg.
    0,15223
  • Andelstal insats
    0,15543
  • Boendekalkyl
    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
  • Planerade avgiftsändringar
    Det finns inget beslut om inplanerad avgiftsändring. Den senaste ändringen av avgiften skedde under december 2011 då månadsavgift och bränsleavgift sammanfördes.
Föreningen
  • Benämning
    Brf Kalkonen.
  • Allmänt
    Brf Kalkonen är en av HSBs äldsta och största föreningar, belägen i det sk Holmiaområdet i S:t Görans församling vid Thorildsplan i Stockholm. Föreningen består av 550 bostadsrätter varav 546 är upplåtna för boende och 4 st är upplåtna som lokaler. Föreningen har även ett 41st hyreslokaler och två lägenheter som hyrs ut på kort tid som gästlägenheter. Stabil förening med god ekonomi och klassas som "äkta". Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Stockholm. Föreningen är medlem i HSB men personligt medlemskap i HSB är inte nödvändigt för föreningens medlemmar. Antalet delägare får högst vara två per bostadsrätt och minsta andel är 25 %. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Byggnaderna är uppförda i ett sammanhang under åren 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1938. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB.. Fastigheterna är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde. Grönskande och idylliska innergårdar med stora gräsmattor, fina planteringar, fruktträd, utemöbler och grillar.

    Se mer info på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/kalkonen/

    Enligt den ursprungliga ekonomiska planen är lägenhetsbeståndet fördelat på 82% (450 st) 1-rumslägenheter (i storlekar mellan 12,0 och 59,0 kvm) samt 17% (98 st) 2-rumslägenheter (i storlekar mellan 43,0 och 72,5 kvm). Belåning per kvm är 1749kr.
  • Kommande renoveringar
    2017 - Vindsbelysning
    2017 - Nytt bokningssystem för tvättstugor och gästlägenheter kommer installeras
    Framtiden - Marksättning i kvarteret Kalkonen, På innergården i kvarteret Kalkonen har det år 2008 konstaterats marksättning. Marken har sedan dess stabiliserats. Styrelsen bevakar marken fortlöpande.
    Framtiden - Reparation av fasad, Styrelsen kommer under de närmaste åren undersöka fasaderna på Kalkonen 3 & 4för att få en samlad bild över det aktuella underhållsbehovet.
    Framtiden - Planerad översyn och renovering av gemensamhetslokalen Hörnet
  • Kommande avgiftshöjningar
    Det finns inget beslut om inplanerad avgiftsändring. Den senaste ändringen av avgiften skedde under december 2011 då månadsavgift och bränsleavgift sammanfördes.
  • Gjorda renoveringar
    2016 - Reparation av fasad pga skada (Gyllenborgsgatan 22 & del av Kristinebergsvägen 3)
    2016 - Nya grillar till trädgårdarna
    2016 - Källarbelysning byttes ut i hela föreningen
    2016 - Renovering av gästlägenheter
    2016 - Tvättstuga, maskiner har bytts ut löpande
    2015 - Trapphusbelysningen byttes ut till LED i hela föreningen
    2015 - Renovering av föreningens balkonger (etapp 5)
    2015 - Underhåll av fasad & tak på Silverfasanen
    2014 - Renovering av föreningens balkonger (etapp 4)
    2014 - OVK
    2013 - Renovering av föreningens balkonger (etapp 1-3)
    2010/11 - Genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
    2009/10 - Renovering av föreningens fönster och byte till energiglas i majoriteten an fönstren
    2009/10 - Uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav.
    2004/05 - Tvättmaskiner och torktumlare byttes ut
    1997 - Installerades kodlås i föreningens samtliga portar.
    1995/96 - Renovering av föreningens sju tvättstugor
    1990/93 - Byte av fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm bytes ut.
    1974/75 - Byte av stammar för vatten och avlopp i kök.
  • Övriga utrymmen i föreningen
    - Två gästlägenheter som går att hyra. En mindre med två bäddar till en kostnad för 500 kr/dygn samt en större med 4 bäddar för 800 kr/dygn.
    - Tvättstugor (7st) som är utrustade med med tvättmaskiner, torkskåp och mangel. Tre av tvättstugorna (en per kvarter) har även grovtvättmaskin och centrifug. Tvättstugorna är belägna i källarplanen på, Lindhagensgatan 65, Gyllenborgsgatan 12 och Kristinebergsvägen 3.
    - Hobbyrum på Heijersvägen 10, kan bokas avgiftsfritt.
    - Festlokal, kan bokas avgiftsfritt.
    - Bastu
    - Motionsrum
    - Cykelförråd, 3 st (1 i varje kvarter). Dessa är belägna på Geijersvägen 10-12, Kristinebergsvägen 5 och Lindhagensgatan 61-63.
    - Sopnedkast för hushållssopor finns på samtliga gårdar.
Området
  • Mitt på Kungsholmen mellan Rålambshovsparken och Hornsbergs nybyggda bostadsområden ligger Thorildsplan. Fastigheterna här har många tidstypiska detaljer från 1920-talet vilket bidrar till områdets charm. Området kring Thorildsplan är lugnt och populärt med närhet till fridfulla grönområden med parker, klippbad och vatten samt till innerstans puls med restauranger, barer och all tänkbar service. Ett mysigt tillhåll är Cafe Bullen. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna linje samt ett antal bussar. På några hundra meters gångavstånd ligger Galleria Lindhagen med ICA Maxi, apotek, systembolag, butiker, post och banker. I området kring Lindhagensplan pågår ett flertal intressanta byggnadsprojekt vilka kommer att öka områdets attraktionsvärde ytterligare. Några kvarter bort från Lindhagen och Thorildsplan ligger Fridhemsplan med trendiga och shoppingvänliga Västermalmsgallerian med ett stort utbud av mataffärer och butiker. På bekvämt avstånd ligger Rålambshovsparken som är en av Stockholmarnas mest populära oaser sommartid med mängder av rekreationsmöjligheter.
  • Kommunikationer
    Goda kommunikationer i form av bussförbindelser samt gångavstånd till tunnelbanestation Thorildsplan ca 150m.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier